vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePresident Santokhi: 'Proces ingezet voor intrekking faciliteiten Bouterse als oud-president'

President Santokhi: ‘Proces ingezet voor intrekking faciliteiten Bouterse als oud-president’

-

Does Travel - naar Suriname

Het kabinet van de president heeft het proces ingezet om enkele faciliteiten van de veroordeelde en voortvluchtige Desi Bouterse, die aanspraak hierop maakte vanwege zijn positie als oud-president van Suriname, in te trekken.

Dat is gelijk gebeurd nadat het Surinaamse Openbaar Ministerie het proces van de uitvoering van het vonnis van het Hof van Justitie heeft ingezet. “De meeste goederen zijn al ingeleverd”, zei president Santokhi vandaag aan journalisten.

Het staatshoofd voerde aan dat hij ervan uitgaat dat Suriname nog steeds een rechtsstaat is en op basis hiervan verwacht hij ook dat Bouterse zich zal moeten onderwerpen aan de uitspraak van de rechterlijke macht en conform de instructie van het OM zal moeten handelen.

En hoewel er formeel nog geen opsporingsbericht is geplaatst voor de aanhouding van de oud-legerleider, is Santokhi ervan overtuigd dat de procureur-generaal bezig is met deze zaak. “Wij gaan ervan uit dat de pg conform wet en recht ook zal bekendmaken wanneer de opsporing publiekelijk zal plaatsvinden”, aldus Santokhi.

Wat de discussie over het feit of Bouterse wel of geen aanspraak kan doen op de Amnestiewet, stelde het staatshoofd dat de rechter recht heeft gesproken en eenieder zich daaraan zal moeten houden.

“De rechter heeft ook duidelijk gezegd, ook op basis van de uitspraak van het Constitutioneel Hof, dat de Amnestiewet in strijd is met de Grondwet en internationale verdragen. En dat de Amnestiewet in ieder geval op dit moment buiten werking is gesteld en niet functioneert. Dus de Amnestiewet bestaat niet”, zei Santokhi.

Volgens hem is het ook goed om te checken bij De Nationale Assemblee, want als hij zich niet vergist is deze Amnestiewet in het parlement ingetrokken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. Ik neem aan dat er ook beslag wordt gelegd op zijn vermogen.

    Bovendien is de kans reëel aanwezig dat hij in zijn machtsperiode andere identiteiten voor zich heeft laten maken. Zodat hij niet meer gevonden wordt. Zeker niet als hij in het buitenland zit.


    Maak melding
  2. Ik hoop dat het niet ook 41 jaar duurt voordat de privileges/faciliteiten waar DiDiBri en zijn vrouw van genieten worden ingetrokken. Straks komt één van de ‘sabiman’ ministers ons uitleggen dat er geen wetten bestaan, die de intrekking van privileges waar ex-presidenten van genieten, mogelijk maken. Er bestaan namelijk.ook geen wetten (volgens minister Nurmohamed), die verbieden dat aannemers, die prutswerk geleverd hebben bij de bouw van een nieuw politiebureau, weer de opdracht krijgen om nieuwe gebouwen voor de overheid op te zetten.


    Maak melding
  3. Hoezo ENKELE faciliteiten intrekken, president??? Waarom niet ALLE???
    DB moet voor 20 jaar achter tralies en is nu misschien wel voor 20 jaar een statenloze vluchteling. Wat voor faciliteiten heeft hij nog nodig? Als hij ooit en laat dat maar gauw gebeuren, in de boeien geslagen wordt, is zijn enige faciliteit de cel die speciaal voor hem in aanbouw is. Wat een luxe en wat een eer ‘het enige ex staatshoofd dat gevonnist is voor moord en een speciaal voor hem gebouwde cel krijgt.


    Maak melding
  4. Inke pinke gaat genoodzaakt zijn die gepikte zwarte diamant te verkopen anders heeft ze straks geen duku om eten en morello te kopen en om stroom en water te betalen.


    Maak melding
  5. De soap van Santokhi wordt voortgezet. Hij weet het niet meer. Santokhi is het spoor bijster. Geloofwaardig komt hij niet meer over. Deze man is door zijn friends & familiebeleid zo erg bevuild geraakt dat je hem niet meer serieus kan nemen. Hoe kan de VHP nog doorgaan met deze man als leider en voorzitter? Door gebrek aan beter in de partij weten ze het daar ook niet.Donkere wolken trekken zich samen boven de partij. Het enthousiasme op de gezichten van de VHP-ers is ver weg te zoeken. Alleen Santokhi droomt nog over het succes. Die man heeft niet meer door dat de criminaliteit in het land aan het exploderen is. Hoe zit het met zijn commissie die dit vraagstuk moet oplossen? Ik denk dat Brunswijk hem stevig in de ballen knijpt als hij aan het gezag van de zwakke Amoksi komt.” Dit gezegd hebbende ” is het tijd dat men Amoksi vervangt.Period…..!


    Maak melding
  6. RobG alsjeblieft , houd je idiote smoel dicht. Jij bent net crimineel als bass Bouterse. Zie je nog steeds niet dat je verloren bent!!!!! Het bosje brug heeft nog steeds toegang om eraf te springen. Ga alsjeblieft!!!!!


    Maak melding
  7. Zit je weeeeeer aan de fles @robG.

    Wat een onzin kraam je uit, het is tot nu toe de beste president die we ooit hebben gehad. Hij heeft Su van een narco staat weer een fatsoenlijk land gemaakt. Die didibri heeft het land letterlijk verkracht, may he rot in hell!

    En jij, en doe iedereen een lol spring aub van die brug, zoals @kolibri het zegt, want je hebt geen enkele meerwaarde!


    Maak melding
  8. Breaking: Desi Bouterse bevindt zich mogelijk in zorginstelling

    De veroordeelde oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse bevindt zich momenteel mogelijk in een zorginstelling, zo melden bronnen. Bouterse zou daar zijn onder zware beveiliging. Het is vooralsnog de bedoeling dat hij zich aanmeldt om zijn straf van 20 jaar uit te zitten.

    Dus meld je vandaag aan. Of we halen je mars op. Plus opsporing in alle dagbladen. Sai wani boi.

    Van gratie zoals vrouwtje waldring zegt mag ze haar bil mee afvegen. wc talk. Ze is niet goed bij dr hoofd.


    Maak melding
  9. De domme lul cahnatooki
    de amnestiewet bestaat niet. Het bestaat wel lul, maar het heeft geen bestaansrecht

    Nog zoiets van meneer lullo
    ===Wat de discussie over het feit of Bouterse wel of geen aanspraak kan doen op de Amnestiewet, stelde het staatshoofd dat de rechter recht heeft gesproken en eenieder zich daaraan zal moeten houden===
    iedereen behalve jij toch
    Bouw een cel en ga er zelf in wonen. 1 keer per half jaar mag Melissa langskomen


    Maak melding
  10. Het wachten is op een civiele procedure van de nabestaanden waarbij beslag wordt gelegd op al zijn bezittingen. Nu hij veroordeeld is zal een dergelijk beslag, met het zicht op een waarschijnlijke veroordeling tot het betalen van een forse vergoeding, snel te realiseren zijn en voor een zeer fors bedrag lijkt mij. Zeker als we rekening houden met de cumulatieve rente en extra leed die de meer dan 40 jaar veroorzaakten.


    Maak melding
  11. Denk nu wel dat santoki een doelwit is,je kunt niks uitsluiten veel leden van de gewapende diensten zijn NDPer als die jou moeten bewaken is niks voorspelbaar


    Maak melding
  12. Zal hij nog steeds met het vingertje wijzen???
    Het kan verkeren, de eens zo machtige zelfverklaarde revolutionaire dictator is nu niets meer dan een op hol geslagen en opgejaagde voortvluchtige massamoordenaar en drugsdealer.
    Kan mij niet voorstellen dat het volk in 2025 zo’n laffe vent kiest als president in het land.


    Maak melding
  13. Ja dat zou je willen hé, gezien al je reacties. Je kijkt teveel naar middeleeuwse cowboyfilms, de vries.

    Let op de korte reacties!
    De “tussen neus en lippen door” effe snel een bommetje droppen.
    Sneaky net als de inzenders.


    Maak melding
  14. De dag komt waarop Bouterse , Hoefdraad en Dijksteel triomfantelijk zullen worden binnengehaald.Het wordt een groot massafeest in Suriname.Hij moet de warme nationale ‘ vlam ‘ voor het land lichtend houden.


    Maak melding
  15. Die dag ga jij nooit meemaken, robgetverderie. Die laffe voortvluchtige veroordeelde massa moordenaar zal het niet lang maken, jo paarse sebrefata.


    Maak melding
  16. De president móét de zaak monitoren en zórgen dat de opsporing naar behoren gebeurd. Dat is zijn hóófdtaak eigenlijk, want hij is Uitvoerende Macht.


    Maak melding
  17. Typisch channiehhhhhhh, een heel proces om de extra super voorzieningen wordt in gang gezet
    Bedoel je soms in de gang kast. Iemand verliest de sleutel en het duurt weer eeuwen.
    Het kan ook met EEN pennestreek. Vulpen linksonder lijn trekken naar rechtsboven; klaar is kees neks geen extra voorzieningen, die op zich al idioot waren


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES