zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentZangeres Nisha Madaran afgestudeerd als meester in de rechten

Zangeres Nisha Madaran afgestudeerd als meester in de rechten

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende zangeres Nisha Madaran is op maandag 8 januari afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en mag zich vanaf nu meester in de rechten (master of law/LLM) noemen.

Ze heeft deze titel behaald met het onderwerp ‘rechtspositie en resocialisatie van gedetineerden in Suriname’. De onderzoeksvraag bij dit onderzoek was ‘in hoeverre wordt de rechtspositie van gedetineerden zoals geregeld in de wet Penitentiaire Inrichtingen en Huizen van Bewaring met betrekking tot resocialisatie nageleefd in de praktijk?’

Nisha heeft de Surinaamse wetgeving geplaatst naast internationale verdragen en regels waarna ze een praktijkonderzoek heeft gedaan binnen de penitentiaire inrichtingen.

Het detentie systeem dient gericht te zijn op resocialisatie, wat ook vastgelegd is in artikel 2 Wet Penitentiaire Inrichtingen en Huizen van Bewaring. Resocialisatie is het heropvoeden van gedetineerden om recidive te voorkomen en ter bescherming van de maatschappij. Er is conform de wet een resocialisatie plan, maar dit plan wordt in de praktijk niet optimaal uitgevoerd vanwege verschillende factoren die zijn genoemd in de thesis. Onvoldoende financiële middelen en onderbezetting zijn twee daarvan. Er is verder in de wet Penitentiaire Inrichtingen en Huizen van Bewaring geen consequentie opgenomen voor het niet uitvoeren van het resocialisatieplan. Het resocialisatieplan in Suriname omvat ondersteuning in de infrastructuur, regiemdifferentiatie, educatie, begeleiding, bewaking, evaluatie en de nazorg.

De kersverse mr. Madaran heeft in haar thesis ook aanbevelingen gedaan die strekken tot o.a. wetswijziging en adviezen met betrekking tot de verschillende aandachtspunten.

Er zou meer awareness moeten komen onder de samenleving over rechtspositie en resocialisatie van gedetineerden, daar gedetineerden ook deel uitmaken van de maatschappij en op gegeven moment als goed mens terug moeten keren, waarbij ook de samenleving veilig dient te blijven, maar ook de gedetineerde een tweede kans verdient.

Nisha vertelt verder dat zij doorgaat met zich specialiseren op het juridisch vakgebied. Maar ook met muziek gaat ze door. “Dat is een andere kant van mij en blijft een deel van mijn leven. Maar het juridisch veld is ook een passie waar ik invulling aan zal geven”, zegt ze.

De boodschap voor jongeren is: Ga je dromen achterna en geef nooit op. “Zowel mijn hobby (muziek) als mijn studiekeus (rechten) heb ik mogen volbrengen, dankzij mijn eigen visie en doorzetting maar ook dankzij de ondersteuning van mijn omgeving. Help elkaar je dromen te behalen, heb elkaar lief en geloof in jezelf” aldus Nisha.

Tot slot wil zij haar afstudeerbegeleider mr. A. Johanns en mede beoordelaars mr. R. Djokarto en mr. dr. M. Chotoe bedanken. Verder gaat haar hartgrondige dank ook uit naar haar echtgenoot en ouders, voor de ondersteuning en geloof in haar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Well done ! Bravo ! Gefeliciteerd !

    Suriname is trots op jou !

    Daar kunnen artiesten als Kappalani, Jackson Blai, miss lolobal, Bordo, etc. nog van leren.

    Tja go. Set kong !
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  2. Top gefeliciteerd als u eerlijk heb verdien je master.praat met meneer ori als hij de puim hft opgeruimd bij onderwijs dat hij minister wordt bij justitie.dit is je kans hij kan alleen verandering brengen bij justitie die top van politie is crimineel


    Maak melding
  3. Gefeliciteerd, nu kan je proberen om de grootste massamoordenaar straks in detentie en diens familie te resocialiseren om recidiven te voorkomen. Hoewel ik hier zeer sceptisch in ben. Het zit ook in de genen. Daar kan niet veel aan gedaan worden. Ik vraag me af hoeveel procent van de rovers echt geresocialiseerd kunnen worden en hoeveel altijd recidivisten zullen blijven. Is daar ooit onderzoek naar gedaan?


    Maak melding
  4. Mooi resultaat Nisha, hartelijk gefeliciteerd!
    Ik zie jou graag als min. van JustPol. Immers, die niksnut die er nu zit, is volkomen ongeschikt en onbekwaam.


    Maak melding
  5. Heel verstandig van deze dame ,muziek houd eens op maar je diploma’s zijn altijd van jou .een voorbeeld voor andere dames die in de muziekwereld zitten.top hoor .


    Maak melding
  6. Gefeliciteerd met behalen van u master DEGREE 👩‍🎓📚✍️⚖️⚡️🤝 zulke goeie inspirerende en motiverend berichten zie ik graag langs dan voel goed.
    Ik wens je alvast heel veel succes en plezier i/d toekomst ( hopend dat u 100% inzet voor de rehabilitatie v/d ex gedetineerden ook voor de jonge generatie 🫶✊️💞


    Maak melding
  7. haha kijk ze over elkaar struikelen om de loftrompet te blazen. Alleen omdat het een koe lie is
    Waar blijvebn jullie nu met gekocht
    waar blijven jullie nu met ADEK wat is dat baja
    Jullie zijn zo ongeloofwaardig
    zeker de opleiding bij chan nie gehad


    Maak melding
  8. Van harte gefeliciteerd Nisha.
    Suriname mag TROTS op je zijn!!!

    Jammer dat de creolen een ander pad kiezen. Maar dat doen ze zelf, kijk maar in de wereld. En vooral in Nederland waar ze alle mogelijkheden links laten liggen.

    En dan maar klagen “ik word gediscrimineerd “. En vooral wanneer jij ze hun straf zal voorlezen.

    Ze zijn HOPELOOS en HERSENLOOS. Oh nee, hun gedrag komt voort uit de slavernij. Laat me niet lachen.


    Maak melding
  9. Beste landgenoten,

    laten we stoppen met racistische uitspraken. In elk cultuur zitten er rotte appels.

    Het gaat om de mentaliteit niet om ras of cultuur of geloof !

    Ik onderscheid het kaf van het koren, waar het verbouwd is is verder niet belangrijk.
    De “artiesten” die ik heb aangehaald waren ook in het nieuws maar dan i.v.m. criminaliteit, agressie of onfatsoenlijk gedrag.

    Lieve Hugo, Ruth Jaccot, Jorgen Raymann, Roue Verveer en Den Boys, etc. zijn ook creoolse artiesten maar van een beter kwaliteit.

    Wi na wan, un alla de Srananman.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  10. @para expres
    Je noemt enkele Surinamers. Leuk voor hen dat ze een mooie carrière hebben.

    Enige waar ze meestal in uitblinken is: zang en sport.
    Leuk maar daar ben ik niet zo trots op.

    Maar ik KAN pas trots zijn wanneer ze een behoorlijk opleiding en diploma op zak hebben.
    En dat hebben de meeste van dit soort NIET!
    Vervelend om dit te horen, maar het is wel de waarheid.


    Maak melding
  11. Ja klopt mooie lied wi na wan Mi Dren dat lied luister ik soms mooie woorden zo hoort het in de wereld we zijn allemaal een Dan zullen een Mooiere Wereld hebben😍😍👪👭👫👨‍👩‍👦‍👦👨‍👦👨‍👧‍👦👭❤❤


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES