dinsdag, mei 7, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEx-VHP'er aangehouden voor belediging, smaad en laster president

Ex-VHP’er aangehouden voor belediging, smaad en laster president

-

Does Travel - naar Suriname

De afgelopen dagen circuleerde een video-opname op social media waarbij de 25-jarige ex-VHP’er Ajay Mangal zou hebben beweerd dat de president van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi, een moordenaar is. Namelijk dat de president in het verleden een 9-jarige jongen dood zou hebben geschoten zonder dat hij daarvoor vervolgd is geworden.

Naar aanleiding hiervan werd er aangifte gedaan bij de afdeling Recherche Paramaribo. De verdachte Ajay werd donderdag 18 januari opgeroepen en werd terstond aangehouden ter zake belediging, smaad en laster van het staatshoofd. Bij zijn voorgeleiding gaf de verdachte Ajay toe de verwijten aan het adres van de president te hebben gedaan.

Bij zijn verhoor verklaarde hij dat hij de informatie uit een interview van de moeder van het 9-jarige jongetje heeft gehaald die in het verleden was uitgezonden via de televisie. Ook gaf hij aan dat hij dat ook vernomen had uit de media van een ex-assembleelid van het district Nickerie.

Mangal toonde spijt van de gedane uitlatingen en hij gaf ook aan bereid te zijn via dezelfde medium aan te geven dat hetgeen hij heeft gezegd van de president niet op waarheid berust en dat hij zijn verontschuldiging aanbiedt aan de president.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie werd de verdachte Ajay met een ernstige waarschuwing en de opdracht hetgeen dat hij over de president beweerde rectificeren op social media, heengezonden.

Ook de directeur Vijay R. van Suriname Today die verantwoordelijk is voor het eindproduct werd opgeroepen voor verhoor. Na het verhoor werd hij als verantwoordelijke voor het publiceren van het bericht ernstig aangesproken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. Ik zou deze gasten opsluiten, het moet afgelopen zijn nep nieuws, Als je iets niet zeker weet dan moet je, je bek houden

  2. Hij is gewaarschuwd. Hoop dat het de laatste keer is dat hij dit doet. Volgende keer een paar maanden in de bak.

  3. Ook zo een laffe schurft hond deze Mangal. Een politicus? Baja een klap op zijn kop en hij staat zo in de natte luiers.

  4. Heb een aantal interviews met deze jongeman gezien. Lusten de honden geen brood van. Van top tot teen geïndoctrineerd door de paarse evangelie.

  5. Idioot Robg, toen was hij geen president, nu wel! In ieder geval, ons president is geen moordenaar, die gewezen president van jou wel en zelfs op de vlucht. Opsporing verzocht baja! Zomaar yeh blaf blaf, omdat i noh mang moro, ano nanga aregering diesi, nanga joe srefi, woef woef!

  6. Ik heb op tv gezien dat Santokhi dol is op bruin bier en haring. Dus een alcoholist in spé en een rauwe vis vreter. Word ik nu vervolgd?

  7. Dat klopt waarschijnlijk @ wan pipel

    Je kunt de gemiddelde suri van alles wijs maken, ze geloven heilig wat voorbij komt op soc media.
    Gebrek aan algemene kennis, en dat voor een 25 jarige. Zou je niet eerst iets uitzoeken via verschillende kanalen voordat je een grote mond opzet.

    Jonghu

  8. Hallo Joshina,

    Voordat je dit doet, test het eerst uit op je pa, mocht je nog thuis wonen, zo niet op je manager. Verzin iets smeuïgst, en drop het bommetje.
    We horen wel hoe het is afgelopen.

  9. Een heel groot gedeelte van de volwassen Surinamers heeft het denkniveau ve 4 de klas lagere school.

    Het gevolg hiervan is dat je ze de grootste inzin kan verkopen en het gaat bij hen in als zoete koek.

    wanted wist dat en heeft hier zijn voordeel mee gedaan om zijn vege lijf te redden.

    Deze Surinamers zijn laag geletterd, kunnen daardoor niet rationeel denken, zijn niet kriitisch, kunnen niet logisch denken en zijn niet in staat goede wel overwogen besluiten. te maken. Ze zijn heel blij als je ze een soft/ zuurwater en een broodje kouseband garnalen/ sardien met sambal geeft. Hele van deze volksstamen, afstammelingen vd Afri slavem zijn dan zelf bereid voor je te sterven.

    Als men de leugen van het verhaal wasr men Z.E.president Chan goed gaat analyseren, de tijdlijn en alles wat over gezegd wordt, idem zijn functie toen, dan zie je dat het niet kan kloppen.

    Het is net als je zou zeggen. Biden, Rutte, Macron, rent midden in de nacht met een pistool achter een zakkenroller aan.

    Oerdomme mensen deze laag geletterde Surinamers.

    Men moet goed kijken naar de functie die CS had voor hii president, minister was en xich afvragen klopt die onzin waarvan men hem in een kwaad daglicht wil stellen.

    Gewoon zieke mensen.

  10. WANTED:
    Formeel opsporingsbevel Bouterse en Dijksteel
    De Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing en aanhouding van de veroordeelde met de volgende personalia
    BOUTERSE, Desiré Delano—geboren op 13 oktober 1945 te Suriname en wonende aan de Patrijsstraat nummer 28 te Paramaribo.BOUTERSE, Desiré Delano voornoemd is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 (twintig) jaren onvoorwaardelijk terzake medeplegen van moord zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht .SIGNALEMENTGESLACHT.MANNELIJKETNICITEIT….GEMENGDHUIDSKLEUR…. LICHT BRUINPOSTUUR.. …ORMAAL
    Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze veroordeelde wordt verzocht om contact te maken met de afdeling Kapitale Delicten op de telefoonnummers 403645/403252, de Command Center (CC) op het nummer 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.Paramaribo, 17 januari 2024,De Procureur- Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname namens deze,De commissaris van politie,B. Isaacs

    De Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing en aanhouding van de veroordeelde met de volgende personalia:——DIJKSTEEL, IWAN LEENDERT—geboren op 12 december 1952 te Suriname en wonende aan de Arnoldstraat nummer 13 te Paramaribo.DIJKSTEEL, IWAN LEENDERT is veroordeeld tot een gevangenisstrafvan 15 (vijftien) jaren onvoorwaardelijk terzake medeplegen van moord zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht.SIGNALEMENTGESLACHT…MANNELIJKETNICITEIT…CREOOLHUIDSKLEUR……DONKERBRUINPOSTUUR…NORMAAL
    Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze veroordeelde wordt verzocht om contact te maken met de afdeling Kapitale Delicten op de telefoonnummers 403645/403252, de Command Center (CC) op het nummer 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.Paramaribo, 17 januari 2024,

  11. correctie:
    moet zijn;
    denkniveau,
    onzin,
    zich.

    Gelukkig dat er in Suriname een groep goed geletterden zijn, zaken naar letter en wet kunnen lezen, begrijpen en doen wat gedaan moet worden om te voorkomen dat de laag geletterden en de gelukzoekers om wanted een halt toe te roepen en de democratische rechtsstaat en de Surinamers te redden.

    De laag geletterden en gelukzoekers moeten zo snel als kan uit het machtcentrum van de republiek Suriname verdwijnen.

    Surinamers let op die vrouw/ gelukzoeker die de democratische rechtsstaat met de gewijzigde amnestiewet wilde vernietigen.

  12. Jullie zeiken Mangal af, terwijl jullie hetzelfde naar elkaar toe doen, hahaha. Wat een treurig niveau.

  13. @ Josina 19 januari 2024 Bij 09:27
    “Ik heb op tv gezien dat Santokhi dol is op bruin bier en haring. Dus een alcoholist in spé en een rauwe vis vreter. Word ik nu vervolgd?”

    Josina,
    We gaan je vervolgen, tergen, geselen en besmeurd met pek en veren het land uitjagen…!

    Nee, natuurlijk niet, want als het goed is leven we nog steeds in een vrij land, waar vrijheid van meningsuiting (niet te verwarren met belediging) een recht is. Doch moet ik tot mijn verbazing constateren, dat u zo ‘kort door de bocht gaat dat u eruit vliegt!’

    Haring (gepekeld) is net zo min ‘rauwe vis’ als dat het geval is bij sushi. Vis kan gegaard worden door het lang genoeg te pekelen (in zout leggen). Of men kan het ‘wecken’ (zure haring).
    Dus niet alles klakkeloos aannemen wat u op tv ziet.

  14. Hin moest zeggen dat hij geen bewijzen hft dat pres de jongen hft vermoord. Heeft OM en de hele rechtelijke mag bewijzen dat Bouterse en de rest de mensen hebben vermoord??
    Hier is ht van horen praten van paar valse getuigen maar bij de jongen was het zijn moeder.
    Laat het onderzoeken voor zn moeder wat er gebeurt is.

  15. Josina 19 januari 2024 Bij 09:27
    Ik heb op tv gezien dat Santokhi dol is op bruin bier en haring. Dus een alcoholist in spé en een rauwe vis vreter. Word ik nu vervolgd?

    Nee je wordt niet strafrechtelijk vervolgd want de kwalificaties die jij gebruikt zijn in mijn ogen minder ernstig dan wat dat sujet naar buiten toe bracht. Zoals het een lafaard betaamt, bond hij snel in wetende dat zijn bewering gewoon lulkoek is. Trouwens, ZE Santokhi is dol op bier maar weet nog steeds niet waar zijn hangmat hangt en daarom werkt ZE Santokhi zo hard.

  16. De media die graag op dit soort leugenachtige sensatie springen moeten ook aangepakt worden. Je bent niet onschuldig als je laster en/of smaad op je media verspreid!
    Ook in dit topic zijn een aantal twijfelachtige reacties die ongepast zijn geplaatst. Een aantal is al verwijderd maar eigenlijk moet ook de poster verwijderd worden.

  17. Ke pôti, er moet een verkiezing gewonnen worden in 2025 om die treurige veroordeelde voortvluchtige drugsdealende martelende massamoordenaar nogmaals amnestie te geven.
    Natuurlijk gaat men enkele stokken zoeken en ook vinden om te slaan.

    De hele situatie is hilarisch en mensen maken zich onsterfelijk belachelijk hier.
    Je moet echt s.t.ront in je hoofd hebben om een man als Santokhi te vergelijken met een voortvluchtige drugsdealende martelende massamoordenaar.

  18. Opvallend dat tegenwoordig sommigen menen een hoop onzin te kunnen uitkraaien onder het mom van vrijemeningsuiting.
    Veelal moet men het dan hebben van horen zeggen of is men daartoe misschien aangezet.
    Ook vrije meningsuiting heeft z’n grenzen. Niet alleen in Su, maar overal ter wereld.
    Sommige op sensatie beluste (nep) journalisten en presentatoren gaan ook niet vrij uit door allerlei gespuis voor de microfoon te halen. Dit krijg je dan.

  19. @Josina wat is er verkeerd aan om bruin bier en haring te nuttigen, is in Nederland heel gewoon en naar blijkt heel gezond. Ben je soms jaloers dat deze man niet die zwarte of witte of bruine haring en bier van jouw proeft. Voor de rest is het alleen gelul hierover.

  20. Surined, er is niks op tegen. Mijn vraag was alleen of het strafbaar is als je dat zegt. Want eerder heeft iemand ook iets gezegd wat hij gehoord heeft op tv of gelezen heeft en hij werd strafbaar bevonden.
    Is de lezer verantwoordelijk voor de teksten die hij hoort of leest en dat gelooft en herhaalt of is de nieuwsmedium verantwoordelijk?

  21. Quote:
    “Ook gaf hij aan dat hij dat ook vernomen had uit de media van een ex-assembleelid van het district Nickerie.”
    Unquote.

    Natuurlijk heet opa doekie hier schuld aan. Wat vind opa doekie van de lafhartigheid van zijn voortvluchtige mattie. Boi, je zal je wel kapot ergeren, vooral omdat je grootste vijand nu aan de touwtjes trekt. Nu kun je niet meer terug.

    Tsja!

  22. Dit, huidige NDP, labiele, hersenloze, laaggeschoolde bedplassertje met de striemen van de luiers nog in zijn reet en, stom als hij is, domweg de paarse hond Doekhie nakakelen, moet nu zijn gore, smerige en ranzige braaksel inslikken. Als Suriname het in de toekomst van dit soort dorpsidioten en randdebielen moet hebben, dan is en blijft het een FAILED STATE zonder enig toekomstperspectief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES