korfbalteam Suriname voor het eerst naar WK kwalificatietoernooi

11
korfbalteam Suriname voor het eerst naar WK kwalificatietoernooi

De nationale korfbalselectie van Suriname neemt in maart 2018 voor het eerst in de historie van het korfbal deel aan het WK kwalificatietoernooi, dat wordt gehouden in Colombia. Voor het zover is speelt Suriname op maandag 19 februari, eerst een oefenwedstrijd in Vlaardingen(Nederland) tegen het team van SC Twist en Friends.

Suriname kwam in november al in een oefenwedstrijd uit tegen SC Twist. Op 19 februari speelt het Surinaamse team weer in de Westwijkhal in Vlaardingen. De tegenpartij wordt gevormd door een gezelschap van spelers van diverse clubs. Je kunt het Surinaamse team nog één keer in actie zien voor dat zij naar Colombia vertrekt voor de Pan American Games.

Suriname zal met 15 spelers afreizen naar Cali, Colombia, om deel te nemen aan de IKF Pan American Korfball Championship. Van 2-4 maart 2018 strijden zes landen daar om twee tickets voor het WK korfbal 2019 in Zuid-Afrika. Bondscoach Riko Kruit zal 7 dames en 8 heren tot zijn beschikking hebben om een WK ticket te bemachtigen.

Wil je het Surinaamse team uitzwaaien voor dat zij hun reis maken naar Colombia? Neem vrienden en familie mee en kom op 19 februari naar de Westwijkhal om er een feest van te maken.

Maandag 19 februari
Locatie: Sporthal Westwijk – Floris de Vijfdelaan 35, Vlaardingen
Aanvang wedstrijd: 21:00 uur

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. Wel raar. In SU is er, zover ik heb kunnen nagaan, geen korfbal competitie of goed draaiende. Ik heb sterk het vermoeden, dat het Nederlanders zijn met Surinaamse roots.


  Maak melding

 2. n België en Nederland een veel beoefende sport, waar ze op wereldniveau tot de top behoren. Goed dat de nationale ploeg van Suriname als voorbereiding op het WK hier nog de puntjes op de i komen zetten. Zo hoort het je moet als je wil groeien in iets altijd bij de beste partijen zijn. Korfbal een van de weinige sporten, waar je zowel mannen als vrouwen samen in een team ziet spelen. Een andere sport gemengd mannen/vrouwen is Slagbal.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. @ Jesse, lijkt me handig als je informatie inwint voordat je je mening geeft. Deze spelers hebben hard hun best moeten doen om zelf aan de middelen te komen om zo “ons Suriname” internationaal op de kaart te zetten. Petje af voor alle spelers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.