maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname verplettert meisjesvoetbalselectie Guyana in tweede wedstrijd met 10-1

Suriname verplettert meisjesvoetbalselectie Guyana in tweede wedstrijd met 10-1

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname heeft zaterdag wederom de meisjesvoetbalselectie van Guyana een enorm pak slaag gegeven tijdens de Inter Guyanese Spelen 2023. In het George Streepey Stadion werden de westerburen in de tweede wedstrijd verpletterd met 10-1.

De Guyanzen hadden wederom weinig in de melk te brokkelen. Bij de rust stond Suriname al met 7-0 voor. Shavora Wijngaarde maakte maar liefst zes doelpunten in de wedstrijd.

Suriname won vrijdag de eerste wedstrijd tegen Guyana met 8-0. De landen hebben het twee keer tegen elkaar opgenomen, omdat Frans-Guyana niet met een meisjesvoetbalteam is afgereisd.

Het sportevenement tussen schoolgaanden tot en met achttien jaar van Suriname, Guyana en Frans-Guyana loopt vandaag af. De takken van sport zijn atletiek, basketbal, schaken, tennis, voetbal, volleybal en zwemmen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Wat is de gemiddelde leeftijd?
    Sommige sporten kunnen vervelende gevolgen hebben voor meisjes, nl dat ze later met heel veel moeite kinderen kunnen baren.
    Een harde bal op de p0l@ of de borsten kan ook interne schade veroorzaken.


    Maak melding
  2. Hartelijk Gefeliciteerd

    Nu nog de jongens, de regering, DNA, het leger.

    De Corantijnrivier is vanaf het begin punten de Acaraigebergten/ oorsprong tot het eind punt bij de monding bij de Atlantische Oceaan ook in de volle breedte bij de laagwaterlijn bij de oever van Corantijnrivier bij Guyana Surinaams grondgebied.

    Zegt dat voort aan alle Surinamers, de DNA, de regering, het leger, douane, Guyanezen, Venezolanen, Brazilianen, Fransen/Frans-Guyanezen, Nederlanders, Engelsen, Colombianen, Antillianen, alle Caricom, bewoners vd USA, bewoners, van Canada, bewoners van Latijns-America, Chinezen, Indiers, de OAS, aan vertegenwoordigers vd landen in UN, alle inwoners vd Wereld.

    Guyana heeft ook een grensconflict met Venezuela en heeft bij Internationaal Gerechtshof op 30 Oktober 2023 ingediend met daar het gebied begrensd tussen Acaragebergten, Coeroenirivier en de Corantijnrivier als deel van haar landkaart ingediend.

    Surinamers, regering, minister van Buitenlandse zaken Ramdien, Vertegenwoordiger van Suriname bij de VN J.A. Schalkwijk, DNA-voorzitter M. Bee worden jullie wakker en dient u ook een officiële schrijven in bij dit Internationaal gerechtshof, waarin u hen meedeelt dat de landkaart van Guyana die bij hen is ingediend niet correct is en dat ze dat genoemde stuk grondgebied tussen de Acaragebergten, Coeroenirivier, Corantijnriver tot de laagwaterlijn bij oever van hun grondgebied tot het Surinaams grondgebied behoort en niet tot hun grondgebied van hen mogen beschouwen.

    Het grondgebied tussen de Acaraigebergten, Coeroenirivier, de laagwaterlijn vd oever bij Coranrijnrivier aan Guyanese zijde is Surinaams grondgebied.

    Wij zullen handhaven, De Surinaamse vier kleur moet in top blijven in dat gebied.


    Maak melding
  3. Guyana heeft ookd een grensconflict met Venezuela en heeft bij Internationaal Gerechtshof op 30 Oktober 2023 een brief ingediend met een landkaart en dat het gebied begrensd tussen Acaragebergten, Coeroenirivier en de Corantijnrivier als deel van haar landkaart Guyanees grondgebied is. Dit gebied is niet van Guyana. De ingediende landkaart is vals.

    Surinamers komt u op voor uw grondgebied en laat Guyana ons de Pindadoku niet van ons puntbrood/Fernandesbrood laten eten.


    Maak melding
  4. @rowdie neem een voorbeeld van @mahisasur.
    Zo kan het ook , op een nette manier.
    Waarom als het om meisjes en vrouwen gaat, zijn er een aantal mannen die gelijk ordinaire gaan doen??
    Je moeder is ook een meisje geweest.heb respect voor het vrouwelijke geslacht.


    Maak melding
  5. GEWELDIG en GEFELICITEERD!!!!!,
    …….Na deze eclatante overwinningen van de voetballende Surinaamse meisjes, is het nu eens de beurt aan het NATIONALE LEGER van Suriname om de Guyanese landroof in 1969 bij TIGRI, eindelijk en voorgoed terug te brengen in de boezen van Suriname………voor de GENADE KLAP 💪 zorgen de Venezolanen heus wel aan de andere grenskant met Guyana……..waardoor nadat deze beide grenskwesties zullen zijn opgelost, Guyana hopelijk het allerkleinste land in Zuid Amerika zal zijn…😂😂😂…..

    Hopelijk zegt de huidige Surinaamse regering onder leiding van slapjanus Santokhi, helemaal geen “voorbarige” morele steun toe aan de onbetrouwbare Guyanezen in hun huidige grensconflict met Venezuela……..
    Indien het binnenkort in het trouwens waardeloze en tandeloze CARICOM verband, op stemming aan mocht komen over een gezamenlijk standpunt inzake dit grensgeschil (Venezuela/Guyana), dient Suriname zich in ieder geval TE ONTHOUDEN van stemming en dus “BLANCO” te stemmen……..dit om een duidelijk statement te maken en een signaal af te geven aan de hele wereld, dat er ook aan de oostkant van Guyana, dat land een gebied (TIGRI) van ongeveer 15.000 vierkante kilometers (1/3 van de oppervlakte van bijvoorbeeld Nederland!!!) zich onrechtmatig heeft toegeëigend sedert 1969……..Suriname dient ook in deze kwestie eens eindelijk proactief te handelen!
    Pas wanneer de eigen grenskwestie met het agressieve en onbetrouwbare Guyana is opgelost, kan Suriname haar standpunt bepalen over het Venezolaans/Guyanese grensdispuut……..


    gemodereerd
  6. Durf albert ramdin de president ali van Guyana een brief te schrijven dat de landkaart met het gebied dat begrensd wordt door de Acaraigebergten, Corantijnrivier, Coeroenirivier heeft ingediend bij het Internationaal Gerechtshof niet tot het grondgebied van Guyana behoort, maar tot het grondgebied van Suriname.

    Ook het Internationaal Gerechtshof waar Guyana dit heeft ingediend, moet hiervan in kennis worden gesteld.

    Ook Venezuela, CARICOM, OAS, USA, UK, UN, Nederland, Frankrijk, Brazilië, Latijns-Amerika, China, India, de hele wereld, Google/ Googgle Eath, YouTube, moet albert ramdin hiervan in kennis stellen.

    De landkaart met dit Surinaams grondgebied erin heeft Guyana als haar grondgebied aangeboden aan het Internationaal Gerechtshof.

    Het gebied, tussen de Acaraigebergten, Coeroenirivier, Corantijrivier, behoort toe tot het grondgebied van Suriname

    Surinamers volgen jullie deze zaak wat Albert ramdin mee doet.
    Surinamers let op uw eigen dom.


    gemodereerd
  7. @Deja Vue,

    Sporten is gevaarlijk. Voor iedereen, maar m.n. voor meisjes. Omdat hun lichaam gevoeliger is. Soms moet je man en paard 🐎 benoemen.
    Heb je enig idee hoeveel mensen slachtoffer worden van sportblessures en hoeveel er permanent nadelige gevolgen aan overhouden?
    Surinamers zouden meer voor denk- en intellectuele sporten moeten kiezen.
    Bovendien moeten vrouwen initiatief tonen en zelf een sport verzinnen. Ze apen de mannen alleen maar na.
    Btw, ik hoef het niet eens te zijn met wat mijn moeder zou doen of niet zou doen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES