zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandParlementariër Dijksteel vraagt aandacht voor gevolgen watertekort binnenland

Parlementariër Dijksteel vraagt aandacht voor gevolgen watertekort binnenland

-

Does Travel - naar Suriname

Veel gebieden in het binnenland van Suriname hebben momenteel te maken met het extreem droog weer. Zo is er een extreem lage waterstand in de rivier. DNA-lid Cheryl Dijksteel heeft vandaag in het parlement aandacht gevraagd voor dit probleem. Dit heerst in alle regio’s van de verzorgingsgebieden van de Medische Zending (MZ).

Dijksteel heeft in het Surinaamse parlement aangegeven dat transport door water bemoeilijkt is, waardoor de poli medewerkers verstoken zijn van drinkwater en voeding. Ook de bevoorrading van medische verbruiksartikelen is in gedrang.

De zorg wordt ernstig belemmerd. De druk op de huishoudens van de poli medewerkers is enorm. Het meest urgent zijn de regio’s; Boven Suriname, Oost- Suriname en Brokopondo.

Vanwege het uitblijven van de exploitatiekosten ontbeert de MZ nog meer aan gelden om transport te betalen.

Het lid vraagt voor aandacht aan de regering in de vorm van humanitaire hulp om dit probleem aan te pakken. Ook de poliklinieken van MZ kampen met een tekort aan water. De soela’s Jawjaw, Feloelasi dichtbij Ladoani, Biahati, Bofokoele, Pikin Rio, Akaa, Kapusa, Tapawatra en Grandam, zijn volledig droog.

Bewoners geven aan dat de droogte als gevolg heeft, dat scholen gesloten zijn. De MZ heeft eerder ook alarm geslagen over de situatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Dit gebied staat toch regelmatig onder water?
    Misschien moeten de bewoners hier diepe kuilen graven om het water vast te houden ipv in de goudwin gebieden.


    gemodereerd
  2. Jouw president hft niet lang terug miljoenen gehad voor watersmood binnenland. Pe a monie de?? Laat hij dat geld gebruiken voor het binnenland. Was niet voor hun zak


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES