zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouva: "300 ha grond ondernemer Brokopondo ingepikt en herverdeeld onder personen dichtbij...

Bouva: “300 ha grond ondernemer Brokopondo ingepikt en herverdeeld onder personen dichtbij GBB-minister”

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-parlementariër Melvin Bouva vindt dat er een dringende stop moet komen aan de wijze waarop het grondbeleid in Suriname zich nu voltrekt. Tijdens de openbare vergadering dinsdag in De Nationale Assemblee merkte de politicus op over informatie te beschikken dat 300 ha grond van een ondernemer in het district Brokopondo is ingepikt en is herverdeeld onder personen dichtbij minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB).

“De regering moet gronden van burgers en ondernemers in dit land met rust laten. 300 ha wordt ingepikt van een ondernemer en gaat naar verwanten dicht bij de minister heen. En grondinspectie zegt dat er geen enkele bedrijvigheid daar is. Kijkt de grondinspectie met een andere bril? Hebben ze een andere manier van beoordelen van zaken. Dit kan niet”, benadrukte de NDP’er.

Hij vergeleek deze situatie met het recent geval in Saramacca waarvoor de grondinspecteur Kavish G. is aangehouden.

De parlementariër stelde dat indien er een balans wordt opgemaakt van hoeveel honderden hectaren aan grond allerlei personen dichtbij de regering hebben gehad in vergelijking met de percelen die behoeftige personen hebben gehad, die balans dan over zou slaan.

“Dan slaat die balans over. A san musu kba. Echt waar. En we horen allerlei geruchten, allerlei spang edes tussen de regeringen binnen de regering, links nanga rechts, maar daar hebben we niets aan”, aldus Bouva.

Als het aan NPS-fractieleider Gregory Rusland ligt, dan moet parlementsvoorzitter Marinus Bee een speciale DNA-vergadering uitschrijven waarin in-depth gesproken kan worden over alle issues die te maken hebben met het grondbeleid.

“Laten we bij die discussie allerhande persoonlijke en partijzaken eindelijk aan een kant zetten. Laten we als parlementariërs gaan zitten en kijken naar wat het beleid is en wat we willen met grond”, aldus de NPS’er. De politicus stelde ook voor om alle gronduitgiftes en grondconversies voor de komende zes maanden tot een jaar on-hold te zetten totdat er duidelijkheid is waar men naar toe wilt met het grondbeleid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Spuit 11,
    Deze is net wakker, fris uit zijn hangmat en het laatste nieuws gemist.
    Die minister is geblokkeerd, ze heeft geen autorisatie om wat dan ook te accorderen. Directie overgenomen.
    Welk deel snapt deze alweer niet.

    Er valt weinig te klagen dus dan maar tot vervelends toe in herhaling vallen.

    Geeft niks, colonne ‘torpedo’ is standby.


    Maak melding
  2. Het gaat niet om het feit, dat decminister niets meer op eigen houtje kan doen, het gaat om de beerput die nu ontploft nadat een gbb inspecteur achter slot en grendel verdween. Neen dames en heren neks no fout zou ik zeggen.


    Maak melding
  3. De controle op de uitgiftes is nihil. Wat wil je dan.
    Ze kunnen wel een partij aardappelen van een winkelier afpakken, maar dergelijke ernstige zaken dan weer niet.


    Maak melding
  4. Natuurlijk kunnen ze het wel en ze weten het allemaal ook, maar er wordt pas melding van gemaakt als zij de dupe zijn


    gemodereerd
  5. Het is fomerend wat er gaande is binnen onze ambtenarij, de goede niet besproken. Het is toch treffend hoe men tewerk is gegaan met de mensen van okrodam.
    Kennelijk en klaarblijkelijk zijn er ambtenaren bij het GLIS en GBB, die een dagtaak hebben om corrupte handelingen te plegen.
    De aanvrager wist dat de grondrechten exporteerde en vroeg de grond aan. De mensen gaan om hun rechten te verlengen en blijkt dat hun aanvraag teniet wordt gedaan omdat er een aanvraag loopt op het land en zij het nakijken hebben. Hun aanvraag wordt verlaat en hun kliek krijgt het grond toegewezen. Dit alles met dank en medewerking van Ambtenaren bij het GLIS en GBB.
    “DE VADER VAN HET VOLK” als hij dat is, moet nu het nog kan, laten zien dat hij nog wat daadkracht en onpartijdigheid aan de dag kan leggen.
    Er zijn mensen in dit land die zich slechts bezighouden om anderen te benadelen op de meest schandelijke wijze.
    Wie zijn goedkeuring aan geeft, is erger.
    Weet men wat het is, als je degene die je moet beschermen en vertrouwen, niet te vertrouwen is.
    Het een en al corruptie top to bottom .


    Maak melding
  6. Bouva moet aan zijn oppergod en fascistische leider vragen hoe de Chinese crimineel Yang enorme stukken percelen cadeau kreeg. Wat is zijn verdiensten voor dit land geweest. Laat hem ook meteen de percelen overdracht aan Sabajo aan de kaak stellen. Bouva vraag ook hoe Abrahams over zoveel rijkdommen bezit of tap you dek yere


    Maak melding
  7. Aj bouva kom me vertellen van wie het precies is afgepakt en hoe hij of zij eraan gekomen is.
    Dan ben je stil noh
    PJUL UITSTEKENDE REACTIE


    gemodereerd
  8. Alles wat de klok slaat is grond, grond, grond!!! Het gaat bijna nergens anders meer over. Binnen de politiek is men bezig zichzelf en aanhang te verrijken met gronden. En…. Is men steeds maar op zoek naar punten om de ander een oor aan te naaien. Dat doet de regering goed, want ontwikkeling brengen in het land blijkt een boven hun pet verhaal.

    Dit is de politiek in Suriname. Anderen worden doodgeschoten omdat ze moe zijn op het wachten tot hun grondrechten worden behandeld en goedgekeurd. De President doet in deze, ook zijn duit in het zakje, door de meest vreemde besluiten te nemen, waar niemand behalve hijzelf, iets van begrijpt. De VP heeft voor zover ik het kan inschatten, heel veel concessies waar hij ondanks zijn functie geen afstand van heeft gedaan. Persoonlijke belangen maken dit land kapot. Men heeft geen tijd voor goed beleid maken. Ik bewonder Dinotha dat zij zich heeft laten overhalen om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen. Dit gaat nooit goed….


    Maak melding
  9. “De parlementariër stelde dat indien er een balans wordt opgemaakt van hoeveel honderden hectaren aan grond allerlei personen dichtbij de regering hebben gehad in vergelijking met de percelen die behoeftige personen hebben gehad, die balans dan over zou slaan.”
    =========================================

    Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de grootste boef in het hele land….


    Maak melding
  10. Bouva heeft de prioriteiten weer totaal verkeerd. Wat deed die paarse man met 300 ha?
    Grond wordt en werd massaal gestolen door diverse politici. Dat moet de prioriteit zijn van de politici maar s het niet!
    Bouva jankt omdat er grond is gestolen van een paarse dief. Alles moet gewoon terug naar de boezem van Lanti, naar het gehele volk!


    Maak melding
  11. Een minister van geldzaken maakt zijn mondelinge wijziging tot wet, een president die veel roept en het tegengestelde doet of toelaat,, een voorzitter van de DNA, die mee schijnt te drijven met het politieke verval, welke grote vormen heeft aangenomen. Rest de vraag, tot vervelens toe, wat goed gaat in Suriname?. Wanneer er veel onzin geuit wordt en men het zelf gaat geloven, of doet alsof, nu het toch sterk aan geloofwaardigheid heeft ingeboet, is er sprake van raaskallen. Meer nog is het stadium van de psychische aftakeling begonnen. Het is een sluipend proces. Wanneer de hersenen een andere betekenis geven of beeld vormen van een dergelijke uiting, dan gaan wij richting dementie. Zulks omdat het bevattingsvermogen niet meer is wat het geweest was.


    Maak melding
  12. Bouva niet altijd zwaaien met papier en roeptoeteren, kom met naam en toenaam en ook met welke onderneming het gaat ,en om welke bedrijfsvoering . Indien blijkt dat alles niet volgens de regels is dan afpakken en verdelen onder de Surinamers, door bijvoorbeeld 500 vierkante meter voor bewoning of aan de mensen die willen ondernemen 1 of 2 hectare met de afspraak binnen een jaar iets opzetten of teruggeven aan de staat. Jij zegt altijd dat je gestudeerd hebt maar zulke simpele oplossingen zijn abracadabra voor Bouva en gezellen in de DNa. Zo heb je 600, 300 of 150 mensen blij gemaakt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES