dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMeningsverschil tussen broers over 50 SRD escaleert in steekpartij

Meningsverschil tussen broers over 50 SRD escaleert in steekpartij

-

Does Travel - naar Suriname

Een meningsverschil tussen twee broers over 50 SRD, is woensdagavond flink uit de hand gelopen aan de Traangasweg in Suriname. Daarbij heeft één van de broers, de 27-jarige R.L., twee steekwonden opgelopen.
 
Zijn oudere broer Lorenzo L. (31) merkte op dat R. hem 50 SRD te weinig aan wisselgeld had terug gegeven. Er ontstond hierover een woordenwisseling, die escaleerde in een steekpartij.

Lorenzo stak zijn jongere broer daarbij met een mes (foto) in zijn rug en buikstreek.

De politie van Santodorp ging na de melding ter plaatse voor onderzoek. De verdachte Lorenzo werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
 
Het slachtoffer werd met de ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van Academisch Ziekenhuis, waar hij ter observatie is opgenomen.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Lorenzo in verzekering gesteld. Het mes is door de sterke arm in beslag genomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Waaaaaat? Om ongeveer €1,25 willen broers elkaar tegenwoordig al vermoorden in Suriname? Geen wonder dat een groot deel van het Surinaamse volk geen problemen ermee heeft dat Didibri 41 jaar geleden massamoord gepleegd heeft toen en miljoenen €€ op het spel stonden voor hem en zijn criminele bende.


    Maak melding
  2. @Henkes please justify that, hoe weet je dat DiDiBri die massamoord heeft gepleegd 41 jaar terug was je daar of ben je een familie lid van de slachtoffers. Als je een familie lid bent/was waarom deed je niets you could’ve been Jury, Judge and Executioner. je zou dan een held zijn voor de Surinaamse volk en misschien zouden wij nooit in deze situatie zitten. Een ierder kan de schuld wijzen aan DiDiBri MAAR niemand kan dat bewijzen en NIEMAND heeft wat gedaan in de afgelopen 41 jaar, ALLES is overgelaten aan de OM en Rechterlijke Macht kijk nu waar wij als land en volk zijn belandt. But hey carry on keep blaming the guy that is about to die when we all know the damage has already been done.


    Maak melding
  3. @Wat Broertje

    Sinds dag1 van de moorden in december 1982 was ik ervan overtuigd dat hij die mensen moedwillig heeft vermoord of laten vermoorden.

    Het Hof heeft niet anders gedaan dan mijn overtuiging te bevestigen met de woorden: De moordenaar had levenslang gevangenisstraf moeten krijgen.

    Het Hof heeft hem gewoon gematst met 20 jaar vanwege zijn leeftijd.

    God heeft jou toch hersenen gegeven? Lees het Vonnis van het Hof!!


    Maak melding
  4. Nope 20 jaar vanwege zijn leeftijd begrijp ik maar dat moest allang gebeuren, waarom niet gelijk opsluiten men heeft 38 jaren gewacht en als ik me niet vergist waren het 3 rechterlijke vrouwen(ken hun namen niet) in 2020 die hem hebben veroordeeld met 20 jaar. Had men gelijk wat gedaan in de jaren 80 had je misschien toch geen Binnenlands Oorlog, geen politieke partij (NDP) dan nooit in de regering gekomen tijdens Wijdenbosch en dan ook nooit president geworden of zie ik het verkeerd of begrijp ik het Surinaamse geschiedenis helemaal niet. Hoe is het mogelijk dat overal in de wereld DICTATORS opgesloten kunnen worden maar alleen hier in Suriname is dat niet mogelijk. Dictators worden opgesloten of vermoord voordat zij meer ellende in hun land creeren maar hier in Suriname is een Dictator vrij, zoveel ellende grcreererd en nu op leeftijd wilt men het besluit nemen om hem op te sluiten.


    Maak melding
  5. WAT broertje, jij bent blijkbaar niet geschikt om voor de DiDiBri te dansen, terwijl je dat wel lijkt te willen. Waarom vraag en verlang je van mij zoveel onzin? Ik was 41 jaar geleden niet in Fort Zeelandia, maar de rechter heeft DiDiBri toch schuldig bevonden aan moord en hem veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf? Wij hoefden er niet bij te zijn om te weten dat de massamoordenaar DiDiBri, die hel en aarde bewogen heeft om buiten de gevangenis te blijven, toch schuldig bevonden is? Hoevveel meer bewijs wil jij eigenlijk hebben om te aanvaarden dat DiDiBri een moordenaar is?


    Maak melding
  6. Die ‘wat broertje’ is het levende bewijs van niveau groep 4.
    Eigen initiatief om informatie op te zoeken kent zij niet.
    Ze snapt ook niet de informatie bewust en in opdracht vd moordenaar, is geschrapt uit de suri-geschiedenis boeken.

    Suriname heeft alle documentaires over de Decembermoorden verbrand.
    Misschien dat ze in het Hollandse archief iets kan vinden over 1982.
    Als die info bezitten over de slavernij dat is er ook info over de moorden gearchiveerd.

    Dus, doe maar een WOO- tje.

    Any media, wat broertje wil de sfeer proeven v 1982, wie o wie.
    De avondklok, de kanonschoten, de protestactie vd studenten, de mensenmassa bij het lijkenhuis, etc etc.
    Opvoeden is een kunst!


    Maak melding
  7. Niet overtuigend genoeg vergeef me inderdaad ik heb een denk wijze van groep 4 tevens ook een GEN Z.

    Je hebt de jaren 80 meegemaakt en ik niet.


    Maak melding
  8. Generatie Z is slim of niet.

    Ik heb het niet bewust meegemaakt, maar er is voldoende informatie op internet te vinden en Familie.

    Bing
    Search december murders
    Klik copilot (chatGPT)
    Ga verder met zoeken naar eigen inzicht of wens.


    Maak melding
  9. 🐒WAT broertje,

    NOS Nieuws•Vrijdag 23 maart 2012, 17:22•Aangepast maandag 17 september 2012, 07:49
    ‘Bouterse schoot 2 mensen dood’

    Desi Bouterse heeft persoonlijk twee mensen doodgeschoten in december 1982, toen vijftien tegenstanders van het militaire regime werden vermoord. Dat heeft getuige Ruben Rozendaal gezegd in het proces tegen de huidige president van Suriname.

    Rozendaal zei dat Bouterse Cyrill Daal en Soerindre Rambocus heeft doodgeschoten, melden verschillende Surinaamse media.

    Rozendaal zei dat Bouterse in het begin van de jaren tachtig zijn boezemvriend was. “Hij heeft vaak met me gesproken over de Decembermoorden. Ik was zijn vertrouweling. Bouterse kan worden vergeleken met de Godfather”, verklaarde Rozendaal onder ede.

    Amnestiewet
    Het proces gaat over de moord op vijftien tegenstanders van het militaire bewind in Suriname. Rozendaal deed zijn uitspraak op het moment dat het parlement in Paramaribo debatteerde over een amnestiewet, waardoor Bouterse een eventuele straf kan ontlopen. De stemming over de amnestiewet is uitgesteld.

    Rozendaal was in 1982 zelf ook in Fort Zeelandia, waar de moorden werden gepleegd. Vorig jaar bood hij verontschuldigingen aan voor zijn rol bij de Decembermoorden. Rozendaal zou slachtoffers hebben vervoerd. Volgens correspondent Harmen Boerboom probeert Rozendaal ’the good guy’ te worden.


    Maak melding
  10. Wat is een mensenleven tegenwoordig waard? Voor 50 srd kan je misschien niet eens een brood kopen. Hee big broo, ze moeten je mars opsluiten voor lange tijd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES