zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMinister Ramadhin niet bezorgd over muggenplaag Paramaribo en omstreken

Minister Ramadhin niet bezorgd over muggenplaag Paramaribo en omstreken

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in Suriname heeft woensdag voor de aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering gereageerd op de muggenplaag die delen van Paramaribo en omstreken momenteel teistert.

Vooralsnog maakt de bewindsman zich niet zo zorgen hierover, omdat het volgens hem niet gaat om muggen die ziekten als dengue, malaria, zika en chikungunya kunnen veroorzaken.

“Niet alle muggen zijn in staat om ziekten over te dragen. Culex is de algemene mug die we kennen en die komt overwegend voor. Die heeft geen enkele rol bij het overdragen van ziektes”, benadrukte de bewindsman.

Volgens Ramadhin veroorzaakt de muggensoort Culex alleen een discomfortabele situatie, waarbij mensen gewoon last hebben van muggen. Zijn ministerie zal vooralsnog de trend blijven volgen.

Volksgezondheid is in overleg met de Surinaamse ministeries van Landbouw, Visserij & Veeteelt en Openbare Werken om weer campagnes te voeren zodat broedplaatsen worden geïdentificeerd en opgeruimd. “We zijn zelf een beetje verantwoordelijk voor het wel of niet hebben van een muggenplaag. Dus die voorlichting en inspecties gaan we weer oppakken”, aldus de minister.

Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is volgens Ramadhin wel bezig de pompen gereed te maken voor in geval er weer een toename zal zijn van dengue. In zo een geval zal er wel worden ingekomen met de nodige maatregelen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. De goten/trensen worden niet opgehaald, overal ligt er grofvuil, halve auto’s. Broedplaatsen zat. Nadat het meisje door idioten van BOG is vermoord met de troep combinatie waarmee er gespoten werd, is men
    gestopt. Overal bos en hoog wied. De muskieten hebben feest. De regering doet geen moer. Wie kan een baygon, sheltox of Bob kopen tegeneoordig???


    Maak melding
  2. Muggenexpert en bioloog van Universiteit Wageningen (Nederland) Arnold van Vliet, geeft een aantal tips:

    “Muggen hebben plekken nodig waar gedurende enkele weken achter elkaar water staat waarin larven zich kunnen ontwikkelen, zoals plantenpotten, emmers en schotels gevuld met water. „Het beste wat mensen kunnen doen is in hun tuin op zoek te gaan naar bakjes die vol met water staan. Daar zitten heel waarschijnlijk muggenlarven in. Als je die bakjes leeggooit, dan voorkom je dat die muggenlarven muggen worden.”

    “Muggen zoeken hun slachtoffers op basis van geur. Daarom denken veel mensen dat je goed inzepen kan helpen tegen vervelende muggenbulten. Onderzoekers van de Virginia Polytechnic Institute and State University kwamen erachter dat zeep in de meeste gevallen juist averechts werkt. Maar één soort zeep werkt wél heel goed. Muggen hebben een hekel aan de geur van kokos. Ben je een muggenmagneet, zorg er dan voor dat je genoeg zeep met kokosolie in huis hebt.”


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES