maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVan Samson vraagt alertheid regering voor toename luchtweginfecties en longontstekingen in China

Van Samson vraagt alertheid regering voor toename luchtweginfecties en longontstekingen in China

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Cedric van Samson heeft donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) dringende aandacht van de regering gevraagd voor de toename van longinfecties in China. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lijden veel Chinese kinderen momenteel aan luchtweginfecties en longontstekingen.

Er is volgens Van Samson een grote kans dat deze ziekte ook kan overwaaien naar Suriname, waardoor er weer een soortgelijke situatie kan ontstaan zoals dat het geval was bij de Covid-19 pandemie. “De eerste dagen ging het om 7.000 opnames in de ziekenhuizen en dat is in de afgelopen dagen verhoogd naar 14.000. Het is natuurlijk zorgwekkend, omdat we ons moeten voorbereiden zodat we niet een herhaling krijgen van wat we hebben gehad met Covid-19. Ik vraag de regering of er al notie hiervan genomen wordt”, zei de VHP’er.

De politicus vroeg ook welke voorbereidingen er getroffen worden om ervoor te zorgen dat de Surinaamse gemeenschap wordt beschermd.

Sinds halverwege oktober is er in China een uitbraak gaande. Zieke kinderen hebben veelal koorts, ontwikkelen kleine, abnormale knobbeltjes in de longen maar lijken verrassend genoeg nauwelijks te hoesten. Veel van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Hoewel de situatie onduidelijk blijft, is het waarschijnlijk dat deze uitbraak te wijten is aan een opleving van veelvoorkomende ziekteverwekkers van de luchtwegen na de strikte afsluiting van het land vanwege het coronavirus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Nederlandse ziekenhuizen ook vol met kinderen met longaandoeningen. De regering wijt het aan klimaatopwarming (in de winter).
    Als je in Nederland een verband maakt met de Covid vaccin, dan ben je haast een crmineel.


    Maak melding
  2. Beste meeloper van Samson de minister van volksgezondheid/ kaders en medewerkers moeten de gezondheidszorg op orde zien te krijgen, de gemeenschap is niet goed verzekerd, ouderen moeten vr medicijnen keihard betalen,niet genoeg professionele personeel, in het binnenland en districten zijn er geen huisartsen ook als je niet goed verzekerd ben en opgenomen in één v/d ziekhuizen kom nooit leven d’r uit.
    Alleen gasten als jij kunnen naar het buitenland vr medische zorg, dit soort opmerkingen moet je opnemen met je baasje excelentie president Chandr3ka SANTOKI cq minister van VOLKSGEZONDHEID 🤷‍♂️


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES