maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVanaf vandaag mag er vuurwerk gekocht en afgeschoten worden

Vanaf vandaag mag er vuurwerk gekocht en afgeschoten worden

-

Does Travel - naar Suriname

Vanaf vandaag mogen consumenten in Suriname vuurwerk kopen en afschieten. De officiele losse verkoop- en afschietperiode is van start gegaan en duurt tot en met 1 januari. Als voorloper daarop heeft de brandweer op een aantal plaatsen voorlichting erover gegeven.

De brandweer sprak zowel met jongeren als ouderen om hen te waarschuwen extra voorzichtig te zijn bij het afschieten van vuurwerk. De komende dagen zullen ook verschillende activiteiten ontplooid worden om de Surinaamse samenleving bewust te maken over de veiligheid bij het afschieten van het vuurwerk.

Tot en met vandaag zijn er reeds 31 containers van 40 voet met vuurwerk aangekomen in het land. De lading is inmiddels ook al volledig geïnspecteerd door de brandweer. Zij controleert of er geen verboden vuurwerksoorten het land zijn binnengekomen. Tot dusver zijn er geen verboden items aangetroffen.

De importeurs mogen tot en met 31 december vuurwerk binnenhalen. De groothandel verkoop is sinds 1 december gestart.

Afgelopen vuurwerkseizoen waren er zes vuurwerkslachtoffers. Het jongste slachtoffer was 4 jaar en het oudste 56 jaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Vuurwerk in suriname,ik kan het niet geloven.oke,men zeg armoede.mensen koop niks vuurwerk.bewaar je geld ,als je geen raad mee weet koop eten.want dat heeft men nodig,laat de vuurwerkhandelaren je niet bepraten met hun onzin van traditie, zij zoeken hun geld .daarom zet ik niks meer voor dat land,de rijken steeds rijker ,en de armer ja niet steeds armer ,xij willen arm blijven,koop dat vuurwerk niet,containers vol net vuurwerk ,is toch erg ipv dat ze voeding importeren.dat vuurwerk maakt je ziek.


    gemodereerd
  2. Hoe komen ze aan het geld om vuurwerk te kopen als ze in armoede leven en geen eten hebben. NDP boeven, kunnen jullie deze vraag beantwoorden?
    Gaat een deel van de bevolking misschien de komende tijd demonstreren, protesteren of staken omdat ze geen geld hebben om vuurwerk te kopen? NDP’ers, ik heb een oplossing voor al jullie problemen en de ellende die jullie in Sur veroorzaken. Koop een pagara ipv een sigara, stop deze vervolgens in je vieze bek en steek deze aan. Als jullie dit doen, gaat Sur er heel anders uitzien.


    Maak melding
  3. Vanaf vandaag mag er vuurwerk gekocht en afgeschoten worden
    Tot en met vandaag zijn er reeds 31 containers van 40 voet met vuurwerk aangekomen in het land.
    ================================

    Hoe dan? Het volk klaagt dat ze niet te vreten hebben…..
    Fiscale “opportunities” voor de staat…


    Maak melding
  4. Mense, hou die vuurwater en die vuurwapen weg van die vuurwerk. Dan je kan rustig schiete die vuurwerk. Ma misschien je heb wel nog nodig die vuurdoos.


    Maak melding
  5. De mensen die echt pinarie lijden halen het heus niet in hun hoofd om vuurwerk te kopen. Een groot deel dat alleen maar klaagt zijn de eersten die het gaan kopen en dat de rijke het halen is normaal. Het is overal in de wereld dat er een deel het slecht heeft dus ook in de rijke landen. Kijk naar de reportages van feesten in Suriname op yuo tube dan zie je dat al dat geklaag niet terecht is.


    Maak melding
  6. Tja jongens zo zie je maar weer we worden door de volk gewoon voor de gek gehouden en maar klagen dat ze geen eten hebben,maar moet je straks opletten hoeveel dure vuurwerk de lucht in word geschoten.
    natuurlijk zullen er enkele zijn dat ze inderdaad geen eten hebben maar deze arme mensen moeten een eerlijke groepje maken die niet breed hebben en dan naar de regering gaan om jullie te helpen.
    en ik weet zeer zeker dat jullie door de regering zullen geholpen worden, en thuis zitten klagen dat helpt niets.


    Maak melding
  7. Velen begrijpen niet dat vuurwerk afsteken een bijgeloof is, n.l. dat het nieuwe jaar voorspoedig zal verlopen omdat je alle kwade geesten verjaagt met vuur en met knallen.
    Dus mede daarom is afsteken van vuurwerk meer dan alleen geldverspilling.


    Maak melding
  8. In Nederland wil de politiek een vuurwerkverbod voor de gewone man. Zij hebben al gezegd dat dit binnen enkele jaren een feit zal zijn.
    Alweer een veijheid die van het volk wordt afgepakt.
    Je weet wel door wie. Ene meneer Klaus Schwab van de WEF.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES