maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameAdhin staat open voor presidentschap in 2025

Adhin staat open voor presidentschap in 2025

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-vicepresident Ashwin Adhin staat er open voor om president van Suriname te worden in 2025.

“Het is mogelijk en het gaat helemaal liggen aan de partij en de achterban na de verkiezingen. En als de partij en achterban vinden dat dit de mensen zijn die we kunnen opschuiven in die rollen, dan gaan we ons daaraan committeren”, zei de NDP-ondervoorzitter tevens parlementariër in een interview op Radio Awaaz.

Alles hangt echter ook af van het besluit van NDP-voorzitter Desi Bouterse zelf, die momenteel 20 jaar celstraf riskeert voor zijn aandeel bij de 8 decembermoorden en zijn besluit om wel of niet voor een derde termijn president van Suriname te worden.

De tot tweemaal toe gewezen president zei in juni dit jaar nog dat indien er een beroep op hem wordt gedaan en zijn gezondheid dat toelaat, hij een eventuele derde termijn als staatshoofd niet zal afwijzen. Echter, hij zit er niet specifiek op te wachten.

Adhin zei vorige maand dat hij een nieuw NDP bij de komende verkiezingen wil zien om een boodschap van hoopt en nieuw perspectief aan de kiezer te kunnen bieden. Hijzelf zal ook zijn visie daaromheen presenteren.

Ashwin Adhin, die zich gespecialiseerd heeft in informatie en communicatie technologie, kwam in juli 2013 in beeld toen hij tijdens de zoveelste reshuffling van het kabinet Bouterse-Ameerali aangesteld werd als de nieuwe minister van Onderwijs en Volksontwikkeling. In zijn periode werd de naam van dit ministerie gewijzigd naar Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Daarvoor was hij voorzitter van de Culturele Unie Suriname (CUS).

In het tweede kabinet van Bouterse werd hij in 2015 voorgedragen en gekozen tot vicepresident van Suriname. Als nieuwkomer in de politiek scoorde hij toen 6.030 stemmen op nummer 6 van de NDP in Paramaribo. Bij de verkiezingen in 2020 werd hij door de NDP om politiek-strategische redenen verhuisd naar Wanica om het daar op te nemen tegen de sterke man van de VHP, Chan Santokhi. Adhin kreeg als lijsttrekker 5.601 stemmen en werd gekozen tot parlementariër.

Adhin is in 2020, niet lang na de wisseling van de macht,  in verband gebracht met het vernielen van apparatuur, diefstal en frauduleuze handelingen op het Kabinet van de Vicepresident. In november dat jaar is hij als verdachte aangemerkt en gelijk in verzekering gesteld. Hij heeft iets langer dan een week in het cellenhuis van Richelieu in Commewijne doorgebracht. De Nationale Assemblee heeft Adhin pas in december in staat van beschuldiging gesteld. Begin deze maand is hij integraal hiervoor door de rechter vrijgesproken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

48 REACTIES
  1. VP Brunswijk vanwege ervaring belast met ordening witte goudsector/banken,en Adhin vanwege zijn ervaring met aardappelen en uien mag hij president worden van Suriname.


    Maak melding
  2. zoals ik al eerder heb aangegeven, het rommelt binnen de partij. Sommige hopen zelf dat bouterse word veroordeelt . dan ligt de weg voor ze open. wat een saka saka dagoes. Toen het goed ging bejubeleden ze hem, nu staan ze klaar met het mes in de hand om hem in z;n rug te planten.


    Maak melding
  3. Politiek is het geheel van ondoorzichtige moeras dat bezaaid is met verrassingen op verrassingen. Er zijn velen die heel vroeg of later zijn gesneuveld. Velen houden jaren lang stigma’s over.
    Zo te zien heeft deze jonge man de smaak te pakken om op de aller hoogste stoel van het land te willen zitten. Wellicht dromen meer personen om deze felbegeerde stoel. Als men eerlijk/integer/kundig is, dan is het geen probleem


    Maak melding
  4. Als Hindoestaan maakt hij binnen de NDP geen kans.
    Wie zei ook alweer dat het presidentspaleis geen koelie kampoe is?


    gemodereerd
  5. Als VP kasreserve gebruikt voor aardappelen en uien. Als Pres zal hij het kasreserve gebruiken voor gratis pakketten delen. Adhin begin alvast al die auto’s en andere dure spullen welke je bij jou vertrek voor een appel en een ei heb gekocht en verkocht aan familie en schoonfamilie terug te brengen. Je kan 1000 jassen kopen en ze telkens verwisselen om de NDP te kleden maar mi brada if a denki no mang kenki na zomaar ye kenki den jas. Sedert 1980 we kenki te now un no man feni a juiste jas. A fout no de na jas kunnen NDP ers dat nog niet inzien. A fout de na a kleermaker (Bouterse) nanga a mang sang e tik a markie (Abrahams)


    Maak melding
  6. Adhin, is the right stuff om president van Suriname te worden. De man is intelligent, heeft bestuurlijke ervaring, bezit inlevingsvermogen, heeft sociaal gevoel en heeft blijk gegeven dat hij de materie rond complexe sociaal-economische en financieel-economische vraagstukken goed beheerst. Ook op het gebied van goed onderwijsbeleid heeft hij excellent werk verricht.

    Adhin is een andere man dan de grote miskleun die zich nu president van Suriname mag noemen. Adhin heeft ervaren en goed opgeleide deskundigen om hem heen. Het goed opgeleid kader in de NDP is van top niveau. Dit is anders dan deskundigen die in de VHP rondlopen met hun gekochte diploma’s. Dit is de reden waarom de VHP een puinhoop van het land heeft gemaakt.


    Maak melding
  7. Iedereen ruikt de olie en het gas. Ook deze hufter. Ze rekenen zich al rijk en hun aanhangers hier op het forum moeten hopen dat wat adhin wil en hoopt hem niet gaat lukken. Geloof me, Suriname krabbelt nu langzaamaan uit de krater, maar als deze mensen weer op het toneel verschijnen, gaat het volk niet eens meer de kracht hebben uit huis te gaan om te betogen.


    Maak melding
  8. Adhin Sopielal moet nergens op rekenen deze man heeft nergens verstand van en gedraagt zich als een ezel. Mensen die de huidige president als de slechtste ooit zien moeten even bij zichzelf te rade gaan wat zij voor dit land doen behalve een grote bek opzetten zoals de surrogate economen Wolff en RobG met hun racistische gelul. Deze Wolff doet voorkomen alsof hij Suriname een warm hart toedraagt maar ik werkelijkheid is die selfmade econoom niets anders dan een ordinaire racist. De vijfde colonne … de landverraders die het land uitgevlucht zijn voor een beter leven.


    gemodereerd
  9. Robgetverderie, je lult weer een lo ka in de ruimte, over gekochte diploma’s. Aloemang komt van de vhp. Dus volgens jouw verwrongen nevelige tongtong, heeft Aloemang dan ook zijn diploma’s gekocht. Ziekie sani.
    Aloemang denkt zelf dat opa D naar santo boma gaat.


    Maak melding
  10. Niet dat hij een christen is, is een probleem. Het probleem is dat hij dat verzwijgt aan zijn achterban. Overigens, blijkbaar ben jij ook zo’n voor geld bezweken bekeerde Hindoestaan. Een verrader, net als Santokhi en Adhin. Vandaar dus dat soort voor soort opkomt.


    Maak melding
  11. Dit en die andere bedreiging zijn nachtmerries voor elke investeerder en voor de diaspora !

    Wij willen kwaliteit in politiek Suriname !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  12. Het idee alléén dat A.Adhin zich als President van Su wil
    worden, is @ RobGay zo blij als een kind! Want dan kan hij
    mee eten van de pot!!! Ik weet niet wanneer deze ”Go likker”
    gaat ophouden om DDB en AA op te hemelen! Wat een zielig
    figuur man!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  13. @robg heeft het weer over gekochte diploma’s.
    Volgens jacko heeft hij een (bul) diploma.de vraag is van wie heeft hij die gekregen??
    Het arme bevolking wil het graag weten. Aldus Ali Baba.


    Maak melding
  14. Binnen de NDP zijn de kanonnen zich aan het positioneren, baas gaat niet meedoen!, dus de strijd is losgebarsten. De eerste die zich uit is Adhin. Hij geeft aan dat hij de partij wil leiden en zichzelf ziet als een geschikt kandidaat voor het presidentschap. Hij zal het eerst moeten opnemen tegen mevrouw Simons, want die heeft ook aspiraties. Baas moet op tijd aangeven als hij zich terugtrekt.
    De NDP komt met zijn kandidaat en de kiezer is aan zet.

    Natuurlijk vindt de kiezer de ene kandidaat geschikter dan de ander, alleen moet de gekozene zich dan gaan bewijzen. We hebben het de laatste keren niet getroffen. Menig kandidaat torst een verleden.

    Adhin is niet slechter dan zijn rivalen. Slechter dan de huidige zal hij niet zijn.
    In het geval Adhin, hij is nog nooit veroordeelt, insinuaties en verdachtmakingen door zijn tegenstanders maken hem voor de kiezers niet ongewenst. Niet de schreeuwers bepalen wie de beste kandidaat is. Ze mogen zich laten horen maar de kiezer beslist uiteindelijk.

    “Wij willen kwaliteit in politiek Suriname !” Succes met het zoeken op de maan, in Sranan zul je het niet zo gauw aantreffen. No spang, met minder kwaliteit kan het ook, tôg.


    Maak melding
  15. Rob onthou heel goed wat je geschreven hebt. Als hij en dat zit er dik in, binnenkort uit de ndp stapt omdat meneertje boos is, ben ik benieuwd of je nog achter je woorden staat.
    Net als de opmerking van je: het Surinaamse volk is labiel, weet je nog? of heb je het verdrongen. Nou ik niet! wij zijn dus labiel en jij stabiel. De gezondheidstoestand van de patient is stabiel, hij ligt nog in coma.
    Dit in jouw ogen labiele volk roep jij voortdurend aan op weer op de ndp te komen stemmen.

    Het zal toch een rare zaak zijn wat je ook stemt je bij een koelie terecht komt . Het wachten is op nps dat ook zij met een koelie aan komen zetten. Een slechte afspiegeling en slechte zaak voor het land
    Astrut roemer zal het land weer verlaten en zich weer gaan verstoppen in Schotland. België is ook geen optie meer.

    Adhin, je had tenminste kunnen wachten totdat er meer zekerheid was of Bouterse wel of niet de kar zou gaan trekken. Daarnaast ben je ongeschikt. Mensen met jouw opleiding zijn nooit geschikt voor dit soort taken.


    gemodereerd
  16. Het lijkt alsof de foute aanhang van de VHP zwaar op het achterhoofd is gevallen.Ze zijn totaal van streek door het nieuws dat Ashwin Adhin ambities heeft om president van Suriname te worden.Het is afgelopen met Santokhi die in feite vervolgd moet worden wegens oplichting van het kiezersvolk van Suriname met zijn leugens en bedrog.Hij heeft het Surinaamse volk een worst voorgehouden terwijl het niets anders was dan bedriegerij.


    Maak melding
  17. ” …
    “Wij willen kwaliteit in politiek Suriname !” Succes met het zoeken op de maan, in Sranan zul je het niet zo gauw aantreffen.
    … ”

    Wie geen hoop en geen vertrouwen heeft in een beter Suriname en wie niet mee wil werken aan een beter Suriname moet niet komen kletsen !
    Ga Jip en Janneke lezen of ga fietsen.

    Slim-Suriname zal ons mooi land wederopbouwen.
    Daar heb ik vertrouwen in !
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  18. Adhin zal een goede president kunnen zijn. Het is van eminent belang dat een Hindostaan het land leidt.
    Desalniettemin denk ik dat het zeer onverstandig zal zijn als er een andere regering komt, niet omdat de vorige regering het tien jaar heeft mogen proberen, maar omdat een nieuwe regering andere prioriteiten zal stellen en daarmee de weg die ons naar voorspoed zal leiden wordt onderbroken.
    Om weer van voor af te moeten beginnen, met ontslagrondes enz lijkt mij niet juist


    Maak melding
  19. VOOR DE VERGEETACHTIGEN ONDER ONS

    DNA stelt ex-vp Adhin in staat van beschuldiging
    10 december 2020

    ‘Adhin gaf opdracht verduisterde apparaten te vernietigen’
    De Nationale Assemblée in Suriname (DNA) heeft zojuist de vordering tot het in staat van beschuldiging stellen van ex-vp Ashwin Adhin behandeld. Daarbij heeft een meerderheid van leden ervoor gestemd om Adhin in staat van beschuldiging te stellen. 31 leden waren voor en 15 tegen. Hierdoor kan de zaak tegen hem weer opgepakt worden.

    Adhin was op maandag 16 november aangehouden door de politie en zat 9 dagen vast. Hij is verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar diefstal en vernieling van media-apparatuur in het kantoor van de huidige vicepresident, Ronnie Brunswijk. Ook zou er in deze zaak volgens het OM sprake zijn van valsheid in geschrifte.

    De vordering in DNA was door de procureur-generaal op 26 november per brief ingediend bij het parlement krachtens artikel 2 lid 1 e.v. van de Wet In Staat Van Beschuldigingstelling en Vervolging Politieke Ambtsdragers. Dit nadat de rechter Adhin in vrijheid stelde omdat deze vond dat hij eerst door het parlement in staat van beschuldiging gesteld moet worden, zoals de wettelijke bepalingen voorschrijven.

    Dat is op donderdag 10 december dus gebeurd. De BEP heeft niet gestemd en de vergaderzaal vroegtijdig verlaten.

    De heer Adhin is door de rechter vrijgesproken, Hoe kan het anders want ik geloof nog steeds niet en een onafhankelijke rechtsstaat Suriname. Maar, kom op, Ik zou niet op zo iemand stemmen, die niet tegen zijn verlies kan. De volgende keer gaat hij met bommen gooien conform reactie van een andere reageerder.
    En als je wilt weten hoe deze man in elkaar zit moet je het stuk van RobG. omgekeerd lezen.


    Maak melding
  20. Zozo Adhin wordt opgeofferd.
    Deze sukkel heeft het geen eens door hihihihi je weet toch je weet toch🐴🐴🐴🐴
    mie tjies ing mars denkt bouterse
    Rob zal zich in bochten wringen om zich hier weer uit te proberen redden. 🤣🤣🤣


    Maak melding
  21. Die huichelaar heeft een prive militie bewapend. Zogenaamd was er ingebroken in zijn wapenkamer.
    In zijn opdracht bedreigt die prive militie iedereen die hem weg wil hebben uit de machtscentrum van de partij.


    Maak melding
  22. Arme adhin hij wordt inderdaad opgeofferd. Het lijkt wel een schaakspel. Daar moet je ook pionnen opofferen voor een hoger doel. De vraag is wie heeft deze zet gedaan. Niet bouterse want hij mag niet meer meedoen, hij staat aan de kant te kijken terwijl anderen aan het spel deelnemen.
    Pionnen offer je op, dus er zullen meer volgen.
    daarna volgen andere stukken. San? die is een toren in het spel. wordt ook hij opgeofferd? Time will tell.
    Klein gespuis oa rob die geen ene bal van het spel snappen staan aan de kant en trappen er gewoon weer in.🤣🤣🤣🤣🤣😦😦😦😦


    Maak melding
  23. “Adhin is in 2020, niet lang na de wisseling van de macht, in verband gebracht met het vernielen van apparatuur, diefstal en frauduleuze handelingen op het Kabinet van de Vicepresident. In november dat jaar is hij als verdachte aangemerkt en gelijk in verzekering gesteld. Hij heeft iets langer dan een week in het cellenhuis van Richelieu in Commewijne doorgebracht. De Nationale Assemblee heeft Adhin pas in december in staat van beschuldiging gesteld. Begin deze maand is hij integraal hiervoor door de rechter vrijgesproken.”
    =============================================

    Er was voor zo’n 90.000 euro aan apparatuur kapotgemaakt op zijn ministerie.
    Ook was de USD 100 miljoen kasreserve volgens Adhin gebruikt voor uien, aardappelen en knoflook.
    Zie maar het ontstaan van de chaos en ellende voor het land resulterend in een uiteindelijke schuld en schade van 4 miljard Amerikaanse dollars.
    Het volk van Suriname vergeet niet!


    Maak melding
  24. Dèjà vu na Dèjà vu 19 november 2023 Bij 12:03
    @robg heeft het weer over gekochte diploma’s.
    Volgens jacko heeft hij een (bul) diploma.de vraag is van wie heeft hij die gekregen??
    Het arme bevolking wil het graag weten. Aldus Ali Baba.

    Dèjà vu na Dèjà vu 19 november 2023 Bij 17:28
    @pony jouw analyse komt zeker weer rechtstreeks uit je hangmat.
    De bekende hangmat adviseur van de paarse club.@@
    Ik raad je aan ook in een hangmat te gaan liggen (blijf je scherp), ik zie dat je een contaminaatje van contaminatie “Het arme bevolking” gemaakt heb. Grapje van een grappenmaker, iedereen maakt fouten, ook pony, dus no spang.

    Haha, weer geklets in de ruimte van de oranje helden, ze spelen politieke keurmeesters zonder diploma, ze hebben geen stemrecht.
    Anderen suggereren een politiek schaakspel, wie heeft Adhin aangezet om zich kandidaat te stellen, volgens mij heeft hij het zelf gedaan. Anders is het als een rivaal hem valselijk heeft gepolst om hem daarna af te serveren. Welke topper heeft zich geschaard achter de kandidatuur van Adhin. Volgens mij is het prematuur om de ‘sabi man’ in dit soort spelletjes uit te hangen en anderen voor schut te zetten.


    Maak melding
  25. Pony 20 november 2023 Bij 16:42
    “Volgens mij is het prematuur om de ‘sabi man’ in dit soort spelletjes uit te hangen en anderen voor schut te zetten.”
    ====================================

    Eigen dunk stinkt en in jou geval net een bronbere put. Onze narcistisch klein paardje probeert hier weer anderen de maat te nemen terwijl haar eigen reactie hier doordrenkt is van diezelfde “sabi man”.


    Maak melding
  26. “Hoor ik daar een lama schijten?”
    Sabaku, je wordt met de dag erger dan een mormel. Wat vindt je zelf van je eigen dunks.
    Prematuur: het is gewoon nog te vroeg om over een schaakspel te praten. Ik neem niemand de maat, het is een reactie op iemand die anderen de maat neemt, zoals ik ook nu reageer op jouw stomme insinuaties. Het is geen eigen dunk, zeg gewoon dat je de pik heb op Pony.
    Ik hoef maar een scheet te laten of je zit er met kop en schouders in, mag ook ik rustig mijn scheten laten. Je relatie staat zeker onder hoog spanning, nôh.


    Maak melding
  27. Hij is geen kandidaat. Hij wordt opgeofferd. De bedoeling is dat hij de klappen van het de regering, de media en het grote publiek gaat opvangen. Zijn baas heeft hem gezegd; ik ga je steunen, je bent de man, stel je beschikbaar, we zullen zien. En die dombo is er met open ogen ingetuind, net als een enkeling hier.
    Hoe durft hij de gore dief die de kasreserves van de banken heeft gestolen al noemt hij het lenen om uien een aardappelen te kopen. Als dit de ndp is dan weten we genoeg


    Maak melding
  28. Pony 20 november 2023 Bij 18:09
    “Hoor ik daar een lama schijten?”
    Sabaku, je wordt met de dag erger dan een mormel. Wat vindt je zelf van je eigen dunks.
    Prematuur: het is gewoon nog te vroeg om over een schaakspel te praten. Ik neem niemand de maat, het is een reactie op iemand die anderen de maat neemt, zoals ik ook nu reageer op jouw stomme insinuaties. Het is geen eigen dunk, zeg gewoon dat je de pik heb op Pony.
    Ik hoef maar een scheet te laten of je zit er met kop en schouders in, mag ook ik rustig mijn scheten laten. Je relatie staat zeker onder hoog spanning, nôh.
    ========================================

    Hahaha….Blijkbaar de juiste snaar geraakt, je valt door de mand…..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES