zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSuriname Diá voor de 16e keer aangestoken op Onafhankelijkheidsplein

Suriname Diá voor de 16e keer aangestoken op Onafhankelijkheidsplein

-

Does Travel - naar Suriname

De Suriname Diá is vrijdag voor de 16e keer aangestoken op het Onafhankelijkheidsplein. De Nationale Diváli Manifestatie is onder grote publieke belangstelling gestart en duurt tot en met zondag.

Van het jaar waren er weer attracties als voorheen zoals Rámlílá en flying Hanumán, Shrí Rám Chandra in een Pushpak Vimán, verschillende zang- en dansoptredens, dj Spinz, muziekformatie 2Crazy en een vuurwerkshow.

Ram en Sita hebben de Suriname Diá aangestoken voor welvaart van het land en welzijn van elke burger. Daarna hebben de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi en zijn echtgenote Mellisa Santokhi-Seenacherry als eersten ghee toegevoegd.

De Suriname Diá blijft branden tot en met Divali op zondag. Tot dan mag iedereen ghee gaan toevoegen om de vlam aan te houden.

Divali, ook genoemd Deepavali, Diwali of Deevali is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme. Divali, ook bekend als Lichtjesfeest, wordt symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”.

In Suriname is Divali sinds 2010 een nationale feestdag.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. En daarom was het plein afgesloten, niet zoals die boze tong van die ezel beweerde om het volk te verbieden om een petitie aan te bieden.

    En hiervoor wordt het geld van het kabinet gebruikt, net als bij de 1 juli, hindostaanse, chinese, javaanse, marrondag- herdenkingen en niet voor hun loon, dat komt uit een ander potje.

    ‘Why do you stay in prison,
    when the door is so wide open?
    Rumi


    Maak melding
  2. Shub divali aan iedereen in ons land toegewenst. Moge het goede het kwade overwinnen. En moge we allemaal beseffen dat we in een gezegend land wonen en dankbaar zijn voor wat we hebben. Nogmaals een gezegend divali.


    Maak melding
  3. Voor mij is divali de mooiste en betekenisvolle religieuze feest die er is. Het zou heel mooi zijn als het divali lichtje dagelijks de harten van de mens zou mogen verlichten. Waaraan ik wel de pest heb, is dat de prominenten bij zo,n divali viering steeds de mogelijkheid krijgen om er een show van te maken en de rest van het volk achter de dranghekken moeten plaatsnemen. Dat de president en de firstlady de dia mochten aansteken was prima, maar de rest was voor de show.
    Verder mijn complimenten voor de organisatie. Zag er heel mooi uit.


    gemodereerd
  4. Als alle lichtjes, die de duisternis moeten verdrijven en alle pagaras, die boze geesten op de vlucht moeten jagen en alle gebeden om het goede het kwade te laten overwinnen, die elk jaar weer de ether ingaan in Suriname, echt zouden uitkomen, was Suriname al lang het Aards Paradijs.


    gemodereerd
  5. Dat licht dt chan ziet.
    Of hij het meent met de mensen moet blijken.
    In het verleden zijn nooit hekken geplaatst voor die dia.


    gemodereerd
  6. May Maha Lakshmi give you the love you deserve and enough love to share with everyone around you, give you tears of joy, give you enough wealth to have a decent life and enough to share with those who need it more then you.

    Subh Dipavali, may your diya’s lighten the world forever ♡


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES