maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisFilm 'Moeder Suriname' op International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA)

Film ‘Moeder Suriname’ op International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA)

-

Does Travel - naar Suriname

Op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) is de komende dagen de film ‘Mother Suriname – Mama Sranan’ te zien. Een aangrijpende film die met uniek archiefmateriaal het levensverhaal van de Surinaamse wasvrouw Fansi vertelt.

Fansi’s persoonlijke verhaal verweeft zich naadloos met de nationale geschiedenis van Suriname. Tessa Leuwsha schreef het boek ‘Fansi’s Stilte’ over haar oma en maakte nu een film over haar leven.

Fansi’s verhaal begint in een verlaten dorp waar ze als huisslaaf opgroeit, nadat zij is afgestaan door haar witte moeder en zwarte vader. Wanneer Fansi zelf op jonge leeftijd moeder wordt en wordt verlaten door haar man, verhuist ze naar Paramaribo om haar kinderen een betere toekomst te bieden.

Wanneer haar kinderen naar Nederland vertrekken blijft ze alleen achter. Pas in haar laatste jaren maakt ze zelf de oversteek naar Nederland en ervaart ze de ontworteling van haar moederland.

Het levensverhaal van Fansi beslaat de periode van de afschaffing van de slavernij in 1863 tot de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES