maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMinister Mac Andrew studeert af aan Kemmy Business School in Ierland

Minister Mac Andrew studeert af aan Kemmy Business School in Ierland

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) is met succes afgestudeerd aan de Kemmy Business School van de University of Limerick in Ierland in Project and Programme Management. Met blijdschap heeft hij eind december 2023 het bericht van de succesvolle afronding ontvangen van de school. De bewindsman heeft hiermee de graad van Master of Science in Project en Programme Management behaald.

Mac Andrew begon deze studie in 2021 voor het aanvaarden van het ambt van minister en heeft het programma conform de normale studieduur afgewerkt, ondanks de druk van het werk. De officiële graduation ceremony is gesteld op 23 januari 2024, maar de bewindsman zal dit niet bijwonen, vanwege de geplande begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblée (DNA).

De minister studeerde eerder af aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname als Doctorandus in de Sociale Wetenschappen (Sociologie) en aan de University of Birmingham, UK, waar hij de graad van Master of Science in Poverty Reduction and Development Management behaalde.

Hij benadrukt dat de toepassing van de opgedane kennis bij hem altijd centraal staat. Hij is daarom blij om op te merken dat binnen AWJ ook andere medewerkers bezig zijn met diverse studies of trainingen ter verdere ontwikkeling. Dit zal volgens de bewindsman het ministerie ten goede komen.

Mac Andrew benadrukt in zijn toespraken altijd het belang van onderwijs, training en lifelong learning, maar ook de noodzaak om tijd en moeite te investeren in de eigen ontwikkeling. In dit kader gaf hij aan, dat in 2024 grote prioriteit gegeven zal worden aan projecten, waarbij onderwijs, training en lifelong learning centraal staan, vooral de verdere uitvoering van het project “Wroko Foe Mek Moni”, waarbij landelijk kosteloos vaktrainingen worden aangeboden en het project “Labour Market Alignment with New Industries”, dat gericht is op het trainen van kader voor geïdentificeerde key sectoren.

De bewindsman blijft personen aanmoedigen om zich verder te scholen en aan lifelong learning te doen, vooral jongeren, die enorme potentie bezitten om Suriname verder duurzaam te helpen ontwikkelen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) is met succes afgestudeerd aan de Kemmy Business School van de University of Limerick in Ierland in Project and Programme Management.

    Hartelijk Gefeliciteerd met uw graad van Master of Science in Project en Programme Management.

    Dat dit een voorbeeld mag zijn voor alle Surinaamse studenten in de hele wereld, in het bijzonder van de ADEKUS in Suriname, om door te gaan met studeren in het buitenland als ze dat in Suriname hebben afgerond.


    Maak melding
  2. Passant het zijn online studies. Op het ogenblik studeren meer Surinamers “in het buitenland”bijvoorbeeld in Schotland voor studies Energie. Mijn broer doet dit nu daarom weet ik het

    gefeliciteerd meneer Mac Andrew


    Maak melding
  3. ” …
    Hij benadrukt dat de toepassing van de opgedane kennis bij hem altijd centraal staat.
    …”

    Op de juiste wijze / op constructieve wijze opgedane kennis toepassen is inderdaad waar het omgaat.

    Van harte gefeliciteerd MacAndrew !

    Moge u Suriname verrijken met uw kennis en moge Surinamers het goede voorbeeld volgen.

    Tja go. Set kong.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  4. Online studeren in een andere land als in Suriname is buitenland.

    Online studeren, goed dat het bestaat, ook voor Surinamers.

    40 % vd volwsssen Surinamers hebben het denkniveau van 4 de klas lagere school.


    Maak melding
  5. Is een post graduate cursus van 1 jaar met de code MSPRMATFAD op gebied van projectmanagement.
    Ik begrijp alleen niet goed hoe hij in Limerick, Ierland een cursus kan volgen en ook die eerdere in de UK.
    Los daarvan is het goed als mensen hun kennis vergroten maar om dit breed uit te meten is nogal overdreven.


    Maak melding
  6. Als het maar niet dezelfde universiteit is waar koning Law Kawtere aan is afgestudeerd, is het goed en wordt Mac Andrew gefeliciteerd met de opgedane kennis. Is hij wel aan dezelfde Universiteit afgestudeerd als de koning, dan wordt Suriname gecondoleerd met weer een nep intellectueel erbij, die denkt dat je door een diploma online te
    kopen, zomaar van koning Law Kawtere veranderd bent in koning Cum Laude.


    Maak melding
  7. Beste lezers,
    Het is altijd leuk om via online in het buitenland te studeren, wanneer je om financiële redenen niet ter plaatse aan de colleges kunt deelnemen. Het is goed voor je eigen ontwikkeling en toegevoegde waarde in je beroepsuitvoering. Maar een online verkregen certificaat voor master is niet wereldwijd geaccepteerd. Om de éénvoudige reden dat men nog heel veel kennis te kort komt in de uitvoering van hun functie. Zelfs India wil ze niet hebben.
    Ik heb een familielid die online in de UK heeft gestudeerd in de chemie voor master. Hij werd nergens op de wereld aangenomen omdat zijn master certificaat online was verkregen. Na heel veel moeite kon hij bij een chemie bedrijf in Gujarat India aan de slag. Echter na 3 maanden kon hij weer vertrekken. Ook na intensieve begeleiding door het bedrijf kwam hij veel kennis te kort bij een online verkregen certificaat.
    Voor Mac Andrew is het niet anders. Hij heeft als minister al een zware functie en online ook nog studeren, vul maar zelf in.
    Dus beste mensen, ik zou niet al te hard juichen!!!


    Maak melding
  8. @@@Henkes
    Mag ik op jouw artikel reageren. Ik begrijp zeer attend wat u bedoeld.
    Als we naar het verleden van de regeringen in Su terug kijken dan zien we, dat na de onafhankelijkheid alle ministeriële posten en hoge functies niet op een adequate wijze door hooggeschoolden de functies kon worden ingevuld. De ministeries gingen achteruit en hel land brokkelde af. Met de exodus gecreëerd door de a.s. onafhankelijkheid was alle kennis van hooggeschoolden geëmigreerd naar het buitenland en met name naar Nederland. Sindsdien is suriname in verval geraakt. Ook de opgevolgde regeringen waren niet bij machte het tij te keren. Daar ze zelf de kennis van een vierde klas lagere school niveau hebben.


    Maak melding
  9. Gefeliciteerd meneer!

    Online studeren is niet het punt.
    Hoe denk je dat ze dit deden tijdens covid. Sinds corona kun je in deeltijd (naast je werk) s’avonds online colleges volgen ipv kilometers te rijden.

    Het gaat om de uni, in hoeverre is de studie geaccrediteerd en ranking bij de club van top uni’s en top studies.
    Zelfs examens worden online afgenomen.
    We werken hybride, das thuis, dus online!

    Welkom in 2024!
    De kennis ligt voor het grijpen, je moet het wel willen.


    Maak melding
  10. Esmerald, hybride werken is niet thuiswerken en online😂. Wat speel jij de wijsneus hier en wil woorden gebruiken die je ook nog verkeerd definieert. Hybride werken is deels thuiswerken en dat betekent zeker niet perse online. Maarja, liever lees je wat faya mang zegt


    Maak melding
  11. Beste mensen het maakt tocht niet uit waar,hoe en bij wie je studeert???
    Je bent nooit oud om te studeren.
    En je blijft jong als je leert althans je kabesa.

    Blijft niet hangen in je hangmat en bij Marie levens.


    Maak melding
  12. Tuurlijk hansje oo,
    Je baas heeft speciaal voor jou alle applicaties en infosyst op je bigie privé databank geïnstalleerd zodat jij offline kan werken en overuren kunt inleveren zonder controle. Of denk jij dat alleen wanneer je in beeld bent je online bent, tsja!


    Maak melding
  13. haha, Hans ie ka. Esmerald heeft wel gelijk.
    @ Klaas
    ===Ik begrijp alleen niet goed hoe hij in Limerick, Ierland een cursus kan volgen en ook die eerdere in de UK== Ik snap niet wat je bedoelt. Hij kan toch gewoon twee cursussen op twee plekken volgen vanuit suriname? Of bedoel je iets anders?

    @ Faya
    het hoeft natuurlijk geen financiële reden te zijn dat je online studeert. het kan gewoon zo zijn dat je fysiek niet aanwezig kan zijn bijv door invaliditeit

    Ik heb geen idee wat de waarde van het certificaat is als je hiermee je beroep wil gaan uitoefenen. Goed te lezen wat je schreef dus
    Mijn broer volgt deze cursus omdat hij zijn kennis wil vergroten en deze kan van pas komen vanuit zijn huidige beroep wanneer Suriname meer te maken krijgt met de zaken rond olie. Het is dus gewoon voor dr bij


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES