donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJongeman aangehouden voor voorbereiden terroristische misdrijven

Jongeman aangehouden voor voorbereiden terroristische misdrijven

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft afgelopen maand de 22-jarige Bradley K. gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van terroristische misdrijven.

Waterkant.Net heeft vernomen dat de Surinaamse justitie een tip van de FBI ontving over de betrokkenheid van de verdachte bij een Signal App-groep met buitenlandse moslimgelovigen.

In deze groep werden zaken besproken met betrekking tot terrorisme en de Islamitische Staat (IS). Daarnaast plaatste de verdachte filmpjes over moslimmartelaren op sociale media.

Maureen Nibte, advocaat van de verdachte onthoudt zich momenteel van commentaar. “Mijn cliënt heeft geruime tijd in beperking gezeten en ik heb nog geen contact met hem kunnen hebben,” verklaarde ze.

Waterkant heeft vernomen dat de verdachte van plan was naar de Filippijnen te reizen om zich bij een IS-kern aan te sluiten. De vader van de Surinaamse jongeman is opgelucht dat de zaak tijdig aan het licht is gekomen in Suriname.

“Mijn zoon stond op het punt te vertrekken en ik zou niet hebben geweten waar hij was,” gaf de verdrietige vader aan. “Gelukkig is dit op tijd ontdekt.” Het onderzoek is nog in volle gang.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Verdachte zit in beperking en mevrouw Nibte heeft geen contact mee. Iemand die in beperking zit heeft toch alleen contact met zijn advocaat, dus waar heeft madam het over


    Maak melding
  2. Dan ken je de zaken in Su niet. De advocaat mag soms geen contakt hebben mt zn client.
    In Su is het anders, alles is anders. DNA is voor spek en bonen, ministers ook. Pres doet alles . Al is het BS . Nog geen moer gelukt.


    gemodereerd
  3. Soms vraag ik mij af of deze mevrouw goed kan slapen, als ze criminelen en misdadigers heeft geholpen!
    En natuurlijk criminelen zijn ook mensen en mogen zeker op grond van bepaalde criteria (na een behoorlijke straf)weer meedoen in de samenleving. Maar als je je billen brandt moet je soms gedwongen worden om van de blaren te genieten.


    Maak melding
  4. Alles wat Europa en de VS sponsort en goedkeurt v.w.b. het uitmoorden van volkeren, ook met chemische wapens. Het goedkeuren van ziekenhuizen bombarderen. Volkeren uitmoorden door afsluiten van voedsel, water en medicijnen. Genocide plegen. Intussen zijn er na de WOII al miljoenen vrouwen en baby terroristen vermoord door dit groep.

    Niet vreemd dat de haat bij sommige van dit soort landen en volkeren in omvang blijft toenemen. En dat dit soms escaleert is in mijn inzien niet helemaal onbegrijpelijk.

    BTW ik keur terrorisme en hypocrisie allebei af, wees eerlijk en realistisch.


    Maak melding
  5. Volgens deze berichten zouden er terroristische misdrijven worden gepleegd tegen weerloze en vredelievende burgers.

    Hij heeft de Amerikanen toch niet opgeroepen om wapens te leveren om daarmee vrouwen en kinderen in ziekenhuizen naar de Filistijnen te helpen!? Kijk dat (wapens leveren om onschuldigen) te vermoorden is pas Terroristisch. En wij zwijgen met z’n allen. Niet vergeten de landen die recentelijk excuses voor de terroristische acties tegen de slaven hebben aangeboden doen ook dunnetjes mee.


    Maak melding
  6. Tijd dat wereldwijd (inclusief in Israël) ziekenhuispersoneel zeggen wanneer jullie (Israël met assistentie (wapens en inlichtingen) van Amerika) ziekenhuizen bombarderen kunnen jullie dat morgen ook bij ons doen. Is dit jullie nieuwe normaal?! Tot hier en niet verder met jullie terroristische acties. Wat is het toch muisstil, bang dat jullie zelf als je Joods ben voor antisemiet bestempeld gaat worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES