donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameProtocolbureau Nederland ondersteunt training in Suriname

Protocolbureau Nederland ondersteunt training in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft in de periode van 13 tot en met 17 november 2023 een protocol training verzorgd voor functionarissen van diverse instanties. Deze training is verzorgd in samenwerking met het Kabinet van de President met de ondersteuning van het Protocolbureau van het Koninkrijk der Nederlanden.

Voorafgaand aan de protocol training heeft er op 10 november 2023 een ‘High Level Political Training’ plaatsgevonden, waarin leidinggevenden van het Kabinet van de President, het ministerie van BIBIS en het ministerie van Defensie hebben geparticipeerd.

Onderdelen die tijdens de protocol training werden behandeld zijn, onder andere, de procedure bij de aanbieding van geloofsbrieven, het proces van beëdiging en installatie van de ambassadeur, beveiliging van staatshoofden tijdens officiële evenementen, de rol van de pers en tolken en internationaal protocol bij internationale conferenties. Verder zijn er casestudies aan de orde gekomen over inkomend hoog bezoek, vlaggenprotocol, begroeting, plaatsing bij vergaderingen en lunches, speeches, cadeaus, vertrek alsook over internationaal protocol bij internationale conferenties.

Daarnaast kwam ook aan de orde de cultuurverschillen die een rol spelen bij protocol, bijvoorbeeld de manier van begroeten; dresscodes voor diverse gelegenheden; etiquette, zoals de houding bij het zitten, lopen bij een officiële vergadering, management plaatsing, met name, het coördineren van zitplaatsen aan de hand van de lijst van genodigden; verlenen van assistentie bij het ondertekenen van documenten; de rangorde van hoogwaardigheidsbekleders welke ook per land kan verschillen en de verschillende typen bezoeken zoals staatsbezoek, officieel bezoek, werkbezoek en privébezoek.

Het Protocolbureau is een gerenommeerd bureau en biedt programma’s aan over protocol, etiquette, diplomatie, strategisch relatiemanagement en netwerken, geleid door gerenommeerde internationale experts en praktijkdeskundigen.

Deelnemers aan de training waren functionarissen van het kabinet van de president, het kabinet van vicepresident, De Nationale Assemblee, de ministeries van Defensie, Justitie en Politie en BIBIS. De trainees ontvingen aan het eind van de training een certificaat. Er zal eind augustus 2024 ook een Handboek over Protocol, met de focus op Surinaamse gebruiken en gewoonten, worden afgeleverd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. De ontwikkelingslanden zijn ontzettend lui om hun eigen dingen te ontwikkelen en hobbelen steeds aan achter de ideeen van de ontwikkelde landen. Waarom ben je in hemelsnaam dan onafhankelijk geworden?


    Maak melding
  2. Er zijn omgangsvormen trainingen nodig op de overheidskantoren vanwege die onbeschofte lui, die denken dat ze God zijn als ze achter een loket of bureau zitten.


    Maak melding
  3. het witman complex en het witte jassen syndroom is nog steeds aanwezig in suriname
    als een dokter iets zegt is het ja nee en amen
    nooit wordt er inhoudelijk vragen gesteld aan dokters
    mensen slikken pillen en ze weten niet eens waarvoor
    dit hele protocol gedoe is weggegooit geld, hetgeen opgenoemd wordt zit allemaal in de regering?
    dat ze deze training nodig hadden zegt al genoeg over hun professionele karakter
    totaal niet aanwezig


    Maak melding
  4. dus al die jaren hebben deze mensen daar gezeten zonder enig idee te hebben wat hun eigenlijke baan inhoudt?
    zo ken ik suriname weer
    friends en family en kennis is niet nodig


    Maak melding
  5. Guyana en Venezuela hebben een grensconflict dat ontstaan is in de kolonisle periode tussen Spanje en Engeland en nooit is opgelost.

    Suriname en Guyana hebben ook een grenaconflict over een gebied gelegen tussen de Acaraigebergten, Corantijnrivier, Coeroenirivier en een zijtak van deze rivier, dat ook ontstaann is in de koloniale periode tussen Nederland en Engeland/UK. Dit probleem is nooit opgelost geworden tot op heden. Er bestaat tussen Guyana en Suriname een overeenkomst, Chaguaramas, gemaakt en getekend door beide landen in T&T in 1970 of 1971.
    Hierin staat vermeld dat geen van beide landen daar militaire activiteiten of andere activiteiten mogen uitiefenen. Guyana houdt zich hier niet aan en er worden daar militaire en andere activiteiten uitgeoefend.

    Guyana heeft een landkaart, waarop dit gebied tussen de Corantijnrivier, Acaraigebergten, Coeroenirivier en Coeraririvier als haar grondgebied is opgenomen. Guyana beschouwt dit gebied als haar grondgebied.

    Suriname heeft allerlei juristen, literatuur, geschiedenis over dit thema, documenten over dit thema, er zijn ministers presidenten/ presidenten, ministers van Buitenlandse Zaken, ambassadeurs van Suriname in Guyana, ambassadeurs van Guyana in Suriname, ministers van Defensie, kolonels van het Surinaams leger, kolonel buitendienst van het Surinaams leger, vertegenwoordigers van Suriname in de VN, vertegenwoordigers van Suriname in Nederland, vertegenwoordigers van Suriname in de EU, vertegenwoordigers van Suriname in de CARICOM, vertegenwoordigers van Suriname bij de OAS, ministers van Binnenlandse Zaken, enz van de republiek Suriname vanaf 25 November 1975 tot heden en 1 van hen protesteert of heeft 1 brief geschreven over deze kwestie aan Guyana, bij de VN, Caricom, UK/Engeland.

    Je hoort ze niet in de media, kranten, radio uitzendingen, tevee uitzendingen, nieuwsuitzendingen noch in Suriname, maar ook niet via de radiouitzendingen van hen in Nederland hierover praten en wat zijn vinden dat er moet gebeuren, de president van Suriname aan zijn oren moeten trekken en het in zij. oren schreeuwen wat hij/ vertegenwoordigers moet/en doen.

    De uitdaging is er, Aron heeft er niets aangedaan toen hij vond dat Suriname op 25 November kosten wat/ dat het zou kosten om op die dag uiterlijk onafhankelijk zou worden.

    ddb de couppleger/soldaat op 25 Februari 1980, 8 Decdmber 1982 moorden op 15 onschulgen andersdenkenden vd staatsgreep, Moiwana86 moorden, 25 Mei 2010 – 25 Mei 2015 – 25 Mei 2020 regering

    jules wijdenbosch heeft er niets aan gedaan, verder, El Vene en al die andere minister-presidenten, ook johan ferrier niet in de periode 25 Nov 1975 – 25 Feb 1980.

    Geen enkele oud kolonel buitendienst vh Surinaams leger, geen enkele wetenschapper/ geschiedkundige, geograaf, geen enkele hoog geplaatste oud politieman/ vrouw geen enkele (oud)douanier, enz praat er over.

    Niet een vd geweldige (oud of huidige) vertegenwoordiger van Suriname, niet 1 oud/ huidige onderwijzer/ leraar idem media schenkt aandacht aan en informeert de Surinamers hierover in.

    Niemand je ziet sommigen stukken schrijven over de toestand in de wereld, maar durven niet een goed gemotiveerde wetenschappelijke of voor de gewone man/ vrouw, leerling, visvrouw, hosselman een artikel over te schrijven dat krachtig is en weten wat wij aan hebben en de wereld moet weten en voor ons grondgebied gaan tot de dood.

    Vraag al die vertegenwoordigers van Suriname of ze bij de VN, Caricom, Guyana, Nederland, UK, OAS, enz dit hebben gedaan.

    Mocht het zo zijn, waarom weet het Surinaamse Volk dan niets van? Waarom is het nergens te lezen en te horen, terug te vinden? en wat gaat ermee gebeuren bij Guyana, VN, Caricom, OAS, Nederland, UK, enz?

    Wannneer mogen wij een resultaat zien? Is er iets gedaan? zo ja wat? is dit het dan?

    De burgers van Oekraine zijn bereid te vechten if te sterven als hun land/ gebied bezet wordt door Rusland.

    Guyana is internationaal bezig voor Essiquido de wereld, Brazilie, USA, Guyana, ja kijk goed/ lees goed/ Caricom/ Suriname aan haar kant te krijgen. Zie dat Guyana het Tigrigebied sinds 1969 bezet houdt en zich ook niet houdt aan het Chaguarama Verdrag dat in T&T in 1970 of 1971 is gemaakt.

    Surinaamse slangpampers/ lafaards gaan jullie wat doen voor het geld dat jullie maandelijks ontvangen.

    Durf een brief te schrijven naar de instanties waar jullie in het buitenlans Suriname/ Surinamers veregenwoordigen en laat dat in de media ( inter)nationaal horen.

    Houdt op om te gaan schrijven over de toestand in de wereld en de balk in je eigen ogen niet te zien met je grote brillen glazen en je borstelsnor.


    Maak melding
  6. je eigen als intellectueel voordoen en dan met slangpampers komen?
    lachwekkend staaltje groot doen en dan totaal mis slaan

    als je termen in andere taal niet machtig bent? gebruik ze dan niet
    surinamers zijn hier overvloedig altijd mee bezig
    je ziet het ook altijd in regeringsposities, termen gebruiken die totaal verkeerd gebruikt worden
    tevens woorden gebruiken zodat je conversatie intelligent lijkt terwijl je finaal de plank misslaat met je opmerking, en dat vaak ook nog in meerdere talen

    het blijft lachwekkend dit volk


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES