zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi: Donkere momenten zullen samen overwonnen moeten worden om verder te...

President Santokhi: Donkere momenten zullen samen overwonnen moeten worden om verder te gaan

-

Does Travel - naar Suriname

De persvrijheid, de gemoedelijke sfeer waarin onze verkiezingen verlopen, en de harmonie waarin wij met elkaar leven. Het zijn volgens president Chandrikapersad Santokhi aspecten die gekoesterd en in stand gehouden moeten worden. Het staatshoofd zegt in zijn toespraak ter gelegenheid van 48 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid dat wij samen naar één gemeenschappelijke visie moeten werken om Suriname duurzaam tot ontwikkeling te brengen.

“Onze nationale identiteit is meer dan ooit belangrijk om ervoor te zorgen dat wij één volk zijn en blijven”, aldus president Santokhi. Het doet hem goed dat de regering in de afgelopen decennia in staat is geweest diverse samenwerkingen aan te gaan op regionaal en internationaal niveau en dat de samenwerking met diverse landen is uitgebreid en geïntensiveerd. “Deze samenwerkingen, bieden mogelijkheden voor zakelijke transacties, investeringen en het versterken van onze economie.”

President Santokhi benadrukt dat gewerkt moet worden naar een Suriname waar wij trots op mogen zijn. “Als negende president van Suriname kan ik met trots zeggen dat wij Surinamers overwinnaars zijn”, aldus het staatshoofd. “Overwinnaars van kolonisatie, overwinnaars van verdeeldheid, overwinnaars van uitbuiting, en overwinnaars van deconstructieve handelingen”, voegt hij eraan toe.

Volgens het staatshoofd zijn de diversiteit, daadkracht en veelzijdigheid die deze overwinningen met zich hebben meegebracht, niet zonder slag of stoot gegaan.

Hij benadrukt dat de strijd om Suriname naar groei en ontwikkeling te brengen nog steeds wordt gevoerd. Donkere momenten zullen samen overwonnen moeten worden om verder te gaan. En daarbij zal volgens het staatshoofd niet vergeten moeten worden dat Suriname een jonge natie is, die op vele vlakken nog veel moet leren. “Na 48 jaar zijn wij er namelijk nog niet”, zegt het staatshoofd. Er zal moeten worden gewerkt aan de verbetering, dromen van een mooie toekomst en dat vertalen in aspiraties en ambities.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. President, bravo voor je mooie en bemoedigende woorden.
    Surinamers zijn wij slechts op papier omdat het eenmaal zo is voor velen.
    Het is maar een groep mensen die inderdaad Surinamers zijn en die zijn zij, die hun werkzame leven hebben gegeven aan dit land, die het land nooit hebben benadeeld, die het land trots alle ellende, nooit de rug hebben toegekeerd, die altijd rechtvaardig en integer hebben gehandeld en het nu nog blijven doen, zij die weten waar onze volkslied voor staat en inhoud,
    zij die handelen naar eer en geweten, ongeacht wie het ook moge zijn.
    Het zijn die mensen, die de vaandeldragers en oprechte Surinamers zijn en blijven.
    Uw woorden en handelen naar het volk van Suriname zijn dat niet.
    U bent gekozen door het volk, u heeft de eed danwel belofte afgelegd.
    Kijk wat U het volk heeft beloofd, kijk naar het handelen van mensen die deel zijn van de regering, kijk naar parlementariërs, kijk naar de misstanden, fraude en graaigedrag.
    Uitgezonderd enkelingen in deze regering, is de rest maar bezig zichzelf te verrijken en hebben geen liefde en hart voor dit land, maar slechts voor wat dit land, mijn Suriname jullie te bieden hebben en meer niet.
    Uw woord is slechts Uw woord en meer niet.


    Maak melding
  2. Vergeet niet dat opa D de president nog steeds bij de ballen heeft. Hoe dan? Kijk wie achter hem staat op de foto…..de adjudant van opa D, Dew B…..en wie is nogal steeds zijn staatsadviseur van nationale veiligheid? Melvin Linscheer. Juist ja. Dus president, die donkere wolken van opa D hangen nog steeds als een zwaard van damocles boven uw hoofd. En u zal eerst die elementen van paarse obstructie moeten laten wijken, voordat u die woorden waar kunt maken.


    Maak melding
  3. De haat tegenover elkaar is op conto vd oppositie.

    Het gedrag van hún rolmodel is typerend voor paars; de boel afbreken bij verlies. De leden doen hetzelfde op social media in de vorm v racistische uitlatingen.

    In een democratie mag ultra-recht ‘regeren’ en vallen criminele zaken onder het ministerie van Justitie.
    In een dictatuur beslist de president wie op de vlucht wordt ‘geneutraliseerd’.

    Suriname is een democratie!


    Maak melding
  4. De president moet de samenleving niet in de maling nemen met zijn door A.I. geschreven retoriek.Hij meent niets van wat hij uitkraamt.Het is allemaal “talk” voor de bühne. Deze door rancune gedreven heerschap heeft het land door zijn grote ondeskundigheid en door de ondeskunfigheid van zijn adviseurs aan de rand van de afgrond gedirigeerd.

    Hij stelt de verkeerde prioriteiten. Afbraak en de bouw van een nieuw politiebureau, de bouw van een nieuw parlementsgebouw terwijl er op bepaalde uren van de dag in groot Paramaribo geen water uit de kraan komt. Zelfs op bepaalde ministeries is er op bepaalde momenten van de dag mondjes maat water uit de kraan. Mensen kunnen dan geen gebruikmaken van toilet voorzieningen.

    S’morgens kunnen kinderen en volwassenen thuis niet douchen omdat er geen water uit de kraan komt.In veel gevallen kan men ook geen thee zetten voor het ochtendontbijt.Foei toch meneer de president.U komt niets tekort.


    Maak melding
  5. “Het staatshoofd zegt in zijn toespraak ter gelegenheid van 48 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid dat wij samen naar één gemeenschappelijke visie moeten werken om Suriname duurzaam tot ontwikkeling te brengen”

    En welke visie is dat???? Een brug over de Corantijn bouwen naar Guyana?? De prijzen in het land dusdanig opstuwen, dat het leven onbetaalbaar is geworden?? Uw vrienden, kennissen en familie benoemen op hoge posten? Alle subsidies intrekken??? Onderwijs volledig kapot maken?? Gezondheidszorg tot een bedel instituut maken, mensen grof geld laten betalen voor noodzakelijke medische hulp??? De grondconversie doordrukken in het voordeel van uw kornuiten??? Nickerie boven alle andere districten, voortrekken in uw visie van ontwikkeling??? Water en stroom, diensten die de bevolking nodig heeft, dagelijks opzadelen met uitval daarvan?? Commissies blijven benoemen, en dik betalen zonder enig resultaat?? Enz enz

    President Santokhi u kunt die 5 jr uitzingen, maar het volk smacht naar de dag dat u vertrekt! Want u blijkt gek te zijn op speechen, maar ondertussen weten we wel beter…


    Maak melding
  6. Het is ook God’s onmogelijk om paars zienden met hun neus in die richting van ontwikkeling en welvaart te krijgen. Het etnisch denken zit zo diep ingeworteld dat een president van Hindoestaanse afkomst nooit geaccepteerd zal worden. Deze achterlijke denkwijze rust als een vloek op het land en staat elke ontwikkeling in de weg.
    In posting van velen spat deze denkwijze ervan af!
    Hoe achterlijk is dat!!!


    Maak melding
  7. Boesskowtoe je hebt helemaal gelijk, daarom komt die bevolkingsgroep nooit vooruit. Ze zijn en blijven achterlijk. Ze willen altijd luieren en bedelen voor eten.


    Maak melding
  8. Komt het ooit goed met al die tegenstellingen hierboven te lezen? Om te beginnen moeten we leren niet om onze handen op te houden en proberen zelfvoorzienend te zijn. PVV is scherp, Look bung
    Die tijd om vinger te wijzen is zeer nabij, eerst het eigen volk. Wie niet voldoende solliciteert heeft een uitdaging straks. Gratis iets toucheren is bijna verleden tijd. Wie gewend is om te presteren zal geen hinder ondervinden.


    Maak melding
  9. Boesskowto inderdaad heeft u gelijk , je zit het aan de reacties van debby-robg- konsensi-istieweer -e.a., dat ze achterlijk en dom en ongeschoold zijn , en ze haten hindoestanen , en ze leven in holland , de witte man hadden deze achterlijke figuren allang moeten dumpen , komt nog als Wilders aan de macht komt , maak jullie borst alvast nat , Wilders heeft genoeg van die ondankbare achterlijke figuren


    gemodereerd
  10. Het komt niet goed met het land want de importeurs doen niet aan productie, de landverkavelaars doen niet aan ontwikkeling, de grondrovers en corrupte varkens en hun families doen aan zelfverrijking.

    Er is nog steeds te veel geld in de informele sfeer. Die betalen geen belasting, ze willen geen belasting betalen en zijn ook niet van plan om dat ooit te betalen.

    Met al die corruptie is Suriname gewoon onbestuurbaar.


    Maak melding
  11. Waar corruptie, nepotisme, gangsterisme (gangstergedrag), hebzucht en georganiseerde criminaliteit domineert, is het bijna onmogelijk om een integer beleid te kunnen voeren. Tot in de top is de samenleving besmet.

    Al die mooie praatjes hebben 0 waarde.
    De komende 20/30 jaren gaat het er echt niet beter op worden.


    Maak melding
  12. Al drie jaar hoor je op deze dag dezelfde retoriek, altijd na het striemen van de ruggen van het volk. Dit jaar wederom een riem onder het hart van het volk gestoken, na eerst het afgelopen jaar flink te zijn gestriemd door dezelfde riem(hand).
    Hoe betrouwbaar en waarachtig is de Pres die de gevolgen van zijn “onderschatting” in deze job blijft toeschrijven aan de wandaden van de vorige regering. Hoe waarachtig is de Pres die zijn daden, die niet aanslaan, blijft toedichten aan de regering Bouterse. Is het besef bij hem nog niet geland. In DNA heeft hij toegegeven “ik heb de job onderschat”. Hij had bijtijds Jip en Janneke moeten lezen, haha, dan was het besef eerder geland.

    Hier op WKT lees je na veel onbenul soms ook hele rare bedenksels.
    Een socioloog op afstand, is mogelijk in deze moderne tijd, die tot een conclusie komt in drie regels.
    Zijn stelling, lees overtuiging, is dat Santokhi omdat hij een Hindostaan is, niet gepruimd wordt door dé creolen. Zo lang deze socioloog het tegendeel niet kan staven met een onderzoek wordt Santokhi afgewezen alleen maar op grond van zijn slecht gevoerd beleid, daar bijvoorbeeld ook Hindostanen zijn beleid afwijzen. Wat onze socioloog beweert, is gelul van de warme grond. Dus stemmingmakerij, want over de vele racistische vuilspuiterij van de oranje helden (die zijn hier op WKT in de meerderheid, dus..) hoor ik onze socioloog amper.

    Een forummer vond mevrouw Asandang, de nieuwe president-commissaris van Staatsolie, niet genoeg gekwalificeerd voor deze job. Verder liet de forummer weten dat een president-commissaris genoeg kennis moet hebben en leiding moet geven aan het bedrijf, ook in het bezit dient te zijn van een master uni bul. Volgens mij was meneer te snel met zijn kritiek dat hij zaken door elkaar heeft gehaald. Een algemeen directeur is geen president-commissaris. Staatsolie wordt geleid door een directie onder leiding van een algemeen directeur (ook bekend als een president-directeur). Als toezichthouder op het beleid van de directie heb je een Rvc. De Rvc bestaat uit een aantal commissarissen, geleid door een president-commissaris als voorzitter. De Rvc controleert het doen en laten van de directie, belast met het dagelijks bestuur. Ook voor deze functie moet je zodanig gekwalificeerd zijn, je moet op z’n minst weten naar wat je moet kijken. Mevrouw Asandang is unaniem gekozen tot president-commissaris, na 13 jaar in dezelfde Rvc, commissaris te zijn geweest. Ze heeft genoeg kennis en vaardigheden. Staatsolie heeft gekozen voor voortzetting van het tot nu toe gevoerd (gevierd) beleid.

    Mr Dèjavù, u moet mij geen complimenten maken, anders gaat men denken dat Pony het zelf heeft verzonnen.

    Voor mijn voormalige sissa’s en brada’s, er breken moeilijke tijden aan in Ptata kondre nadat de PVV van fascist Wilders de grootse partij is geworden en een regering mag gaan formeren. Na deze formatie is het oppassen geblazen voor de Surineds (vooral ze die sterk lijken op Arabieren), de politiek magere jaartjes zijn aangebroken, woelige tijden zijn op komst. Onze forummer Surined op WKT heeft zelf op de PVV gestemd en denk dat het genoeg is om de dans te ontspringen, de dans die hij een andere Surined wel toe wenst.🙈🙈


    Maak melding
  13. Pony 27 november 2023 Bij 15:03
    Voor mijn voormalige sissa’s en brada’s, er breken moeilijke tijden aan in Ptata kondre nadat de PVV van fascist Wilders de grootse partij is geworden en een regering mag gaan formeren. Na deze formatie is het oppassen geblazen voor de Surineds (vooral ze die sterk lijken op Arabieren), de politiek magere jaartjes zijn aangebroken, woelige tijden zijn op komst. Onze forummer Surined op WKT heeft zelf op de PVV gestemd en denk dat het genoeg is om de dans te ontspringen, de dans die hij een andere Surined wel toe wenst.
    =======================================

    Sorry hoor maar ik kan het niet laten te stellen hoe superdom je overkomt met zo’n stelling. Je hebt duidelijk niets begrepen van de politieke constellatie in Nederland. Een partijprogramma hebben is iets wezenlijk anders dan een partijprogramma uitvoeren. Je valt weer zwaar door de mand domme ezel.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES