dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname lanceert Saramacca kanaal project met Wereldbanksteun

Suriname lanceert Saramacca kanaal project met Wereldbanksteun

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Openbare Werken in Suriname (OW) heeft op 14 november aangekondigd dat het langverwachte Saramacca kanaal project officieel van start gaat met de ondertekening van het contract met Infra International NV., in een gezamenlijke inspanning met Bouw & Infra Suriname NV. Het project, gefinancierd door een lening van 30 miljoen US-dollars van de Wereldbank, zal gericht zijn op het rehabiliteren en verbeteren van het Saramacca kanaalsysteem om de ontwateringsproblemen in Groot-Paramaribo aan te pakken.

Cheryl Margaret, deputy coördinator Saramacca Canal Unit, gaf een korte presentatie over het project waarin ze de samenwerking met de Wereldbank, het ministerie van Financiën en Bouw & Infra NV. benadrukte. Zij onderstreepte de verschillende componenten van het project, waaronder de rehabilitatie van de bestaande sluis en schutsluis alsook het belang van het masterplan en het data- en assetmanagementsysteem dat wordt ontwikkeld. De deputy coördinator roept de gemeenschap op, om op de hoogte te blijven en betrokken te zijn bij stakeholderbijeenkomsten via de projectwebsite. Het project wordt gezien als een cruciale stap om het ontwateringsprobleem in Groot-Paramaribo aan te pakken.

Gail Richardson, vertegenwoordiger van de Wereldbank voor Guyana en Suriname, toonde de steun van de Wereldbank voor het project en prees de nationale aannemer die het werk leidt. Ze uitte haar enthousiasme over de impact van het project op de regio en benadrukte de internationale belangstelling voor de aanpak van ontwateringsproblemen in Suriname.

Vishnu Kalloe, projectmanager bij Infra International NV., deelde details over de uitvoering van het project. Hij benadrukte de uitdagingen van het verwijderen van onkruid en begroeiing over de 25 kilometer van het kanaal. Kalloe gaf ook aan dat arbeidsveiligheid en het gebruik van geschikte apparatuur, inclusief graafmachines, pontons en vrachtwagens voor het project van belang zijn. De aannemer zal zich houden aan de Surinaamse wetten en normen met betrekking tot veiligheid op de werkplek.

Het project dat in 2019 begon met de ondertekening van de loan agreement, heeft een geplande voltooiingsdatum eind mei 2024. De mobilisatie start onmiddellijk na de contractondertekening, gevolgd door een onderhoudsperiode van drie maanden. De geschatte oplevering is afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van het project.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken haalde aan dat zowel het schoonmaken van het kanaal, als het creëren van bewustwording belangrijke aspecten zullen zijn van het project. Hij bedankte de Wereldbank voor haar bijdrage aan het project en drong erop aan dat Surinaamse aannemers actief betrokken zullen zijn bij de uitvoering ervan. De minister benadrukte ook het belang van een goed beheersysteem voor het kanaal en riep op tot steun van de gemeenschap.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Het gaat niet alleen maar om kolometers maar om meer technische werken.
    1) Het rehabiliteren van de sluizen (schutsluis, spuisluis en sluisdeuren) te Doorsteek en Uitkijk;
    2) Het herprofileren (uitdiepen en zijkanten verbeteren) van het kanaal en van de aansluitende
    delen van secundaire en tertiaire kanalen die lozen op het Saramacca kanaal.
    3) Het uitgegraven baggermateriaal op een adequate manier af te voeren en op te slaan op een
    daarvoor bestemde en ingerichte depot gelegen te Leiding 14, nabij het westelijke uiteinde van
    het kanaal.
    4) Waar nodig een passende oeverbescherming (o.a. milieuvriendelijk, esthetisch en met weinig
    onderhoud) voor het kanaal te ontwerpen om zo de stabiliteit van de bermen te garanderen.


    Maak melding
  2. De Vhp is hun verkiezings propaganda gestart!? Kijk uit mensen, 2024 gaan we meer van dit soort initiatieven zien.. !! Maarrrrr… Een gewaarschuwd mens (volk) telt voor twee…

    Dat deze man nog minister mag zijn…. Pfff.. hoeveel misstappen moet hij nog maken…??


    Maak melding
  3. Ja ja mi dati, jij ziet dat als een hoop werk, dat is duidelijk. Maar dat doen ze in een maandje in Nederland zo een kanaaltje ..Ze graven een bestaand kanaal man! Jij wil er echt iets geweldigs van maken en niet zien dat er weer wordt geleend voor werk eat men alledaags hoort te doen.


    Maak melding
  4. De Saramaccakanaal wordt weer in orde gemaakt, omdat deze kanaal belangrijk is om:
    – beheersbaar maken van de kanaal, kwaliteit vh water, economische betekenis van het kanaal,
    – het gebied van al het land aan de noord en zuid zijde ervan met trensen die erop uit komen gemakkelijk te ontwateren, waardoor mens, dier, ondernemingen, woningen, bestuur, scholen, dieren, overheid, politie, leger, bootondernemingen, landbouwers, gezondheidszorg, enz droge voeten hebben,
    – financieel, sociaal,
    – de infrastructuur, ter water/sluizen, pompgemalen, enz, ter land, in de lucht in orde zijn.

    Het watermanagement/waterinfrastructuur van dit kanaal is heel belangrijk voor een zeer groot gedeelte van Paramaribo-Zuid, Paramaribo-West, Paramaribo-Centrum, Wanica, Para,

    Zie de belangen van de Noord-Zuid naar Paramaribo, Wanica, Para, Brokopondo, van Oost naar West die naar Paramaribo komen en weer terug.


    gemodereerd
  5. Wat er ook gedaan wordt door regering Santokhi, bepaalde mensen hebben commentaar op alles. Ze weten beter maar als ze gevraagd worden om te werken, kruipen ze onder het rokje mama. Toch Konsesie. Een vraag aan jou wat doe jij om Su vooruit te helpen. Of ben jij ook iemand die helre dag onder mama’s rokje ligt met je duim in je. Mond? Mensen Su komt alleen vooruit als iedereen die kan werken, gaat werken. Mensen die dat niet doen, hebben geen recht om commentaar op dit soort zaken te geven


    Maak melding
  6. Rami@

    Je kan in de kont kruipen van je God of je gaat voor de ontwikkeling van het land! Ik streef het laatste na. Mijn kritiek komt niet zomaar uit de lucht vallen. En als nationalist ben ik deze mensen zat. Op dit moment nadert de regering het laatste jaar van hun bewind en zoals de politiek wereldwijd werkt, gaat men nu proberen zieltjes te winnen, door dit soort projecten uit te voeren. Dat is mijn punt..

    De regering Santokhi/Brunswijk faalt in vele opzichten. Geen van beiden zijn geschikt voor de job die ze doen.. ! Indien jij dat wel vind, prima. Maar kom me niet vertellen, wat ik wel en niet mag vinden. Fijne zondag…


    Maak melding
  7. De Hindoestanen hebben in de vorige twee eeuwen heel wat kanalen en sloten gegraven met alleen een schop. Zo ging dat toen. Al die lantie dam zijn vaak met handenarbeid gemaakt. Toen had men niet de beschikking over drag lines, scrabels en wat meer.


    Maak melding
  8. Debby zou zeggen is een project vd vorige regering.
    Dat klopt, geïnitieerd door de vorige in 2019, net voor de verkiezingen in 2020.
    Vervolgens LL (Late Ligge).


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES