vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit NederlandBVNL: 'Vaart maken om visumvrij te reizen tussen Suriname en Nederland'

BVNL: ‘Vaart maken om visumvrij te reizen tussen Suriname en Nederland’

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse politieke partij Belang van Nederland (BVNL) wil dat er vaart wordt gemaakt om visumvrij reizen mogelijk maken tussen Suriname en Nederland. Nu heb je daar nog een visum voor nodig. Tweede Kamerlid Wybren van Haga pleit hiervoor.

Van Haga: “We hebben warme banden met Suriname, daarom moet het reizen tussen Suriname en Nederland makkelijker worden gemaakt. Veel Nederlandse Surinamers hebben familie in Suriname, en andersom. De visumplicht die Nederland nog voor Surinamers geldt doet geen recht aan onze nauwe banden.”

Suriname in de Schengenzone
De Europese Commissie beslist welke landen wel of geen visumplicht hebben voor de Schengenzone. Suriname moet daarom zelf een aanvraag indienen om vrijgesteld te worden van de visumplicht en voldoen aan alle voorwaarden voor visumvrij reizen. BVNL wil dat Nederland Suriname ondersteunt bij het wegwerken van blokkades, zoals het feit dat Surinaamse paspoorten nog niet voldoen aan de biometrische vereisten.

Van Haga wijst erop dat Nederlanders vanaf 1 juli 2022 jongstleden geen visum meer hoeven te hebben voor het reizen naar Suriname. Nederlanders moeten voor vertrek naar Suriname alleen een e-toeristenkaart te kopen.

“Dat moet andersom ook gaan gelden, zodat beide landen intensiever kunnen gaan samenwerken. Dat is goed voor de handel en het familiecontact. Wij zetten alles op alles om dit mogelijk te maken.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. Soms vraag ik me af hoe sranmangs reageren met ongepaste taalgebruik. Dit is niet het niveau, zo gaan we niet met elkaar om :
    Ook wanneer we niet met elkaar eens zijn,we elkaar niet aardig vinden,we andere opvattingen hebben,we anders opgevoed zijn etc etc.
    Dan horen we op correcte wijze elkaar te bejegenen.
    Kortom krachttermen zegt meer over ons zelf, familie en je vrienden met wie we omgaan.


    Maak melding
  2. Als de Surinaamse bevolking alleen.uit Buru’s bestond hadden Surinamers vanaf dag 1 van de onafhankelijkheid geen visum nodig gehad om naar het Schengengebied te kunnen afreizen. Iedereen die dit ontkent, heeft ergens een struisvogel als voorouder. Ik wil.wedden dat Australiërs, (behalve de Aboriginals), visumvrij naar Schengen mogen afreizen. Laatst heeft de meerderheid in Australië bij een referendum tegengestemd om Aboriginals gelijke rechten als de witten te geven in Australië.
    Ik heb het niet gegoogled maar ik ben er 99% zeker van dat Chinezen en Indiërs ook niet visumvrij kunnen afreizen naar Schengen. Japanners? Dat is twijfelachtig. Als je niet wit bent helpt het soms ook als je uit een heel rijk land komt. Als het straks met de oliewinning en olie-inkomdten in Suriname meezit, worden we misschien met z’n allen daardoor witgewassen.


    gemodereerd
  3. Kolonel Oemdede, als je net zo dom was als ik, wist je dat de Engelsen vrijwillig uit de Europese gemeenschap.zijn gestapt (Brexit), als zij nu een visum.nodig hebben om.in Schengen te komen, komt dat omdat zij dat zelf zo.wilden hebben, niemand uit Schengen heeft ze, met hun wit gezicht, eruit geschopt.


    Maak melding
  4. Men heeft allerlei mooie namen alleen om het woord visum niet te hoeven gebruiken. Volgens mij als je van uit Nederland naar Suriname wilt gaan heb je een e-ticket nodig en dat duurt 3 dagen voor je het krijgt. Kan iemand me uitleggen of dat geen visum aanvraag is? Moet men in Nederland visum vrij regelen voor onze Surinaamse broeders en zusters die in Suriname wonen regelen terwijl Suriname de toescheidingsovereenkomst tussen Suriname en Nederland niet wilt bekrachtigen terwijl alles al in orde is. Men hoeft verder niets aan te doen. Zijn onze Surinaamse broeders en zusters in Nederland alleen goed als melkkoe?


    Maak melding
  5. Visumvrij reizen voor surinamers naar Nederland is geen goed plan. Surinamers zullen massaal wegtrekken naar het Beloofde Land en er zijn nu al bijna geen goed opgeleide mensen meer in de diverse sectoren.


    Maak melding
  6. BVNL, m.n. dhr Haga, is voor de komende verkiezingen op zoek naar surinaamse stemmen. De Siri’s zullen in zijn mooie praatjes trappen en als hij eenmaal binnen is, dan vergeet hij dat zgn. dat Suriname en Nederland zulke goede banden hebben.


    Maak melding
  7. Maar wacht effe, zou Chan niet effe snel visumvrij regelen met zijn grote vriend Rutte?
    Ach laat maar, bleek weer een van de Chan zeepbellen te zijn.


    Maak melding
  8. Nederland beslist niet in zijn eentje, dus Wybren(ex-vvd) hou die suri’s geen worst voor.

    Ik betwijfel ten zeerste of dit zal lukken gezien de laatste ontwikkelingen.

    De controle tussen de EU landen wordt juist verscherpt na de terroristische aanslag in Brussel. Ook omdat de zoon van de grootste suri-oppositieleider opsloten is vanwege banden met Hezbolla.

    Het verleden haalt je altijd in!
    Zeker nu de veiligheidsdiensten officieel toegang hebben tot al je info. Dus blijf lekker klagen over Holland, je merkt het wel of je wel of niet een visum krijgt.


    Maak melding
  9. aj mie boi henkes, je spant de kroon mie boi
    nu gooi je het niet meer op ras noh, vuile smerige racist, nu gooi je op lidmaatschap schengen
    Is india lid van is china lid is suriname lid nee noh dan hou je go op dit erbij te halen
    zelf het stuk van de aboriginals is langs je heen gegaan, zeker alleen de kop van een artikel gelezen.
    Verander je naam maar in henkes de racist
    Kolonel Oemdede is nog lang niet met je klaar


    Maak melding
  10. @ Fila en zo snel als ze massaal gaan vertrekken uit Suriname gaan ze ook weer massaal terug gaan naar Suriname. Holland a no paradijs. A no ab tifie maar ai betie!

    Visumvrij reizen voor Surinamers naar NL is en blijft een utopie.
    Surinaem is te corrupt, is een narco staat en zit vol criminelen. Los daarvan misdraagt het overgrote deel van ons volk zich op social media. De mensen die elke geïnterviewd worden( lees makoe, dada en dodo, pique en alle leeglopers in de stad en voor vcb) zijn zo ongelofelijk dom, zeggen alleen rommel, kunnen niet behoorlijk op niveau parten, dat iedereen denkt dat heel Suriname dom is en geen niveau heeft. Of denken jullie dat de beelden alleen in Suriname te zien zijn. Los daarvan…zolang er criminelen in de regering zitten, die criminelen beschermen (lees koning die bordo beschermt), kunnen we alleen maar dromen van visumvrij reizen. Geen enkel land zit te wachten op en dom volk.


    Maak melding
  11. Ik begrijp echt niet wat voor zin het heeft om te dreigen met een stem. Alsof één poppetje impact heeft. Not!

    Ik stem op de (suri)partij die het mogelijk maakt voor surineds om te stemmen.
    Die zorgt voor een 2(legaal) paspoorten-systeem.
    Kun je makkelijk travelen en je diensten aanbieden zonder verlies v werkjaren.
    Win-win. Hoelang moeten we nog wachten Suriname?

    Voorlopig stem ik hiero op FVD, ik twijfelde maar nu weet ik het zeker na die paraplu-mep.

    Pietertjeeeeeee.


    Maak melding
  12. Ik hoop dat Surinamers Visum vrij kunnen reizen naar Nederland, hoe je de klok omdraait ze waren voor 1975 Nederlanders. Ook dat vooral de ouderen die de koloniale tijd hebben meegemaakt ook recht kunnen hebben op die 5000-euro AOW compensatie?


    gemodereerd
  13. Kolonel Oemdede, Australië is net als India en China geen lid van Schengen. Als het niet om racisme gaat dat Australiers wel en Chinezen en Indiërs niet visumvrij naar Schengen mogen reizen, dan hoor ik graag van jou, waar dit verschil door gekomen is.
    Waarom worden vluchtelingen uit Oekraine met zoveel liefde opgevangen in Nederland en vluchtelingen uit b.v. Syrie, Haiti en Afghanistan niet? Waarom mogen Oekrainiers meteen werken in Nederland en worden vluchtelingen uit andere streken opgesloten in asielzoekers centra? Leg mij met mijn racistische kop eens uit met jou niet racisische kop, hoe dat zo gekomen is..


    Maak melding
  14. Guyanezen mogen visumvrij nr engeland. Wel de gasten van India komen nr Su, blijven effe hangen em kopen paspoort in Guyana en gaan nr Engeland. Ze komen zo nr Su. Van Haïti gaan nr Frans Guyana. Daar moeilijker


    gemodereerd
  15. Hoe zit het nu met die 1000 ultra conservatieve rechtse mennonieten die door de club van die NL Souverein en z’n Argentijnse kompaan hierheen worden gehaald, wat vindt van Haga daarvan? Want laten we wel wezen deze ‘mennonieten’ zijn gewoon een sekte die niets bijdragen aan de economie. Guyana wil ze niet maar wij dus wij wel. Ook is bekend dat ze in Zd Amerika in drugs handelen, pedofielen zijn en een groot aantal is opgepakt en veroordeeld.
    Een aanwinst voor Sranan, dat blijkt.


    Maak melding
  16. Aj Henkes de racist je bent nog achterlijk ook zie ik, maar je hoeft je daar niet achter te verstoppen
    Dus Australiers mogen vrij binnen het Schengen gebied reizen noh
    Ik stop, ik stop
    Kolonel Oemdede besteed geen tijd aan zoveel domheid
    nah, ik zal je een klein beetje op weg helpen dombo, Oekraine is ons eerste verdedigingslinie tegen de russen
    haiti ook?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES