zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenNatuurProject voor planten 1 miljoen bomen in voorbereiding

Project voor planten 1 miljoen bomen in voorbereiding

-

Does Travel - naar Suriname

Het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer zet zijn werkzaamheden met betrekking tot het ophalen van grofvuil, onderhoud en verfraaiing c.q. beplanten van bermen gestaag voort. Tegen deze achtergrond worden momenteel enkele projecten uitgevoerd, terwijl andere in voorbereiding zijn.

OGA-directeur Indersing Gangabisoensingh geeft in een gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) onder meer te kennen dat er een landelijk project voor het planten van bomen in voorbereiding is.

Het gaat om project ‘Planting 1 million trees in 5 years’. Het is de bedoeling om landelijk 1 miljoen bomen te planten op bermen en langs wegen. Het project is voorzien voor februari 2024. Voor het onderhouden van bermen alsook het planten van bomen wordt thans met aannemers gewerkt.

Het machinepark van OGA is inmiddels uit eigen middelen uitgebreid met tractoren voorzien van maaibalken voor het onderhoud van bermen. Verder wordt ook in public-private partnership gewerkt met bedrijven die willen meehelpen in de projecten.

De werkzaamheden worden dan onder toezicht van OGA uitgevoerd. Bij het beplanten wordt onder meer gelet op de type boom en locatie van beplanting zodat de wortelloop geen gevaar vormt.

Het ophalen van grofvuil, dat als een pilot begon in Paramaribo en Wanica, vordert thans gestaag. Een belangrijk doel is het verminderen van broedplaatsen voor muskieten. Voordat het vuil wordt opgehaald, wordt er via de districts- en ressortraadsleden een afgebakend gebied in beeld gebracht.

Vervolgens wordt de gemeenschap via de media opgeroepen haar grofvuil langs de wegen te plaatsen, zodanig dat het makkelijk door de vuilophaaldienst kan worden meegenomen. Dit geschiedt overwegend in het weekend.

“Onder grofvuil wordt voornamelijk verstaan afgeschreven apparatuur verstaan zoals ijskasten, wasmachines en oude fietsen”, aldus directeur Gangabisoensingh, die benadrukt dat autowrakken en groot tuinafval niet worden meegenomen. Het grofvuil wordt op de vuilstortplaats Ornamibo op een milieuvriendelijke manier verwerkt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Goed nieuws m.b.t. ophalen van grofvuil om zo broedplaatsen van muskieten te voorkomen. Hopelijk komen ze ook langs aan de tobibolaan nr. 32. Daar is een verzamelplaats van oude ijskasten, wasmachines, autobanden, enz.enz. We zijn al moe om dit door te geven aan ow, milieu inspectie en ook openbaar groen. En ook de verstopte lozing tussen de bindastraat en topibolaan. Het heel gebied overtoonlaan, gislalaan franchepanestraat loopt bij de gekste regenbui onder water. Niemand wil komen kijken en min. Ow zegt dat hij geen pispaal is om problemen aan te horen die door anderen zijn veroorzaakt.


    Maak melding
  2. ………..Suriname en milieuvriendelijk grofvuil verwerken…????…since when???..😂😂😂😂😂😂😂…….ik kan moeilijk ontkennen, dat het “Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer” in Suriname geen gevoel voor “HUMOR” heeft…😂😂😂😂😂😂……


    Maak melding
  3. Ja, Suriname ten voeten uit, Iedereen komt met verkeerde plannen of plannen met een verkeerde uitwerking. In plaats van wegen te verbreden in Suriname, gaan we juist wegen versmallen door bomen op de bermen te planten. Begrijp me niet verkeerd: bomen planten vind ik een geweldig idee, maar ze op de bermen planten?
    Zo een soort commentaar heb ik ook met betrekking tot het toerisme. Er zijn geweldige faciliteiten op toeristisch gebied, maar om je entree fee formulier in te vullen is al pure ellende en als je in Suriname bent, kan je nergens pinnen en credit cards blijken onbekend te zijn. Je hebt geld als toerist, maar je kan niet aan je geld komen, dus heb je geen geld. En als Suriname niet in staat is om deze kleine problemen op te lossen, zijn ze zeker niet in staat om grote problemen op te lossen. Elke nieuwe vinding in Suriname is een maatschappelijke stap achteruit.
    Het wordt dus tijd om positieve dingen en geen negatieve dingen te bedenken. Tot dusverre is Suriname een toeristenonvriendelijk land geworden.
    De toeristen, die deze slechte ervaringen hebben meegemaakt, geven het door aan de potentiële toeristen, met als gevolg dat deze toeristen wegblijven.


    Maak melding
  4. Advies kleine bomen, kleine struiken die gemakkelijk onderhouden kunnen worden, i.p.v. grote Mahonybomen, i.p.v. Koningspalmen vd Palmentuin die Surinamers niet kunnen onderhouden. Wel bomen planten zoals, Amandelbomen, Dennenbomen, Olijfbomen, Mira-uduboom. ( eisen weinig of geen onderhoudt door het ministerie van OW)

    Verder veel bloemen: Faja Lobi, Krere Krere, Hanga Lampu, Afrikaanjes, Rozen, Zonnebloemen, enz. Hierdoor bevestigt men de naam van Paramaribo. Wegen zoals middenberm van J. Lachmonstraat, Zonnebloemstraat, Faja Lobistraat, middenberm Lala Rookweg, wegen bermen met bermen die breed, idem pleinen.

    Het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur hoeft geen dure boomdeskundigen uit het buitenland te laten komen om na te gaan welke bomen wel of niet vervangen moeten worden.

    Deze zijn gemakkelijk te onderhouden, snoeien door tuinmlui, met een truck met een waterbak met tuinslang en motor gemakkelijk van water te voorzien.


    Maak melding
  5. Die gek van OW had al de bomen weggehaald en daar in de plaats halve kokers laten zetten en halve vangrails.
    Nu gaan ze weer planten. Als de gasten kijken naar de bomen die hangen over de wegen dan gaan ze eerst snoeien.
    Deze grote droge tijd gaan jullie bomen planten??
    Chan en mel waren al met bomenprojekt begonnen. Wat is daarmee gebeurt??
    Njan monie zaak van deze boevenregering. Maar er is geen geld. Ga eerst de bermem van hoog wied ontdoen
    Bepaslde buurten zie ik die boeven de bermen van de mensen krabben en nemen het zand mee. Trottoir moet lager zij dan de straat. Blijft er geen water. Maar de goten zijn dichtgeslibt en vol gras. Pe a watra moes go??Deze gasten zijn master in het stelen.


    gemodereerd
  6. Verder veel bloemen: Faja Lobi, Krere Krere, Hanga Lampu, Afrikaanjes, Rozen, Zonnebloemen, enz. Hierdoor bevestigt men de naam van Paramaribo.

    Wegen zoals:
    – middenberm van J. Lachmonstraat,
    – Zonnebloemstraat,
    – Faja Lobistraat,
    – middenberm Lala Rookweg,
    – wegen met brede bermen,

    – idem pleinen en open plekken van openbare plaatsen in Paramaribo.


    Maak melding
  7. Openbaar Groen.
    Suggestie: vzk de dc van Paramaribo-Noord in te fluisteren om geen vergunningen meer te verlenen/verstrekken voor het plaatsen van kolossale billboards langs de wegen, vooral niet langs de verlengde Wilhelminastraat en de Ringweg. Dit is een vorm van milieuvervuiling!!
    Minister van LVV, Follow the flow, verstrek zaadmateriaal (vruchtbomen) aan het volk. Jaren terug kon je op elk perceel vruchtbomen tegenkomen zoals pommerak, sinaasappel, guave, sterappel, kersen, olijf, druif, papaja, appel. Als het in Guyana kan waarom niet in Su.


    Maak melding
  8. Bezint eer je begint. Heb je de middelen en de deskundigheid om die bomen 20 tot 50 jaar te onderhouden?
    Voor de Palmentuin moest men buitenlandse deskundigen halen om zieke bomen te identificeren of gezond te maken.
    Zorg ook dat je bomen dokters hebt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES