woensdag, mei 1, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBoldewijn: "Bouterse is geen heerser van het heelal; OM moet hem laten...

Boldewijn: “Bouterse is geen heerser van het heelal; OM moet hem laten arresteren”

-

Does Travel - naar Suriname

Nu Desi Bouterse besloten heeft om zich niet aan te melden voor het uitzitten van zijn gevangenisstraf, is het volgens bestuurskundige August Boldewijn de taak van het Openbaar Ministerie in Suriname om hem zelf op te zoeken en te laten arresteren. Volgens Boldewijn is Bouterse geen heerser van het heelal, waardoor niemand kan komen zeggen dat het vonnis niet moest worden uitgevoerd.

“Die drie andere mensen hebben zich ook aangemeld toch. Waarom heb jij je niet aangemeld? Omdat je de heerser bent van het heelal? Het lijkt alsof mensen in dit land niet begrijpen dat we onder een democratisch systeem leven. Men wil afwijken, omdat het gaat om één persoon. En als dit gebeurt, wordt Suriname te schande gezet. Het betekent dat Suriname een soort bacovenparadijs is geworden”, zei Boldewijn in het programma Bakana Tori.

Het feit dat Bouterse bevelhebber van het Nationaal Leger en president van Suriname is geweest, moet volgens de bestuurskundige niet betekenen dat hij zich niet aan de wetten van Suriname hoeft te onderwerpen. Integendeel is hij net als elke andere persoon in Suriname onderhevig aan de wetten en regels van het land.

“Als je 15 mensen hebt vermoord en je hebt geen rekening gehouden met de nabestaanden, dan vind ik dat je onmenselijk bent en dat je straf moet verdienen. Want als het met jou gebeurd was, zou je misschien andere maatregelen hebben genomen tegen degenen die jouw mensen hebben vermoord”, aldus Boldewijn.

Volgens de bestuurskundige is deze zaak geen enkel politiek proces geweest. Ook is er geen enkele sprake van amnestie, omdat de Amnestiewet al door het Constitutioneel Hof onverbindend is verklaard.

“Als je 15 mensen neerknalt, de rechter beoordeelt deze zaak en komt tot een gevangenisstraf, dan heb ik niet het idee dat het een politiek proces is. Wat voor politiek zit erachter? De rechter is een onafhankelijk instituut dat wij allemaal moeten accepteren. Als Boldewijn iemand heeft vermoord, dan gaat hij ook de gevangenis in. Dat is bij iedereen het geval.

Dus als die meneer zegt dat hij zich niet gaat aanmelden, dan wordt hij opgehaald en opgesloten. Punt uit. En het Surinaamse Openbaar Ministerie moet ervoor zorgen dat die man wordt opgehaald“, aldus Boldewijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
  1. Heldere en klare taal van Boldewijn. Ieder weldenkend mens moet dit toch begrijpen en logisch vinden?


    gemodereerd
  2. De heer Boldewijn heeft een miljoen procent gelijk: Deze veroordeelde drugscrimineel tevens meervoudige Moordenaar denkt inderdaad dat hij God is. Wet en Recht gelden niet voor hem.

    Hij denkt de God Almighty van Suriname te zijn. Het zijn de mensen die deze Leugenachtige Moordenaar bewieroken en hem tot Jezus Christus de Redder bestempelen.

    Daarom ben ik ook zo boos op Santhoki. Santhoki geeft zijn Demonische Partij zuurstof met zijn FRIENDS AND FAMILY Beleid.

    Zijn NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ mag nooit meer aan de macht komen want dan gaat deze GODHEID weer voor het zeggen hebben of zijn Ingrid met alle gevolgen van dien.

    Het OM moet hem opjagen en hem in een stinkende Cel smijten.

    Die IDIOOT die denkt dat hij God is.


    Maak melding
  3. Boldewijn heeft gelijk.
    ingrid vraagt op agressieve toon of een journalist erbij was en of die gezien heeft dat Bouterse op de 15 slachtoffers heeft geschoten. Dat weten de journalist en ik niet, maar we weten wel dat Bouterse op het moment dat de 15 mannen gedood werden, Bouterse de macht had in het land en hij nooit, 41 jaar lang, één poging heeft ondernomen om te laten onderzoeken wie er dan wel.heeft geschoten. En omdat hij dat niet heeft laten uitzoeken en de moordenaars altijd heeft beschermd, is hij nog schuldiger aan de dood van de 15 slachtoffers. Wij hoeven dus helemaal.niet erbij geweest te zijn of.te hebben gezien dat hij persoonlijk de trekker overhaalde: hij is de beschermer van moordenaars en dus even erg als die moordenaars.
    En als deze moordenaar zichzelf en zijn medemoordenaars rechtsgeldige amnestie kan geven, mogen alle andere moordenaars in alle Surinaamse gevangenissen zichzelf ook rechtsgeldige amnestie geven.


    Maak melding
  4. ddb heeft even tijd nodig om tot het besef te komen dat hij eens soldaat was, couppleger was op 25 Feb 1980, moordenaar was 8 Dec 1982 moorden, verantwoordelijk Moiwan86 moorden, onderdrukking, vernietiger vd economie, grote schulden met hoge renten, grote armoede en grote ellende, grote (drugs)criminaliteit, norm en moreelverval, zelf verrijking ve groepje om hem heen, totale verval van alles in het land en bij de Surinamers, onderwijs en wetenschappen vernietigd is, neks no fout, devaluatie surinaamse gulden/ srd, goud-,houtroof, grote groepen nieuwe Chinezen, grote groep Haitianen, grote groep Brazilianen in Sme, ondernrmingen als Suralco/Alcoa weg, Bruynzeelhoutonderneming, Marienburg gesloten werd, Wageningenrijstonderneming vernietigd is geworden, grote hoeveelheden goud die via Newmont, IamGold het land uit gaan en Sme weinig en niets aan overhoudt, ontslagen bijnarbeiders, burgers( marrons) het land uit vluchten om hun vege lijf te redden door de burgeroorlog ( jungle en nationale leger), enz.

    Het dringt nog niet door tot ddb, nu wanted, ndp-toppers dat hun rol is uitgespeeld.

    Ze hebben de kans sinds 25 Feb 1980 tot heden diverse keren gekregen en het dringt niet tot hen door wat ze gedaan hebben.

    Advies/ Goede raad aan ddb
    ddb, wordt gedn wanted, opsporing gezocht en wees veststandig op je leeftijd ga je aanmelden, bel Z.E. president CS, de PG en maak met hun een afspraak dat de politie je op het politiebureau van Afokaka met de politiehelikopter mag komen afhalen en naar SB te brengen in de vroege ochtend tussen 00:00 uur en 05:00 uur. Geen enkele djugu djugu.

    Wees verstandig jongen, je hebt het geprobeerd, maar een land en volk leiden daar ben je niet de persoon met de juiste kwaliteiten voor ( inter)nationaal.

    Wees verstandig en maak een zachte landing.


    gemodereerd
  5. De top van de NDP doet op grote schaal aan geschiedvervalsing. De feiten worden continue verdraaid en de gemiddelde burger in Suriname wordt hiermee beïnvloed. Er zijn talrijke documenten waaruit blijkt dat Bouterse persoonlijk aanwezig was ten tijde van de martelingen en executies en ook nog actief heeft meegedaan, terwijl een deel van zijn manschappen in het Memre Boekoe kazerne naar porno zat te kijken met alcohol in hun hand. Surinamers in Nederland die hun familie in Suriname ondersteunen met pakketten zouden er voortaan goed aan doen om ook boeken tussen de levensmiddelen te stoppen zodat hun families op de hoogte zijn van de feiten.


    Maak melding
  6. Hoefdraad en Co zijn gevlucht met hulp van insiders !
    Bordo is gevlucht met hulp van insiders !
    Tot nu toe is niks bekend.
    Wat doet het OM en interpol met deze voorvluchtigen !

    Bouterse zit waarschijnlijk gewoon thuis.

    Indien er huiszoekingen en beslaglegging op administraties en gegevensdragers gedaan zouden worden vooral ook bij medeverdachten, medeplichtigen en handlangers, dan zou er heel wat duidelijk worden.

    Hoe integer, slagvaardig en daadkrachtig zijn de instituten die veiligheid en rechtvaardigheid moeten garanderen !

    WANTED
    dead or alive
    Hoefdraad en Co
    Bordo
    Bouterse

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  7. Boudewijn dat weet zelfs die koe in de wei sa je kletsen. Begin uitleg.weer een oudding van stal halen.bouta is niet mijn favoriet maar laat alles aan het DESBETREFFENDE instantie over.en ja jij BOLI BIGI B.. JE WERK DOEN


    Maak melding
  8. DE NDP HEEFT ZIJN WERKELIJKE AARD LATEN ZIEN.
    NDP WIL GEEN RECHTERS EN OM IN SURINAME.

    NDP WIL LEVEN ALS INDIANEN IN HET BOS. ALLES KAN EN MAG= ROOFBOUW.

    KIJK WAT DIE INDIAANSE VROUW INGRID UITKRAAIT. LIJKT ALSOF ZE WARME VIS VERKOOPT LANGS DE WEG. LIJKT EEN 4E KLASSER BELOW DEGREE.

    SCHANDE VOOR SURINAME EN DE HELE REGERING : 2 OUDE OPATJES(MOORDENAARS) VAN 80 JAAR OUD HEBBEN KUNNEN VLUCHTEN. LET OP 2 X 80 JAAR. ZE HEBBEN GEEN KRACHT OM TE LOPEN.

    CONCLUSIE: MENSEN HEBBEN ZE GEHOLPEN OM TE VLUCHTEN MIDDELS AUTO/BOOT/HELI/ OF 737.
    NIET VOOR NIEMANDAL IS DIE INDIAANSE VROUW WALDRING DAT VISWIJF HAAR BROERTJE CO ZORO GO CO PILOOT VAN DE 737.

    ALLES WIJST OP HELPEN VLUCHTEN.
    PAK INDIAAN INGRID OP
    PAK KANHAI OP
    PAK ABRAHAMS OP
    ONDERVRAAG BRUNSWIJK OOK. DIE SPEELT EEN ROL ME HELIKOPTERS IN DEZE.

    MENSEN/ VOLK VAN SURINAME STEM NOOIT MEER OP NDP. SOSO CRIME NANGA FOEFOEROE!!!!!!!!!!!

    NOGMAALS SCHANDE VOOR SURINAME EN DE PRESIDENT CHAN.


    Maak melding
  9. Dit is het toppunt van dre ai.
    Wat verdiende Hoefdraad bij de centrale bank?.
    De rechterlijke macht op deze manier willen aanvallen,omdat Bouterse veroordeeld is.


    Maak melding
  10. Geen vis vrouwen uitschelden want zij zorgen dat wij eten hebben .nu ben je erger dan ingrid ze is alles kwijt van daan haar reactie. Elk mens zou dat doen.maar ja laat alles aan God over ,we zijn allemaal eens aan de beurt , wang dee foe foroe wang dee foe sabakoe


    Maak melding
  11. Het is juist heel goed dat meneer Boldewijn dit uitlegt @Bloem

    Juist bij dit medium, favoriet v paars. Die mensen worden continu bestookt met leugens.


    Maak melding
  12. De Nationale Debielen Partij ten voeten uit. De moordenaar beter de lafaard van de eeuw heeft niet alleen sigaretten nodig. Hij heeft Norit nodig, het komt dun zijn broek uit.


    Maak melding
  13. Een dictator en zijn fanatiekelingen die voor hem dood willen gaan zullen nooit toegeven dat anderen gelijk hebben. Dit is een wereldwet. Zie voorbeeld alle dictatoren ter wereld in de geschiedenis.


    Maak melding
  14. Je kunt ingrid niks kwalijk nemen, is ongeschoold; wel “slim” genoeg geweest om de man van het toneel te doen verdwijnen. Was al lang de bedoeling, was door wijlen’ rosie’ ook alszodanig ingezet( hft voldoende ervaring opgedaan van de zwarte lattiefunda”🙃)
    Denklijn: Bouta gaat in “armoede” dood en zij kan nu eindelijk reizen en haar bloemetje buiten zetten /laten besproeien; hft genoeg geld en de man hft geen grip meer op haar. Kan haar ook niet meer rechtstreeks contacten vanwege politie screening via telesur e.a
    Kan een goed tehuis zoeken voor hun gehandicapte kind en overgaan tot ‘ de orde van de dag’😂🙃
    (Ik denk wel dat de man zelf snel uit zn holte kruipt/strompelt als ie dat ooit merkt ( moet dan eerst een nuchter moment hebben)Mogelijk dat ie zich dan afvraagt hoe hij zich “van achteren” heeft laten pakken.. terwijl hij vroeger zelfs nog niet geplande/bestaande coupes kon zien😂😂


    Maak melding
  15. Politie in Suriname doen jullie je werk.Spoor de moordenaar op en sluit hem op.Bouta hoort thuis in de gevangenis.Hij is net een kaars die is uitgeblust.Go get him..


    Maak melding
  16. Laat Bouta liever in zijn eigen huis met een enkelband om, en heel beperkt visite op afgesproken tijden en vooraf te melden visite toelaten.
    Kost het land minder, hij mag nog steeds ze eigen stront schoonmaken en zijn eigen eten verzorgen.
    Alles goedkoper dan dat het land ook nog voor deze figuur moet gaan zorgen. Gebruik zijn eigen huis, baken de omgeving af, alleen een select groepje binnen het eigen gezin mag er met een pas in.


    Maak melding
  17. (Red.) Boldewijn: “Bouterse is geen heerser van het heelal; OM moet hem laten arresteren”

    In een toespraak heeft Bouterse beweerd dat: “wat God heeft neergezet, niemand kan weghalen!”
    Om maar de grootheidswaanzin van dit sujet aan te geven.

    Tsja…, “God and the Devil. really do meet at the church!”


    Maak melding
  18. Toen Venetiaan president(de beste)was, had Bouterse zelf een verzoek gericht naar het Openbare ministerie om de december ontwikkelingen te onderzoeken. Nu komt het eindresultaat, dan wil hij zich niet aanmelden voor het uitvoeren van vonnis. Nu zegt men dat het een politieke proces is……….welk deel van de bevolking hooft het verhaal van politieke proces………Hoe vaak heeft zijn Advocaat de zaak laten uitstellen( door wraking….zelf Amnestie e d) ik hoop dat de mensen inzien hoe verder en niet Chan de schuld geven van Alles. Door de schulden van de vorige regering ging de huidige regering in zee met IMF…..


    Maak melding
  19. Debby 13 januari 2024 Bij 17:54
    Sabiso, als he over ongeschoolde FL wilt praten dan mag je bij de huidige beginnen. Vergeten dat ze jonge stagaire was die bij min van juspol stage gaat lopen en in minister zn bed belandt. Hoor je hoe dom ze praat??
    Boldewijn die is een zielige verbitterde man. Hft nooit veel voorgesteld. Is hij daarom niet bij D tv gegaan?? Hij is een lafaard
    =========================================

    Debbie lees je eigen posting hoe dom jezelf praat. Wat is jou probleem dat de huidige FL in het bed van de minister van juspol is beland. Ze is nu getrouwd met die minister van juspol. Jij als alleenstaande vrouw die niet eens weet wie de papa van je kinderen is zou beter moeten weten om niet met prive aangelegenheden van anderen te bemoeien.


    Maak melding
  20. Bouterse is geen god. Hier veel dood en verderf onderling maanlander keert terug naar aarde met as van overledene en al zou bizar zijn. In het heelal regent het diamanten en goud en zilver, wat gaat hij daar doen. Hij houdt van zijn morello sigaar niet van goud en diamanten.


    Maak melding
  21. Hij kan niet eens over zijn ego heersen laat staan over het heelal heeesen. Zijn ego heeft hem erge misdaden doen plegen. Zijn ego was en is sterker dan zijn verstand. Hij is een en al ego. Een ieder die hem ooit heeft ontmoet, beaamt dit.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES