dinsdag, mei 7, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi over zijn vicepresidentschap onder Bouterse: “Dat ding is zo komisch”

Santokhi over zijn vicepresidentschap onder Bouterse: “Dat ding is zo komisch”

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Chan Santokhi heeft gereageerd op de onthulling van oud-kabinetsdirecteur Eugene van der San, waarin die eind vorige maand beweerde dat Santokhi in 2016 open stond om de plek van vicepresident binnen het kabinet Bouterse-Adhin in te vullen. Hiervoor zou Ashwin Adhin dan worden vervangen als vp.

Van der San zou door Desi Bouterse, toen president van Suriname, gevraagd zijn om na te gaan in hoeverre dit mogelijk was. “Dat ding is zo komisch”, zei Santokhi zondag in het programma Welingelichte Kringen op ABC.

Het staatshoofd voerde aan dat hij in die periode al bezig was campagne te voeren om het bestuur van het land over te nemen, waarbij hij zelf ook gepositioneerd was als toekomstige presidentskandidaat.

“Dan moet ik tijdens een ander regiem vicepresident gaan worden? Come on. Maar goed, laten we ook rekening houden dat je in Suriname soms ook momenten moet hebben om te kunnen lachen en ontspannen”, aldus een lachende Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Of dit verhaal nou waar is of niet, kan ik moeilijk beoordelen……..maar wat ik haast zeker weet is, dat Santokhi ook in de hoedanigheid van VP onder de crimineel Bouterse het niet veel beter zou hebben gedaan dan nu het geval is als president……
    Behalve Santokhi´s redelijke betrouwbaarheid, mist hij vrijwel alle meest noodzakelijke competenties om zelfs een hogere bestuursfunctie zoals minister te vervullen…….
    Deze uiterst naïeve politieke lichtgewicht heeft heel veel mensen zwaar teleurgesteld omdat hij niet veel weet en ook niet veel kan……
    De kinderlijk naïeve Santokhi had ook onder de crimineel Bouterse, alle luchtkastelen die zich ook daar manifesteerden, geloofd en voor zoete koek geslikt!……
    Santokhi is wat mij betreft de naïeveling van het afgelopen decennium!!!


    Maak melding
  2. Ik weet niet of het zo komisch is hoor Chan. Je liegt en bedriegt bij het leven dus waarom zou het niet waar kunnen zijn.

    Ik kan mij niet voorstellen dat Sjat Lont Sjinnie dit uit zijn duim heeft gezogen.


    gemodereerd
  3. Het is inderdaad komisch. Zou van der San het verhaal uit zijn duim gezogen hebben. Bouta zou eventueel het verhaal beamen of kunnen ontkennen en wat schiet Eugene ermee op om z,n onzin de wereld in te helpen.
    We weten wat er kort na het verhaal zich heeft afgespeeld bij LIMFM toch.
    1 van de 2 liegt en dat is helemaal niet komisch, maar triest.
    Gezien de streken die CHANWA uitspookt bij het benoemen van de pg en de bevordering, geef ik hem het voordeel van de twijfel niet.


    Maak melding
  4. Ach Chan.
    Lach maar.
    Je weet dat je lacht als een boer met kiespijn.
    In de tang van Saya.
    In de tang van Ronny
    In de tang van Richano
    In de tang van Mel S
    Zo kan ik doorgaan
    Je moet je diep schamen. Chan de nietsnutter. Geld van het volk opmaken en mooiweer gaan spelen.
    2025 krijg je de rekening gepresenteerd.
    Pak je biezen Chan!!!!


    gemodereerd
  5. Ik snap niet goed dat er nog journalisten zijn die Van der San een podium geven. Misschien hun bankrekening eens doorlichten?
    Die man verkoop regelmatig de meest grote en domme onzin tot vreugde van een aantal paarse trollen.


    Maak melding
  6. Wat van der dan wil is Adhin buiten spel zetten.
    In dit politieke spel van van der san wil hij laten zien dat Adhin de zwakste schakel is.
    Het zagen van stoelpoten is begonnen bij de paarse ratten partij.


    Maak melding
  7. Het is ook logisch, de NDP en de VHP zijn elkaars tegenpolen ! Een samenwerking is dus niet mogelijk !

    De Nationale Dagoes faciliteren corruptie en criminaliteit terwijl de Verenigde Helden corruptie en criminaliteit bestrijden !

    De Nationale Dagoes zijn bekrompen en kortzichtig terwijl de Verenigde Helden duurzaam bezig zijn.

    De Verenigde Helden werken constructief en bouwen reserves terwijl de Nationale Dagoes destructief bezig zijn en reserves verbrassen !

    De Nationale Dagoes maken fouten maar schuiven hun verantwoording af en spelen a-no-mi terwijl de Verenigde Helden verantwoording nemen voor hun fouten en hun fouten verbeteren.

    Welke partij is nu volwassen en geëmancipeerd ?
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  8. Santokhi heeft minstens twee keer in het geniep Bouterse ontmoet zonder zijn partij op de hoogte te stellen, dus ik sluit het niet uit.
    De rol van zijn guru Harald Paltoe in deze mag ook wel onderzocht worden.


    Maak melding
  9. Para Express, ik ben het met je eens dat er geen land te bezeilen/besturen valt met de Nationale Dagoe Partij. Maar om.nu de tegenpool van deze corrupte en stelende dagoe Helden te noemen en de hemel in te prijzen, gaat mij een beetje te ver; ook nepotisme en vriendjespolitiek, om maar enkele tekortkomingen van je helden te noemen, zijn corruptie. Jouw houding ten aanzien van de partij, waar jij (waarschijnlijk) op gestemd hebt, maakt dat zelfs politieke figuren, die in de politiek gingen om land en volk te dienen, zich op den duur God gaan wanen in Suriname. Jij bent namelijk niet kritisch naar je helden toe, jij gedraagt je niet anders dan een trouwe dagoe die, wat zijn baas ook mag doen, steeds weer roept Neks No Fout.


    gemodereerd
  10. De vraag wat wel of niet waar is van de bewering van die meneer van der San acht ik van ondergeschikt belang. Veel belangrijker is dat het moreel en ethisch zeer verwerpelijk is dat meneer van der San vertrouwelijke informatie over zijn baas naar buiten brengt, als zijn bewering waar is. Niemand zal deze man meer vertrouwen. Binnen de NDP praat men zeer negatief over meneer Van der San en beschouwd hem als geestelijk labiel. Van der San bevestigd hoe men in de Surinaamse samenleving naar hem kijkt.


    Maak melding
  11. Zo’n politieke beschuldiging en de Pres doet het af met een lacht en een tjurie. Iedereen moet dan geloven dat van der San het verzonnen heeft. Dit lijkt meer op een komische act.

    Van der San heeft toen een heel verhaal gehouden over de handreiking van Bouterse aan Santokhi. Als je sec kijkt naar wat hij allemaal heeft verteld, dan is het moeilijk te geloven dat van der San dit heeft verzonnen. Van der San kennende, is iemand die zich strikt houdt aan het staatsrechtelijke, dus……..
    Het is wel bekend, in kringen van mofo Koranti dat van der San bepaalde favorieten heeft en dat hij daarnaast vaak laat blijken, door schemeren dat hij “weinig vertrouwen heeft in het gedrag van dé Hindoestaan”. Met de Hindostanen heeft hij geen problemen.

    Para, je moet nooit, nooit zeggen in de politiek. Voorbeelden te over in de wereld. In de politieke top gaat het anders toe dan onder de achterbannen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES