dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSiebrano Pique overweegt hongerstaking indien grondinspecteur niet wordt vrijgelaten

Siebrano Pique overweegt hongerstaking indien grondinspecteur niet wordt vrijgelaten

-

Does Travel - naar Suriname

Activist Siebrano Pique overweegt in hongerstaking te gaan indien de 24-jarige aangehouden grondinspecteur Kavish G. niet wordt vrijgelaten. Kavish werd vorige maand aangehouden voor het opstellen van een vals grondrapport. In dit rapport zou informatie zijn vermeld die in strijd is met de waarheid.

Pique was vandaag voor het gebouw van De Nationale Assemblee in Suriname aanwezig om zijn hongerstaking te starten, maar heeft daarvan nog afgezien omdat ook de moeder van de grondinspecteur op locatie aanwezig was en mee wenst te doen.

Aangezien het weekend nadert, heeft hij besloten zich terug te trekken en zich te beraden over wanneer hij deze actie zal uitvoeren. Pique stelt tegen onrecht te zijn en Kavish te ondersteunen, omdat die ook een Surinamer is.

De Surinaamse activist vindt dat parlementariër Mahinder Jogi zijn ervaring in grondzaken heeft misbruikt om de 24-jarige te misleiden en de strafrechtelijke handelingen te verrichten. “Jogi is schuldig hieraan”, aldus Pique tegenover D-TV.

Ook de moeder van Kavish heeft vandaag voor de stoep van De Nationale Assemblee gestaan om daar aandacht voor de situatie van haar zoon te vragen. Naar zeggen van de moeder is Kavish overgeplaatst naar de penitentiaire inrichting te Santo Boma. Ook dreigt de jongeman, die student is van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), de start van het laatste studiejaar te missen.

Zij deed een beroep op de president, vicepresident, ministers, rechters, DNA-voorzitter, DNA-leden en de procureur-generaal om haar zoon vrij te laten. “Help me kind. Laat me kind. Ik heb hem zondag gezien. Hij heeft me alleen maar gezegd: ‘Ma, als je komt, breng een flesje vergif voor mij. Want als ik niet meer naar school kan gaan, is me leven dan helemaal verpest’.

Ik ben dus helemaal in de war Meneer Jogi, ik neem mijn woorden terug. Helpt u hem, zodat hij zijn school kan afmaken. Haal hem weg van dat werk, maar laat hem zijn studie afmaken”, zei de zeer emotionele moeder.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. Ik stel voor dat alle criminelen/rovers die vastzitten,hun familie in hongerstaking gaan.

    Deze aandachtsgeile Piqué wil weer scoren over het leed van anderen.
    Laat dada en dodo niet horen dat je het voor een Hindoestaans opneemt


    gemodereerd
  2. Eens vroeg ik al of men me de omschrijving kan geven van een Surinaamse activist omdat ik zie dat ze voor minstens 90% verschillen van de activisten in het buitenland. ( wie had alweer geld van een vrouw gekregen om aan Pakitow Biervliet te geven en heeft het voor zichzelf gehouden??) Ik hoor niets anders dan dat de Surinaamse activisten in de politiek willen en het liefst als President. Op de manier hoe ik een activist ken als hij het initiatief al had genomen in hongerstaking te gaan hij het ook zou uitvoeren omdat hij zich door niemand anders laat beinvloeden. Ik ken een activist die voor zijn doel gaat met alles wat hij heeft. Zijn laatste geld en zelfs zijn laatste adem. Ik iemand me uitleggen wat ik moet verstaan onder een Surinaamse activist zo dat ik ze misschen kan begrijpen?? Ik benne benieuwd.


    Maak melding
  3. Deze zichzelf noemende activist is niet meteen in hongerstaking gegaan, aangezien het weekend nadert. Sorry hoor, maar als je een punt hebt om je uit te hongeren dan doe je het meteen. Meneertje is dus geen weekend, maar een midweek activist. Hoe belachelijk kan je jezelf maken.


    Maak melding
  4. Waarschijnlijk waren de aanvragen van fromiano ook door kavish “ geinspecteerd” ; nu is er een “ gap”; dus weer hossele om hem weer “ zijn werk” te laten doen.. desnoods met een paar dagen minder eten en ‘energiedrank’ gebruiken.


    Maak melding
  5. ” …
    Ik ben dus helemaal in de war Meneer Jogi, ik neem mijn woorden terug.
    … ”

    Dit lijkt op een bekentenis van schuldig zijn aan smaad en laster.
    Zomaar is de goede naam van Jogi beklad.

    Wat heeft deze club nog meer gelogen !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  6. Dat is de macht die men heeft in Suriname.
    De moeder zegt “ik neem mijn woorden terug, meneer Joghi help mijn zoon” >
    Tja en dfan zal Joghi over zijn boevenhart strijken en zeggen ai mi go yep a boi no spang want mi abi ing fa nodoe foe doe moro san djie mi”
    Is er in Suriname, vraag ik mij af, wel sprake van wettelijke naleving en uitvoering?
    Zelf denk ik van niet. Hoe krom het ook klinkt in Suriname sta je altijd in het krijt bij iemand anders


    Maak melding
  7. Mevrouw heeft in haar eentje de toekomst van haar zoon verpest en vd familie.

    Vertel de waarheid. Wie heeft je opgehitst om vanuit Nederland actie te ondernemen. Ook al is Jogi schuldig.
    Vertel de waarheid!


    Maak melding
  8. Dus dat @Filia

    Hij moet vrij kunnen feesten in het weekend. Uiteraard flink eten en drinken oppotten en maandag half lam en verzadigd starten met vasten. Woehahahahaha das juist goed voor je lichaam. Komediant.


    Maak melding
  9. WHO THE CAP FITS…..Psychische klachten zijn veelvoorkomend. Door de psychische klachten ervaart u minder plezier in uw leven en heeft u moeite met dagelijkse bezigheden. Door de psychische klachten, kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Veelvoorkomende oorzaken van psychische klachten zijn problemen thuis of met uw gezondheid, maar ook sommige mensen hebben meer kans op psychische klachten doordat zij bijvoorbeeld weinig voor zichzelf zorgen. Psychische klachten zijn niet erfelijk, maar uw gevoeligheid voor deze klachten kunnen wel versterkt worden doordat het in uw familie meer voorkomt. Ook alcohol en drugs kunnen de oorzaak zijn van uw klachten.

    Psychische klachten kunnen leiden tot psychische aandoeningen. Voorbeelden hiervan zijn dwangstoornissen, schizofrenie, bipolaire stoornis, depressie of angststoornissen.


    Maak melding
  10. Indien Pique daadwerkelijk in hongerstaking gaat omwille van Gajadien die opgesloten is, zal ik mijn mening over Pique danig bijstellen in positieve zin.

    Ik zal een diepe buiging voor jou maken!!!


    Maak melding
  11. Kom nou? Ieder weet dat alle grondinspecteurs “tjoekoe” nemen om zaken te te boycotten en het naar zich toe trekken en het door verkopen. Das tientallen jaren zo in SU. Eindelijk is het openbaart en men gaat zitten klagen. Gewoon opsluiten zonder process en telkens verlengen totdat rechter beslist.


    Maak melding
  12. Pique lust ook weleens wat anders en ziet een prooi en denkt een weerloze is toch makkelijk te vangen. Deze man denkt even een dagje honger voor sma ai omdat ik in de avond toch eten krijg ,en daarna lekker op bezoek bij mamma om roti met doks te eten met wat lekkers erbij. Wat een aandacht trekker maar helaas want Surinamers zijn gek op zulke figuren.


    Maak melding
  13. Geef Kavish levenslang, dan is het paranoide bedplassertje Pikutje vanzelf van de aardbodem verdwenen. Win-win.


    gemodereerd
  14. Van alles en nog wat uitproberen om in de picture te zijn. Wat is het uiteindelijk plan? Leg dat uit. Trouwens , hoe is het verder afgelopen met het plan van de “250 broeders”? Er zou een meeting worden gehouden, maar ik heb nimmer een verslag hierover gelezen. Of heb ik dat gemist? Let op, echte journalisten lenen zich er niet voor om z ulke figuren telkens weer te interviewen. Daar zou toch een goede reden voor zijn?


    Maak melding
  15. Goed geluid. Hopelijk blijft hij vast waardoor Suriname met een last minder komt te zitten.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES