dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSlimmie beschuldigt Belfort en Samson van stelen idee 'A Nyun Sranan'

Slimmie beschuldigt Belfort en Samson van stelen idee ‘A Nyun Sranan’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse ondernemer Samuel ‘Slimmie’ Kuik stelt dat ‘A Nyun Sranan’, de nieuwe beweging van parlementariër Edward Belfort en econoom Guillermo Samson, een idee is van hem en dat de twee heren dit van hem hebben gestolen. Zijn idee heeft de naam ‘De Nieuwe Beweging’ (DNB) en is maanden terug opgericht in Suriname.

“Edward weet dondersgoed dat De Nieuwe Beweging, a ati nanga a rutu fen, dat ik de basis daarvan heb gelegd daar bij de school van Guillermo Samson. Daar hebben we weken en maanden de basis gelegd. En dan zie je dat men niet met jonge en capabele mensen in zee wil gaan, omdat men een andere agenda had. Waarover ik val is de dubbele agenda die politici altijd hebben. En die vieze rol, want Edward speelt altijd mooi weer met een kalme stem”, zei Slimmie in het programma Bakana Tori.

Op een gegeven moment zou Samson hem toen hebben voorgehouden dat hijzelf voorzitter van DNB zou worden en Belfort dan als presidentskandidaat zou worden gepresenteerd. Echter was niet een ieder het daarmee eens.

Volgens Slimmie, die bij de afgelopen verkiezingen slechts 32 stemmen kreeg op de lijst van A20, heeft Belfort geen rechte rug, omdat de parlementariër juist degene is geweest die hem toen heeft benaderd om deel uit te maken van DNB. Dit nadat Slimmie al een goede basis had gelegd.

Nadat Belfort en Samson hun zin niet hebben gehad, zijn zij echter met de noorderzon vertrokken. Hij vindt daarom dat de Surinaamse kiezers niet met politici in zee moeten gaan die een zwakke rug hebben.

“Jonge mensen kijken dit keer op naar politici die verantwoordelijk moeten en dienen te zijn”, aldus de ondernemer.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. DIE OUWE CORRUPTELINGEN VAN DE OUDE POLITIEK,DULDEN GEEN JONGE MENSEN IN DE POLITIEK OF IN HUN PARTIJ,……DAT BLIJKT NU WEER OVER DUIDELIJK HIER IN DIT GEVAL,ZIJ LEREN HET NOOOOIT MEER AF,…STEM OOK NOOIT MEER OP DAT OLD FASHION GESPUIS.


    Maak melding
  2. Dit soort jonge gasten als “”SLIMMIE””zijn volwassen geworden onder het bewind van BOUTA/BRUNSI (corrupte CRIMINELEN)dus van politieke scholing heeft hij geen kaas gegeten….SLIMMIE heeft nog
    NOOIT gehoord van : Dr. Ir. Frank Essed,De macro-econoom Hildenberg,André Eugene Telting ,Jules Sedney,te veel om op te noemen….Partijen zoals NDP ABOP en de andere kuikentjes willen zonder hard te werken rijk worden…EIGEN BELANG ,GOLDDIGGERS zijn het.


    Maak melding
  3. Ik roep al een tijdje om 75% van de landregeerders uit de diaspora te halen. Mensen die het door eerlijkheid; studie; hardwerken en internationale ervaring zich al bewezen hebben. Dat de meeste met dubbele agenda`s werken had ik het ook al gehad. Dus nu moet men niet vreemd van opkijken dat weer zo een geval van dubbele agenda opduikt. Waar ik me echt zorgen om maak is dat men niet door had dat er een N C P partij bestaat; men zag de C altijd aan voor een D. Wel; de C staat voor Criminele. Ik zal het zo uitleggen. De partij beschikt over een aantal drs in de ( er bestaan ook afkatie`s ) heerkatie`s. Die katie`s geven aan hoe gevaarlijk het kan worden als men de van drugs dealende veroordeelde en voor moord veroordeelde opsluit. Hierdoor geeft men aan dat de volgelingen van de Partij uit criminelen bestaat. Een andere onbestuurskundige gaf aan dat men de veroordeelde vrij moet laten omdat er fouten door de rechter gemaakt zijn. Dat gedeelte ben ik het wel met hem eens maar ik snap niet dat hij willens en weten voor zo iemand werkt. Ik denk ook aan de zaak van advocaat Weski die baas en zijn zoon Dino vrij pleite in een drugs zaak omdat men niet kon aangeven wie de criminelen precies bedoelden met baas en zijn zoon Dino. Vraagje; kent men meer als 1 baas met een zoon Dino in Suriname en moet je ook in je achterhoofd meenemen dat het om drugs gaat. In dit geval ging het om criminelen die zijn afgeluisterd en daarin hoorden ze dat baas en zoon Dino met drugs vandoor zijn gegaan. Moet ik misschien ook eerst een katie zijn om baas en zijn partij te kunnen volgen en dan misschien ook voor hem werken. Ik denk nu aan Hogie vakbondsman. Ik hoop dat jullie nu begrijpen van waar die C en niet D. Ik denk dat iedereen van meer op de hoogte is dan ik en vooral de mensen die schreeuwen dat baas onschuldig is. Mijn vrouw zou zeggen dat zij misschien medeplichtig zijn.


    Maak melding
  4. Ha ha,ja…..! Daar gaat de coup van de looser Ludwig van Mulier. Deze looser was samen met Guillermo van Samsom bezig een clubje bijeen te harken om zodoende regeermacht te verwerven. Deze avonturiers wilden politieke macht in Suriname. Zij dachten Belfort hiervoor goed te kunnen gebruiken of misbruiken. Hun grootste bottle neck was de NDP. Daar konden ze kiezers afsnoepen moeten ze gedachtvhebben. Die Ludwig van Mulier liet daarom geen moment onbenut om uit te halen naar de NDP om de aanhang van de NDP zijn kant op te krijgen. Maar Slimmie had deze opportunisten door.Hij liet zich niet spannen voor hun karretje.


    Maak melding
  5. Slimmie u bent te slim Suriname biedt u geen mogelijkheden ga naar Haïti of denk mee met vhp voor de verdere ontwikkeling want bij vhp krijg jij de kansen niet u niveau is poep verzamelen en verwerken


    Maak melding
  6. Slimmie is reeds gebeten door de geldwolf, het monster Levathian, het meerkoppig beest van de VHP. De vorige regering had een project van Slimmie over de productie van bio-energie aangevraagd bij een internationale organisatie. Er is toen ruim.$600.000 beschikbaar gesteld voor dit project.Het geld kwam vrij onder de regering Santokhi.Wat zien we gebeuren. De VHP regering beest dit geld in beslag en geeft er zogenaamd een andere bestemming aan deze geldmiddelen. Bio-energie heeft geen prioriteit bij de geldwolven. Slimme moet wel behoorlijk op zijn voorhoofd zijn gevallen als hij deze VHP schurken-regering moet vertrouwen.


    Maak melding
  7. Ludwig v. Mulier was degene die bouta in de jaren 1980 vooral 1982 met man en macht verdedigde. Bouta had hem door en liet hem voor zijn karretje spannen. Niet hij alleen maar personen al Haakmat, Chin a sen en nog vele anderen. Waar zijn ze nu.Enkele jaren later Ludwig drai ing baka gi Bouta gesproken over hypocriet gedrag!
    Ook VHPers , Dilip
    sardjoe, Jules wijdenbosch, dachten een slaatje te slaan door over te lopen.
    Bouta heeft ze stuk voor stuk ingepalmd. Dit geeft het integriteit niveau van deze personen ruimschoots aan.
    Wie Bouta achteraf uitscheld is zelf een ezel.


    Maak melding
  8. Maar waarom mijnheer Slimmie hebbe die penniskoker in die hand?
    Misschien hij make groter zijn pennis dan is nodig.
    Of wille hij blaaze op zijne fluit?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES