dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname en Saudi Development Fund intensiveren samenwerking

Suriname en Saudi Development Fund intensiveren samenwerking

-

Does Travel - naar Suriname

Op verzoek van president Chandrikapersad Santokhi heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een productief gesprek gevoerd met Sultan Abdulrahman Al-Marshad, de CEO van het Saudi Development Fund (SDF). Het doel van deze ontmoeting was het verdiepen van de relatie tussen de SDF en Suriname, met de nadruk op de prioriteiten voor het Surinaamse volk. 

In dit specifieke gesprek dat plaatsvond op 17 november, lag de focus op het versterken van samenwerking met betrekking tot essentiële kwesties, waaronder het rehabiliteren van straten en het verschaffen van fondsen voor huizenbouw.

De SDF heeft aangegeven de samenwerking met Suriname te willen intensiveren door een scoping team met experts naar het land te sturen. De projecten waarop de samenwerking zich richt, zijn zorgvuldig geselecteerd om directe verbeteringen te brengen in het dagelijks leven van het Surinaamse volk.

Minister Ramdin benadrukte het belang van deze samenwerking en sprak waardering uit voor de bereidheid van Sultan Abdulrahman Al-Marshad en de SDF om expertise in te zetten voor positieve impact in Suriname.

Namens de regering van Suriname zal de bewindsman Al-Marshad formeel uitnodigen voor een bezoek aan het land om de samenwerking verder te bespreken en concrete stappen te zetten. Dit initiatief reflecteert de toewijding van de Surinaamse regering om duurzame ontwikkeling te bevorderen.

President Santokhi benadrukt dat ondanks deelname aan internationale evenementen, het nationale belang altijd voorop staat. Via een cluster team van ministers wordt de situatie in Suriname vanuit het buitenland nauwlettend gevolgd en blijft het een topprioriteit, waarbij het nationaal belang niet wordt verwaarloosd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Als Saudi ergens geld instopt, speelt de factor Islam altijd mee. Dus komt er of een grote moskee in Suriname of een grote pot met geld om te bekeren. Is dat soms het ‘nationaal belang’?


    Maak melding
  2. Deze santoki heeft veel plannen maar waarom saudi arabie die bekeringsdrang islam aanhangt maar bij de hollanders is het ook slecht, moet ook altijd een giftige dikke ader onder de gras zitten dus deze lui zijn ook niet eerlijk, In india wonen heel veel moslims met occultische krachten dus een andere moslims soort, hun boeken over echte vliegende tapijten verbrand tijdens grote genocide in kazastan nu gebeurt alles met een toverstaaf vraag hun toverstaaf. Hamas dumpt altijd een dode gijzelaar op straat voor eigen staat in israel. Suriname moet geen zaken doen met criminelen en onderdrukkers uit midden oosten daar is altijd onrustig en burgeroorlog wie die oorlogen steunt en waarom onbekend. @jai chand je hebt gelijk. Altijd oppassen met mooie praatjes.


    Maak melding
  3. Suriname moet ook gelijk de straffen toepassen van Saudi Arabie voor roof, moord, drugs en verkrachting. Ze kunnen hierin begeleiden.


    Maak melding
  4. Waarom altijd maar om expertise vragen ipv op zoek gaan naar mogelijkheden om de eigen bevolking op te leiden. Kennis is macht, dat moet de leidraad zijn voor de regering en niet het volk dom houden! Spreek af met de deskundigen, dat ze hier komen om kennis over te dragen. Dat is wat Suriname nodig heeft..!


    Maak melding
  5. Minster Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Suriname heeft:
    – een zeegebied vol met zeevissen en we hebben valuta nodig om een moderne zetindustrie, moderne zeevisserij met moderne zeevisboten, verkopen van vis bij een veiling bij opbod via een moderne ICT, een opslagplag van vis op ijs dat gereed is en verpakt is in dozen voor luchttransport voor vis op AJAPI-Airport waar vrachtvliegtuigen van over de hele wereld deze komen afhalen.

    – grote hoeveelheden zoetwater bronnen: zie de Surinaamse rivieren,
    – heel veel tropische zon, dat geschikt gemaakt kan worden voor duurzame energie, zonne energie, zonnepanelen om energie op te wekken,
    – grote arealen grond waar op moderne landbouw, cultuur techniek kan plaats vinden, tomaten, zoutepatat, moderne rijstbouw,
    – goed onderwijs en wetenschappen,
    – ecotoerisme,

    Suriname heeft valuta nodig om zelf deze zaken op te zetten, niet op korte termijn denken, maar voor midden-en lange termijn, de toekomst van de Suriname/rs.

    Geeft u de Surinamers hengels om hun eigen vis te vangen, maar kiest u niet aan ad hoc oplossingen.


    Maak melding
  6. @Konsensi: Suriname heeft Adek en onlangs heeft ‘de Koning’ het startsein gegeven voor de bouw van een universiteit in Marowijne. Ga effe kijken hoeveel studenten er jaarlijks afstuderen en kijk ook naar de etniciteit. Het zal je verbazen…
    Voor alle duidelijkheid, ik discrimineer niet!
    Btw, om kennis over te kunnen dragen moet de ontvanger een basisniveau hebben. Het gros is nu 2e klas clevia. Vandaar hun keuzes op foute leiders en partijen…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES