donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname vijfde op WK Korfbal in Taipei

Suriname vijfde op WK Korfbal in Taipei

-

Does Travel - naar Suriname

Van 20 – 29 oktober vond het twaalfde wereldkampioenschap korfbal plaats, dat dit keer werd gehouden in Taiwan. Ook een team dat Suriname vertegenwoordigde deed mee en eindigde op de vijfde plaats.

De Surinaamse korfbalselectie die volledig uit zogeheten diaspora sporters bestaat, nam het zondag op tegen Duitsland en won overtuigend met 26-10 in de strijd om de vijfde plek.

Suriname heeft zich hiermee gekwalificeerd voor de World Games 2025 in Chengdu (China).

In totaal namen er 24 landen deel aan het wereldkampioenschap, het hoogste aantal landen tot nu toe op een WK korfbal. Nederland werd voor de 11e keer kampioen.

Chinees Taipei werd 2e gevolgd door België (3e), Tsjechië (4e) en Suriname (5e).

De selectie nam in maart 2018 voor het eerst in de historie van het korfbal deel aan het WK kwalificatietoernooi, dat werd gehouden in Colombia. Vorig jaar wist de sectie voor de tweede keer op rij de Pan-Am kampioenschappen op hun naam te schrijven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Wat is dit voor een formulering?? Er staat in het bericht: ‘Ook een team dat Suriname vertegenwoordigde deed mee en eindigde op de vijfde plaats’. Deze formulering suggereert dat het eigenlijk geen Surinamers zijn. Houd toch eens eindelijk op met dit domme achterlijk gedrag. Je bent Surinamer of je bent het niet. Dat zit binnenin. Het maakt niet uit waar je woont of hoe je er uitziet. Hoeveel dit bijdraagt aan een positief imago van Suriname, dat moet geschreven worden. Maar van de schrijver van dit bericht maag Suriname als Narcostaat bekend blijven. Jezus man, Joe jere skien jere.


    Maak melding
  2. Toen, ik denk Ajax de Europa cup won, zei Winston Bogarde, die in Rotterdam.geboren is, met de beker in zijn hand, een brok in zijn keel en tranen in zijn ogen; ‘Sranan dis ná fu yu’ en heel Suriname was blij en trots dat onze Surinaamse jongens zo’n geweldige prestatie hadden geleverd (voor het gemak vergetend dat Ajax toen niet alleen uit spelers met Surinaamse roots bestond). Nu bestaat deze korfbalselectie voor 100% uit spelers met Surinaamse roots en nu zij zo’n geweldige prestatie hebben geleverd (5e plaats door Duitsland te verslaan), zijn zij geen echte Surinamers. Waarom.waren Winston Bogarde en Patrick Kluivert en de rest van de Kabel toen wel Sranan man, waar we trots op waren en zijn de leden van deze korfbalselectie geen echte Sranan man????


    Maak melding
  3. @ Panil hoe zien Afrikanen er uit.

    @ Henkes je hebt gelijk dat zegt toch genoeg, hoe sommige mensen hun visie in dit soort topics is het blijft mij verbazen.

    Nu heb je een gemotiveerde team die uitkomt voor Suriname is het qua pigment ook niet goed.

    Ik was zelf aanwezig bij de wedstrijden ik heb bewondering voor het team en de prestaties die zij hebben neergezet als team die uitkomt voor Suriname. Als je een DNA onderzoek zou doen dan zul je versteld staan waar je roots je heen brengt, ik heb ervaren dat de uitkomst van een DNA voor sommige niet positief uitkomt.

    Voor velen mensen is het gevoel bepalend welke afkomst zij hebben of willen aannemen. Zo zijn er ook Surinamers die zich geen Surinamers voelen en ook al zo danig door het leven gaan en dat gerespecteerd ik.

    Met zijn allen mogen we dit team veel meer credit en positieve statements geven.
    Het mooie dat ik heb mogen ervaren met dit team is a spirit of togetherness
    Ik ben trots op team Suriname.

    En moet korfbal meer bekendheid krijgen in Suriname.


    gemodereerd
  4. @Panli :Alle Surinamers? Volgens mij ben je Surinamer in je hart of je nu blank, donker of wat dan ook bent. Ons volkslied zegt: hoe wij hier te samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand.
    Deze dames en heren van dit Suriname Korfbal team snappen deze woorden wel, u ook? Hun voorouders/ouders dragen Suriname in hun hart, u ook?
    @ Josip : heeft u zich in de sport verdiept voordat u het over parensport heeft? Blijkbaar niet.
    Waarom kan men niet gewoon blij zijn dat er nakomelingen van Surinamers zijn die zo’n geweldige prestatie hebben geleverd, in plaats van onzin uit te kraaien.

    Strei de f’ strei, wi no sa frede!


    gemodereerd
  5. Nou te beginnen met de eenheid dat ver te zoeken is binnen de Surinaamse gemeenschap. Kunnen we gewoon niet blij zijn met deze geweldige groep jongeren die met trots onze Nationale Vlag hebben uitgedragen . En Suriname op de kaart zetten . Nou ik ben een zeer trotse bewonderaar van deze Korfbal Team van en voor Suriname. En nee we zijn geen Afrikanen , want de oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn nog steeds de Indianen . Mijn roots is deels Afrikaans mix met Europese en Aziatische mix . Maar ik voel mij op en top Surinamer . Op naar de 2025 in Chengdu met dit Super team en we gaan dan voor 1e of 2e van de wereld.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES