maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMohab-Ali: “Twee ziekenhuizen Colombia dreigen Suriname voor het gerecht te slepen”

Mohab-Ali: “Twee ziekenhuizen Colombia dreigen Suriname voor het gerecht te slepen”

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Barkat Mohab-Ali heeft donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) aangegeven dat de Surinaamse regering voor wat betreft de ARMULOV-regeling, een schuld van ongeveer 3 miljoen US dollars heeft opgebouwd in Colombia.

De ARMULOV-regeling voorziet in specifieke situaties voor personen die uitgezonden moeten worden naar het buitenland voor medische behandeling indien er in Suriname geen behandelmogelijkheden zijn. Veelal gaat het om zeldzame aandoeningen van levensbedreigende aard.

De volksvertegenwoordiger, die ook arts van beroep is, stelde dat zelfs een gasthuis dat door Suriname in Colombia werd gehuurd, nu ten verkoop wordt aangeboden. Hij vroeg dringende aandacht van de regering voor deze kwestie. “Er is een moeder en een kind daar nu en ze moeten verhuizen. En de twee ziekenhuizen waar wij schulden hebben in Colombia, hebben gedreigd om Suriname voor het gerecht te slepen om zo de schulden betaald te krijgen”, aldus Mohab-Ali.

De VHP’er vroeg ook direct aandacht voor een brief vanuit het managementteam van de Spoedeisende Hulp (SEH), waarbij zij de gezondheidswerkers vraagt om de patiëntenstroom naar de SEH te beperken vanwege beperkte middelen en het toenemend tekort van personeel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. maar wel toe pat draai met friends and family naar t buitenland vliegen. Medische schulden betalen heeft geen prioriteit bij Chan en cluppie.
    Djie sranang sjeng. Niets meer of minder.
    Dit bedoelt Ori met ontwikkeling brengen? Geef mijn portie maar aan Fikkie.
    Schuif toch op, zaagsel.


    gemodereerd
  2. Deze regering zegt dt ze geen schulden betalen. Kijk wat de vruchteloze reizen ons land kosten??


    gemodereerd
  3. Ha,ha,ha……! ” Wo sit ing “. Suriname is onder Santokhi vervallen tot een wanbetaler-staat. Heeft het volk nu door met wie zij te doen hebben? Er is geen geld voor de medische zorg terwijl er geen rem wordt gezet op de snoepreisjes van Santokhi en VHP leden van zijn regering.En toch zullen zijn aanhangers dit gedrag van Santokhi rechtpraten.


    gemodereerd
  4. Was er vroeger geen hoog geplaats persoon voor zijn ziekten naar Columbia geweest ?
    En Columbia kan toch ook wel een beetje helpen.


    gemodereerd
  5. Typisch en kenmerkend voor deze regering, rekeningen worden niet betaald. Gezondheidszorg is sowieso een heet hangijzer, men weigert geld daarin te stoppen en blijft liever afhankelijk van donaties. Haal Chan terug en betaal die rekening zodat die mevrouw en haar kind de behandeling kunnen voltooien. Dat gel*l moet nou eens ophouden. Ik schaam me dood voor deze waardeloze patsers. Waka e plei wan lo bigi ting.. maar betalen ho maar. Geld voor het kabinet van de president is prioriteit.. pfff wat een onzin. En beste mensen.. na drie en een half jaar is het wel leuk geweest met dat de vorige regering gedoe…! Geld is er genoeg voor alleen maar onzin.. maar waar het werkelijk nodig is, besluit men gewoon om de kraan dicht te gooien… Pffff ongelooflijk..


    Maak melding
  6. En ik moet volgens de stinkende rotte vis reacties gevers op wkn terug naar suriname . Colombia laat nu ook zijn tanden zien, terwijl colombianen aardige en zorgzame mensen zijn, netals vele brazilianen en argentijnen. Suriname moet gewoon afspraken en niet gratis daar gaan, altijd hulp verwachten maar colombia eerst geld geven aan columbia heeft gelijk.


    Maak melding
  7. Bileam@

    Ik zou zeggen, ga hem zoeken! Ik weet het niet! Het vervelende is, alle actuele zaken worden met dit verhaal geassocieerd! Deze man die dankzij deze beschuldigingen en het verhaal over een lege kas, aan de macht is gekomen. Zou het allemaal oplossen. Als het jou niet lukt om Hoefdraad te vinden, vraag dan aan hem om daar prioriteit aan te geven! Ipv alleen maar uitgeven, is het misschien tijd om aan het werk te gaan en geld te verdienen. Tot nu toe bouwt hij alleen luchtkastelen.. ! Terwijl alles stil staat.. er gaat bijna niks uit Suriname. Zelfs ons groente en fruit word al jaren geweerd op de internationale markt. ‘Wo set ing’ is geworden tot neks’ mi no mang seti’….


    Maak melding
  8. Niet betalen, dit zijn achterstallige rekeningen v bouta/adhin.

    Om verkeerde interpretaties te voorkomen, data publiceren.
    Lijst f&f, bijvoorbeeld van hogie bondsman.

    Niet zo bescheiden, terugslaan mag.


    Maak melding
  9. maar wel toe pat draai met friends and family naar t buitenland vliegen. Medische schulden betalen heeft geen prioriteit bij Chan en cluppie.
    Djie sranang sjeng. Niets meer of minder.
    Dit bedoelt Ori met ontwikkeling brengen? Geef mijn portie maar aan Fikkie.
    Schuif toch op, zaagsel.


    Maak melding
  10. In Holland ze zeggen dat van een kaal kip je kunt niet plukken veren.
    Een paar Hollanders had geprobeerd dat, maar is mislukt. Ipv die veren, ze kregen bacterie aan hun hand en moesten naar ziekenhuis.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES