zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNieuw operatiekamercomplex Academisch Ziekenhuis in gebruik genomen

Nieuw operatiekamercomplex Academisch Ziekenhuis in gebruik genomen

-

Does Travel - naar Suriname

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft op dinsdag 31 oktober een nieuw operatiekamercomplex in gebruik genomen. Tegelijkertijd is het startsein gegeven voor de rehabilitatie van de westelijke vleugel van het bekendste ziekenhuis van Suriname.

Op deze manier wordt verder invulling gegeven aan het Health System Strengthening Project. President Chandrikapersad Santokhi legde bij deze gelegenheid de nadruk op goede en toegankelijke gezondheidszorg voor een ieder.

Het ziekenhuis is vast van plan de dienstverlening aan de samenleving te moderniseren. Met deze zes, nieuwe ‘state of the art’ operatiekamers en met de in december 2022, opgeleverde nieuwe ICU, komt de regering haar belofte na.

“Het gaat om beleidskeuzes die de regering moet maken”, benadrukte het staatshoofd tijdens zijn toespraak. Hij gaf aan dat de regering werkt aan stabiliteit om zodoende de garantie te kunnen bieden voor goede zorg. Verder riep president Santokhi eenieder op om samen te werken voor een gezonde Suriname.

AZP-directeur Claudia Redan, sprak van een bijzonder moment voor de OK, welke onder leiding staat van dokter Cesar Fung A Foek. Het is een mijlpaal voor het ziekenhuis. De afdeling heeft een volledige transformatie ondergaan en voldoet nu aan internationale standaarden. De directeur erkent de vele uitdagingen waarmee haar personeel dagelijks te kampen heeft.

“Daarom leek de facelift van de operatiekamers voor velen op een sprookje”, aldus directeur Redan. Zij bedankte het personeel voor hun volledige inzet en sprak haar waardering uit aan de regering, die samen met het ministerie van Volksgezondheid dit project heeft omarmd.

Gekoppeld aan dit project is ook de rehabilitatie van de westvleugel van het AZP. Dit houdt in dat de oude operatiekamers gesloopt zullen worden terwijl de bestaande ruimtes van de westelijke vleugel een transformatie zullen ondergaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Gaan jullie slapen. AZ wordt al jaten verbouwd, gerepareerd en bij gebouwd incl parkeer terrein er omheen.
    Verpleegkundigen, artsen , verbruiksartikelen en medicijnen moeten er zijn.
    Ziet iemand die 10 containers medicijnen uit India ergens terug?? ( waren 3)
    Oogpolie staat er, meer niet.


    gemodereerd
  2. Zodra Santokhi een toespraak gaat houden moeten de bellen terstond gaan rinkelen bij het publiek. Deze man verteld alleen maar hele leugens en gedeeltelijke waarheden.Er is maar weinig betrouwbaar dat uit zijn muil komt. Omdat mensen maar weinig aantoonbare vergelijkingsmateriaal hebben kan Santokhi het publiek wijsmaken met zijn ” state of the art ” bewering over de inrichting van de operatiekamers. Is er niemand in zijn nabijheid die hem kan beletten om zich niet te vergalloperen met goedkope leugens.

    Een gerenoveerde operatiekamer met wat monitors gekoppeld aan beademingsapparatuur is nog geen state of the art. Het zijn noodzakelijke hulpmiddelen die nodig zijn bij elke operatie die uitgevoerd moet worden. Nu gaan mensen onnodig dood terwijl veel van de overlijdensgevallen voorkomen hadden worden.De artsen zouden heel blij zijn met o.a. operatie robots die hun werk vergemakkelijken waardoor zij meer operaties per dag kunnen kunnen uitvoeren.

    De medicijnen uit India zijn geruisloos gedistribueerd in de samenleving.Het is een en al business wat de klok slaat. Paracetamols die zogenaamd in Canada zijn gefabriceerd blijken uit India te komen.Ze blijken waardeloos te zijn. Men moet wel dik voor betalen.

    Mensen in Suriname zweren bij de effectiviteit van Paracetamols van de Aldi en Kruidvat die zij van familie uit Nederland krijgen opgestuurd.Men prefereert deze medicijnen eerder dan de afgekeurde troep uit India.


    Maak melding
  3. Dagelijks zoveel moeite om vuil te spuien over de overheid, alleen maar om een verkiezing die pas in 2025 wordt gehouden.
    Wat bezielt zo iemand.
    Je moet het maar kunnen!


    Maak melding
  4. Laat je niet brainwashen door paars.

    “ Na het bezoek aan India zijn er 25 projecten geïnitieerd waaronder: het opzetten van een chemisch laboratorium op ADEK, tot stand brengen van een center of excellence, modern apparatuur voor de meteorologische dienst, hoogland rijst te Pikin Slee, maar ook sportfaciliteiten over het gehele land.

    Tevens heeft India 3 containers met medicijnen aan Suriname geschonken. Hier zaten onder andere amoxicilline en paracetamol, die schaars waren.”
    Bron:suri media 2023

    PUBMed, zoek je medicijn op en laat je niet gek maken.


    Maak melding
  5. Hoe komt het dat een kleine bevolking dat dagelijks over verse groenten kan beschikken zo ziek(elijk) is?


    gemodereerd
  6. @RobG niets maar dan ook niets is goed in jouw ogen en daarmee laat je behalve je discriminatie naar hindostanen en Brunswijk aanhangers ,ook zien hoe diep het zit bij jou ,omdat jouw Ndp niet de regeermacht heeft. Ga eens langs bij die Claudia Redan die ook van de Ndp is en vraag wat de verschillen en veranderingen zijn , misschien krijg je dan meer goed of slecht nieuws tenzij ze haar vorige president niet wil afvallen. Dus Robg ik heb begrepen dat je met vakantie bent in Suriname dan is dit het goede moment, en bij terugkomst kan je lekker weer de kritieken en je haat de vrije loop laten nemen.


    Maak melding
  7. @esmerald, het is geen brainwashen door Paars.Ik zie het meer als een noodzakelijke reinigen van de vervuilde geesten van de VHP/ABOP/PL aanhang. Laten we eerlijk zijn! De coalitie van jouw voorkeur is al maanden bezig met haar verkiezingspropaganda. Ook jij bent hopeloos bezig om nog te redden wat te redden valt voor Santokhi.

    Tegen beter weten in ga je stug door om de puinhopen van Santokhi goed te praten. De opsomming die je geeft over de verworvenheden van drie jaren regering Santokhi komen niet geloofwaardig over.De meerderheid van de massa is hiervan niet op de hoogte of lacht zich een buil op het hoofd van Santokhi.

    Doet me ook denken aan de honderden investeerders die uit Dubai zouden komen. Een voorbeeld. De moderne apparatuur voor de Meteo is een fabel omdat mijn contacten wat anders beweren.Zo zijn er meer dingen die niet kloppen.In 2025 wordt de regering Santokhi zwaar afgestraft door de kiezers.


    Maak melding
  8. @Surined, zo zie je maar weer hoe vervuild jullie geest is.Ik discrimineer helemaal niet.Ik leg alleen een vinger op een gevoelige plek. Trouwens Claudia Redan is helemaal niet van de NDP. Ze is een goede directeur die de VHP maar al te graag wilde vervangen.Maar het personeel heeft dat kunnen beletten.

    De vuile partijpolitiek van de VHP heeft een ravage aangerichten in de gezondheidszorg. Overal waar de VHP haar pionnen neerzet ontstaat er een puinhoop.Een grote schande voor de mensen die de theorie aanhangen dat alleen mensen die op hen lijken het land kunnen besturen.Een grotere afgang voor deze figurenb kan jij je niet voorstellen. Gelukkig dat er bij de NDP kundige bestuurders zijn uit alle geledingen van de Surinaamse bevolking.


    Maak melding
  9. Gezondheidszorg moet een betere financial injection krijgen. Geen of weinig hulpmiddelen. Kinderafdeling hebben sommige kamers geen gordijnen en Arco stuk.
    De verpleegsters klagen dat er zoveel middelen niet zijn.
    Onhygienisch want op de SEH en de kinder afdeling hebben de toiletten niet eens een toiletbril. Dat kan toch niet. Voor mannen tuurlijk makkelijker dan voor vrouwen


    Maak melding
  10. Waarom geven jullie de stinkdieren een podium? Negeer ze als de pest en je zal zien dat ze ophouden met discrimineren en allerlei rotzooi neer te zetten. Ook niet hun reacties lezen, want daardoor gaat je Nederlandse grammatica met grote sprongen achteruit.


    Maak melding
  11. robg-debby zijn leugenaars, als je van de grootste leugenaar van Suriname ddb houdt dan zijn al zijn volgelingen ook leugenaars


    gemodereerd
  12. Moet je die Filia eens horen.Tijdens de vorige regering was het voor jou en de jouwen wel geoorloofd om de meest hatelijke dingen te zeggen over de regering Bouterse. Bijtende kritiek op de regering Santokhi gaan jullie vertalen als racistische uitingen. Santokhi neemt de samenleving in de maling met zijn gevleugelde uitspraken.Het volk heeft Santokhi door. Als hij op de korrel wordt genomen dan steekt het jullie.


    Maak melding
  13. @RobG net als jij ben ook ik een Surinaamse Nederlander en net als jij ook heel veel belangstelling naar het reilen en zeilen aldaar . Ik keur ook niet alles goed want ook ik weet dat er nog heel veel verbetert moet worden. En bij deze ik ben geen fan en geen VHPer maar jij ziet er heel paars uit .Droom lekker verder en geniet lekker van je vakantie door de hele dag te hangen voor de VCB met de culturu tv figuranten 😁😁😁😁😁.


    Maak melding
  14. Aj mie rob
    wat laat je kennen jongen wat laat je je kennen. je reacties komen dus ut frustratie voort. Heeft het zoveel pin gedaan mie boi heeft het zoveel pijn gedaan Bedenk een ding deze pijn kan nog wel eens heel lang gaan duren. Ik denk niet tot 2030 maar de rest van je leven.


    Maak melding
  15. robg, wat denkt hij wel niet, deze landverrader geilt op ddb , niet op de ndp , want de ndp lust hem rauw, robg de ndp ziet jou ook als een landverrader, domme gast bent jij


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES