zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameJim Hok: "PALU heeft minimaal 8 zetels nodig om positieve rol te...

Jim Hok: “PALU heeft minimaal 8 zetels nodig om positieve rol te kunnen spelen in ontwikkeling Suriname”

-

Does Travel - naar Suriname

De politieke partij PALU zal volgens voorzitter Jim Hok minimaal 8 zetels in 2025 nodig hebben om een serieuze stem te kunnen hebben in zowel De Nationale Assemblee als in de regering.

“Omdat we niet voor popki patu daar gaan zitten. Wij gaan de gemeenschap zeggen dat dit het aantal zetels is dat wij nodig gaan hebben om een rol te kunnen spelen in die positieve ontwikkeling van ons land”, aldus Hok donderdagavond op een open kader bijeenkomst van de PALU.

Hij benadrukte dat zijn partij in ieder geval niet een show gaat houden over hoeveel zetels zij wel of niet zal behalen. Hij merkte wel op dat indien de Surinaamse kiezer vindt dat de PALU om wat voor reden dan ook moet deelnemen aan de nieuwe regering, het dan ook betekent het dat die mensen de partij het aantal zetels moeten geven om dat te kunnen doen.

Hoewel de vorming van een zogenaamde derde blok voor de verkiezingen in 2025 is mislukt, staat de PALU nog steeds open voor een samenwerking. De partij is volgens Hok nog steeds in gesprek met parlementaire en buitenparlementaire partijen. Echter, deze eventuele samenwerking moet volgens hem niet alleen gebaseerd zijn op het behalen van zetels.

“De PALU blijft open voor een samenwerking, maar die samenwerking moet ergens op gebaseerd zijn. Dat is de visie waar wij naar toe gaan. Een samenwerking die puur gebaseerd is op het behalen van zetels hoeft niet. Omdat het geen stand gaat houden en in elk geval geen bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van Suriname. Dus wij zijn niet bereid om in elke coalitie te gaan zitten”, zei Hok.

De bedoeling van dit derde blok was om het kader van de verschillende kleine politieke partijen in Suriname samen te brengen onder één nieuwe centrale politieke partij, omdat pre-electorale combinaties vooralsnog verboden zijn. De oude partijen zouden dan normaal blijven bestaan, maar dan als lege partijen.

Hok stelt dat het merendeel van de vertegenwoordigers van de partijen die hierin betrokken waren kennelijk nog niet rijp genoeg waren voor zo een verandering.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Jim Hok ga,maar eerst vertellen wat je gemeen hebt met de NDP, voordat je een ander gaat bespreken.


    gemodereerd
  2. 2020 is Palu niet verder gekomen dan een fractie stemmen afgerond nog geen zetel. Om de gewenste 2025 stemmen te behalen is te hopen dat dromen werkelijkheid worden. Velen zijn u voorgegaan !


    Maak melding
  3. De PALU lanceert bijna elke dag een persbericht en ik denk dat de mensen die de politieke verhouding in Suriname niet kennen zullen denken dat wij met een grote partij te maken hebben. De PALU is meer een papieren partij van de familie Hok en als ze bij de komende verkiezing 500 stemmen halen mogen ze erg blij zijn. De media moet daarom selectief zijn en niet alle berichten van deze partij opnemen. De PALU heeft tijdens de decembermoorden van 1982 een belangrijke rol gespeeld en met Bouterse samen gewerkt om het land naar de afgrond te helpen. De voorzitter van de PALU, Jim Hok was zelf minister van Natuurlijke hulpbronnen. Een zeer belangrijke ministerie. De familie Hok heeft goed voor zicht zelf gezorgd en begrijpelijk dat het volk van Suriname geen vertrouwen heeft in deze partij.


    Maak melding
  4. Jim hok ik adviseer jouw om ad hoc er mee te stoppen met je misleidende politiek.


    gemodereerd
  5. De kracht van een dynamische economische ontwikkeling van Suriname kan mijn inziens alleen maar komen van de politieke partijen NDP, PALU en progressieve krachten in en buiten Suriname.Er zal vooraf goed afgestemd moeten worden voor een perdecte samenwerking.


    Maak melding
  6. Palu, Je krijgt nu loon naar werken. Deze partij heeft de kans gehad iets voor het land te doen. Met name op het gebied van de landbouw, maar jullie hebben je taak verzaakt door te gaan rotzooien met Bouterse. Denk maar aan het pand aan de grote Combeweg. Die ene zetel van Coronie zijn jullie ook kwijt geraakt wat zeggen wilt dat de Coronianen, die alle vertrouwen in deze partij hadden gesteld zeer teleurgesteld zijn geraakt. En vergeet 1 ding niet en dat is dat Coronianen zeer meegaande en lieve mensen zijn, maar maak ze nooit boos. Denk maar aan de affaire Kraag. De lering die jullie hieruit moeten trekken is de volgende: Als het in Coronie niet lukt om 1 zetel te behalen, zal het nergens in Suriname lukken. Mijn advies aan de Palu: doek de partij op want jullie beginnen zeer irritant te worden met jullie programma op de maandag. Zonde voor al die kosten en moeite.
    Jullie krijgen nu de beloning , die jullie verdienen en dat is geen zetel en ook geen politieke invloed in Suriname.


    Maak melding
  7. Laat alle politieke partijen een plan van aanpak maken van lange, middellange en korte termijn kijken naar de uitdagingen van het Surinaamse Volk, de grote schulden met hoge renten/ oplossing bij crediteuren, de natuurlijke rijkdommen van Suriname: hout, ecotoerisme, goud, aardolie, bauxiet, grote hoeveelheden zoetwater, moderne zeevisserij, enz. Ook de grote criminaliteit, witte boorden criminaliteit, uitverkoop vd natuurlijke rijkdommen vh land, slechte overeenkomstenn met multinationals, oa van goud, ook het eigen belang vd kapitalisten, politici die grote bedragen ontvangen bij infrastructurele werken, zie Wijdenbosch bruggen en smeergelden die Ballast Nedam gaf aan ddb, jules wijdenbosch, ook bij de douane- en belastingdienst, tjoekoes, paspoorten, wapenhandel, mensenhandel, cocainehandel, enz.

    Een kleine bevolking waarvan 80 % zeer slecht is opgeleid, grote criminaliteit van hoog naar laag, slecht bestuur en slecht beleid, ad hoc beleid, uitdagingen in onderwijs en wetenschappen afgestemd op de natuurlijke rijkdommen vh land, de mentaliteit vd Surinamers, grote overheid/ heel veel ambtenaren, ICT-niet tot haar recht komt, geen of heel bitter weinig moderne productie -en export ondernemingen, oa houtverwerking, landbouw, zeevisserij, zoetwater, enz, huizenbouw, minimumloon, mensen rechten, grondrechten, democratie, wetgeving, rechterlijke macht, beleid en bestuur, normen, waarden, principes, geloof in eigen kunnen, op weg naar een goed en beter leven voor iedere Surinamer ongeacht etniciteit, afkomst, geloof, man, vrouw, kind, gehandicapt, oud, jong, enz.

    Ecotoerisme, is zeer slecht ontwikkeld, geen juiste goed opgeleide personen, voorzieningen zijn vd voor de stenen tijdperk. slechte gidsen, veiligheidsvoorzieningen, EHBO, ITC, vreemde moderne talen, maar de Chinese Taal.

    Infrastructuur: lucht, water, weg, ICT, een and dat bij een kleine regen bui Paramaribo en plaatsen in de hele kustvlakte en alle dorpen in het oerwoud langs de rivieren waar mensen wonen onder water loopt en het leven, ondernemen alles lam is.

    Er zijn geen plannen vd politieke partijen voior deze uitdagingen niet op lange termijn, midden lange termijn, korte termijn, niet die nu gelijk moeten worden aangepakt en in een voltijd.

    Alles ligt op zjn gat sinds 25 Novemer 1975 en is na 25 Februari 1980 door 16 padvinders die vakbond wilden verergerd, op 8 December 1982 nog verder verergerd , nog slechter na moi wana 86 moorden en na 25 Mei 2010 – 25 Mei 2015 – 25 Mei 2020.

    Zie wie de schuldigen zijn, kijkt u goed naar de padvinders, waarvan enkelen hun soldij in 1975 net zo veel was als ve minister toen.

    Zie wat zij met hun futu boys/ meiden, dna-leden, coalitiepartners, hun geweren van Sme gemaakt hebben totaal vernietigd hebben, zich zelf verrijkt hebben.

    Zie wat ze zeggen if mi doro baka, me nyam a moni baka, neks no fout, zelf verrijking.

    Zie hun achterban:
    – mi lob a man, hij heeft charisma, a man mooi, zg toppers van deze partij en hun zelf verrijking.

    Niet 1 politieke partij kan deze schulden oplossen, met een uitgewerkte plan komen die oplossingen biedt voor lange termijn, midden en korte termijn, vele plannen in een volg tijd en andere gelijktijdig aan te pakken.

    Ook wat de criminaliteit betreft, normen, waarden, principes, doe normaal, gedrag je, hoe hoort het eigenlijk?, burgers houdt u zich aan regels en wetten, iedere burger is ondergeschikt aan de wet/ grondwet/ internationale gedemdragen, betaalt zijn/ haar belastingen, praat met twee woorden, heerst respect voor een andere het gezag, wil behandeld worden op een keurige manier zoals hij/ zij een andere behandelt.

    Niet een plan voor deze uitdagingen is er ve politieke partiij of vd ADEKUS of welke Surinamer of Surinaamse Instituut, geestelijke, enz.

    Het gezamelijk over gaan nadenkenen ook hun eigen plan te willen willen maken dat goed is voor land, volk, (inter)nationaal is er ook niet.

    Een ieder weet weet, met zijn of haar eigen belang.

    Suriname is een roversnest


    Maak melding
  8. mensen duidelijk die robg houdt van hok , die uit zijn hok is gekropen , robg jij houdt alleen maar van landverraders en moordenaars , deze hok heeft ook bloed aan zijn handen , 18 december wordt voor de paarse aanhangers een zwarte dag , eindelijk gaat die moordenaar de cel in , kom je naar suriname robg om samen met hok langs de route te staan een met tranende ogen afscheid nemen van jullie afgod , o ja neem debby–pony-konsensi en hans oh en andere paarse klojo’s mee , overstromingen zijn wij gewent in paramaribo


    gemodereerd
  9. “RobG 26 november 2023 Bij 14:28
    De kracht van een dynamische economische ontwikkeling van Suriname kan mijn inziens alleen maar komen van de politieke partijen NDP, PALU en progressieve krachten in en buiten Suriname.Er zal vooraf goed afgestemd moeten worden voor een perdecte samenwerking.”
    =========================================

    Typisch, als ik mij niet vergis was de oprichter en voormalige voorzitter van deze partij volgens Horb, zoals hij dat beschreef in zijn nalatenschap, de man die het draaiboek schreef voor de December moorden in 1982. Het was ook de enige partij die van Desiré Delano B. mocht mee regeren tijdens de harde dictatuur met alle gevolgen van dien.
    Dus hoezo “dynamische economische ontwikkeling van Suriname kan alleen maar komen van de politieke partijen NDP, PALU”?
    RobG ik weet niet wat ze je roken geven in paramaribo, maar mocht je nog in Suriname zijn, doe jezelf een genoegen en ga zo snel weer terug naar de Bijlmer.


    Maak melding
  10. @RobG……NDP regering van Bouterse heeft een schuld van 3 miljard US dollar achtergelaten’
    De Surinaamse president Santokhi heeft maandagmiddag tijdens een persconferentie aan het volk uitgelegd wat de startpositie is van de nieuwe regering in Suriname. De regering heeft middels een persconferentie met zoveel mogelijk facts and figures laten weten wat er door de vorige regering gevormd door de NDP is achtergelaten.
    “We wisten dat het niet mooi zou zijn, maar wat we zijn tegen gekomen is zeer ernstig. En niet alleen ernstig, maar ook erg dat men het volk dit heeft aangedaan en het volk heeft verarmt” zei de president. Direct na aantreden hebben alle ministers de zaken op hun departementen in kaart gebracht.

    De president trok een beerput open van wat hij noemt: de financiële catastrofe en onbehoorlijk bestuur van de vorige regering. De zwaarste wissel trekken de 123 leningen die in de afgelopen 10 jaar zijn aangegaan. Hierdoor heeft het volk van Suriname een totale schuld van 3 miljard US dollar hetgeen neerkomt op een schuld van 5.000 us dollar per Surinaamse burger.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES