maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCommand Center brengt verslag uit aan president Santokhi

Command Center brengt verslag uit aan president Santokhi

-

Does Travel - naar Suriname

Het Command Center in Suriname heeft begin deze week verslag van haar werkzaamheden uitgebracht aan president Santokhi. Dit gebeurde afgelopen maandag op het Kabinet van de President. Bij deze gelegenheid zijn de verrichtingen van het Command Center over de periode 4 augustus tot en met 6 september met het Surinaamse staatshoofd gedeeld.

Het Command Center wordt gevormd door verschillende veiligheidseenheden die samenwerken om de veiligheid, orde en rust binnen de samenleving te garanderen. Tijdens de ontmoeting met Santokhi is ook het logo van de dienst gepresenteerd.

Het Command Center heeft ondanks uitdagingen positieve resultaten weten neer te zetten. Commissaris van politie, Bryan Isaacs, gaf aan dat het beschikken over adequate voertuigen nog steeds een grote uitdaging vormt. De president deelde hierop mee, dat er reeds geld is vrijgemaakt voor de aanschaf van regulier transport.

Het staatshoofd drukte het Command Center op het hart om niet te aarzelen in het vragen naar steun voor het uitvoeren van operaties.

Santokhi acht veiligheid heel belangrijk en voegt eraan toe dat het team op elk moment voorbereid moet zijn op calamiteiten. Hij moedigde de leden aan om regelmatig te trainen en alert te zijn op situaties waarbij mensen onrust willen creëren in eigenbelang.

“Vanuit de regering wordt zoveel mogelijk geprobeerd de rust te waarborgen door middel van dialoog. Laten we ons land veilig houden, orde en rust garanderen en daar waar er dreiging is, optreden”, sprak het staatshoofd.

Hij vroeg vooral rekening te houden met de komende kerstperiode en sectoren zoals de goudwinning waar er dreigingen kunnen ontstaan. De president vroeg de leden om op tijd na te gaan wat hun jurisdictie is en alvast draaiboeken te maken. Ook moeten zij kijken naar hun capaciteit en uithoudingsvermogen bij eventuele erupties die langer kunnen aanhouden.

Het staatshoofd erkent dat zaken als trainingsmateriaal, werkmiddelen en rechtspositie van de manschappen belangrijk zijn, maar dat vooral de samenwerking tussen de verschillende korpsen cruciaal is. Santokhi kijkt uit naar de voorstellen en aanbevelingen van het Command Center.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Wat voor BS is dit…ik dacht t verslag v t beloofde onderzoek van t doodschieten v d geboeide indiaanse jongemannen t gaan lezen…eeet u nog…heel lang geleden..en t plechtig door chan beloofde onderzoek is nog steeds niet klaar? Daarom is dit niet meer of minder dan BS.


    Maak melding
  2. ik heb in het vorige kabinet vaak mijn advies mogen geven aan de toenmalige minister van defencie.
    Als ik zie wat er nu gebeurd dan jeuken mijn handen. Het is een grote puinzooi geworden.
    Ik ga niet zeggen dat alles vroeger beter was maar op dit gebeid wel


    gemodereerd
  3. Soso bla bla bla bla.
    KPS…115 WERKT NIET !!!!!!!
    Bij jeugzaken (opa Doelie)zitten vol verkrachting en misbruik gevallen waarvan 2 die ik ken de daders vrij rond lopen.Sedert 2022
    KPS onderzoek 0,0
    De brandweer zit vol met matriaal problemen.
    MA NEE “t bouwen van een vergaderzaal en vernieuwen van een markt gaan ,,voor”.


    Maak melding
  4. Commando Center moet bij de les blijven en weten dat de republiek Suriname een democratische staat is met een grondwet en Internationale Verdragen.

    De/Een democratische rechtsstaat de Trias Politica heeft;
    – Wetgevende Macht,
    – Uitvoerende Macht,
    – Democratische Macht.

    Het opperbevelhebber vd strijdkrachten en het land de president is en zij daar allen aan ondergeschikt zijn.
    Het parlement zeer belangrijk is, evenals de rechterlijke macht en de rechterlijke macht.

    Zij moeten niet denken omdat ze wapendragers zijn, ze kunnen bepalen wanneer zaken fout gaan in een land, zij met wapens een gekozen en wettige regering kunnen en mogen afzetten en de dienst gaan bepalen.

    Laat wat op 25 Februari 1980 door ddb en 15 soldaten is gebeurd een wijze les zijn, van eens maar nooit weer.

    Als Suriname echt een goede leger had onder leiding van een goed getrainde kolonel en Nederland die van de plannen vd Staatsgreep wist en henk Aron had ingelicht, was de staatsgreep never, nunca, nooit, notie, nihil, nul, negatief gebeurd.

    Bovendien hadden kolonel playboy, de tweede man essen, ook Aron hele grote steken laten vallen. De militairen die uit het kamp waren weggejaagd mocht niet gebeuren. Men had ze moeten oppakken en laten opsluiten.

    Hoe is het mogelijk dat men soldaten uit het leger zet en ze zich laten bundelen, organiseren. Het was gewoon vragen om problemen.

    Laat wat op 25 Februari 1980 gebeurd is een zeer wijze les voor elke regering, het leger, politie, DNA, MP, zijn hoe gehandeld moet worden gasten uit gewapende machten die niet eens zijn met wat er in het leger, politie, enz.

    Ze moeten per direct worden uitgeschakeld, des doods dat ze per direct door de opperbevelhebber en kolonel vd het leger voorgoed hun laatste adem uitblazen.

    Ook de samen werking met andere bevriende landen, legers, enz goed zijn, waardoor op de militaire steun snel gerekend kan worden, te land, in de lucht, te water, onder water, ICT, inlichtingen diensten.

    25 Februari 1980, was eens maar nooit weer.

    Het is te hopen dat wat op 25 Februari 1980 in Suriname is gebeurd, goed door de regeringen daarna, de presidenten, leger, met de inlichtingen diensten, samen werking met bevriende landen, enz goed is gevaluteerd en dat het nooit meer gebeurt. Zij die onrust maken/veroorzaken, moet men voorgoed uitschakelen.


    Maak melding
  5. @Passant: veel tekst, weinig gezegd. Het stuk leest niet lekker weg, omdat je zinnen niet kloppen. Dit hoeft geen Groot dictee van de nederlandse taal voor te stellen, maar het zou fijn zijn als je de zinnen herlas.


    Maak melding
  6. “Command Center brengt verslag uit aan president Santokhi”, een normaal werkbezoek aan de pres, die wordt regelmatig bijgepraat. Iemand moet er weer een heel gebroddel erbij maken. Zijn pa was militair en zoonlief speelt voor militair strateeg, fatu!
    De pres belooft de dienst dienstvoertuigen voor de zoveelste keer, geen prioriteit, blablablabla. Voor sommigen is het buitenland belangrijker dan onze veiligheid, dus pres blijf maar lekker het beetje geld uitgeven aan de “belangrijke” bezoekjes -reizen, wel graag met klein gevolg.
    Waar zijn de voertuigen die minister van OW opgespoord had en zou terugvorderen.


    Maak melding
  7. Wat ik geschreven heb is gewoon gesproken tekst en zo moet het ook gelezen worden.

    Dit van uit de geschiedenis wat erop 25 Februari 1980 in Suriname gebeurd is. Raar is dat Nederland Sme zou helpen om een leger op te zetten en juist uit die hoek wordt een draaiboek aan ddb en 15 soldaten gegeven voor een staatsgreep.

    Nederland wist vd staatsgreep en heeft henk aron niet van op de hoogte gesteld.

    Wat heeft Suriname geleerd vh leger in wording in een zwakke democratische rechtsstaat, waar veel zaken niet klopten.

    Als wat gebeurd is op 25 Februari 1980 en Suriname, de president, het leger, niet een draaiboek hebben en niet weten om te gaan met onruststokers in een leger, zal dit zich weer herhalen. Hoe betrouwbaar zijn buitenlandse partners in zulke gevallen.

    De geschiedenis heeft geleerd dat als het buitenland een regering niet lust ze met groepen van binnen in het land en met hun troepen zaken naar hun hand zetten.

    De slachtoffers en gevolgen zijn voor die landen. Voorbeelden van zat in de wereld. Die landen krijgen niet de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, grote armoede, grote gevolgen en de sporen van deze buitenlanden doen dit bewust.

    Welke les heeft Suriname geleerd uit wat op 25 Februari 1980 in Suriname is gebeurd? Is Nederland/het buitenlanden, zogenaamde vrienden, wel te vertrouwen.

    Volg de vele landen en zie welke landen met hun eigen belangen bezig zijn en andere landen en volkeren geen kans van welvaart en welzijn krijgen.

    Suriname het school voorbeeld van. Het westen heeft haar enige enge belang.

    Wat ik geschreven heb, moet men maar lezen en niet de wijze les uit te willen halen. Zie als wat er met Suriname en de Surinamers gebeurd en bekijk niet wat er op 25 Februari 1980 is gebeurd.


    Maak melding
  8. Heeft de president geen moer te doen?? Waar zijn de ministers voor?? Spek en bonen??
    Wat doet de VP??
    En wat is er naar buiten gekomen behalve dat er geen moer is om mee te werken. Niet voor polutie, militairen, ziekenhuizen, scholen. Noem maar op. Pres lees krant en kijk naar Dtv en Limbo. Licht in zn tunnel maar hij ziet de problemen niet


    gemodereerd
  9. Praten helpt meestal, dialoog ook, maar bij deze opzet moeten ze niet meer praten en daadkracht tonen want er gebeurd dagelijks berovingen, thuis/overstraat. Command center moet bemand worden door “toffe” mensen die van aanpakken houden en niet achter een buro het werk doet. Dus waarom nieuwe dna zaal? Voor de poppenkast of zo? Zodat lagere schoolkinderen af en toe het kan bemannen? DNA zaal moet bemand worden door integere en goed opgeleide mensen zonder strafblad! Hoop dat men dit inziet en in de komende verkiezing tenminste minimaal hbo-ers voorschuiven ipv nieuws lezers en onderwijzers op de dna lijst plaatst. Zo zie je soms op tv dat ze onzin uitkraaien en niet met oplossingen komen en alleen ja-knikkers zijn van hun partij. Als t zo doorgaat zal SU zeker in de afgrond komen, al is SU de 17e rijkste land maar men kan t niet benutten tenzij men hoog opgeleid is kun je planmatig je doelen halen, anders niet. Van alle regeringen zegt men dat het hun beleid is maar hun beleid is alleen om partij belangen te behartigen en niet het volk. Integendeel, het volk moet zwaar inleveren en moet jaren boeten voor het beleid van ndp. Alle regeringen die komen zullen precies hetzelfde doen zodat zij rijker worden en het volk armer en de gap wordt groter.


    Maak melding
  10. Er is verslag uitgebracht aan de president, maar heeft de min. van Justpol geen rol hierin?
    Het zoveelste brevet van onvermogen. Ook hier op wtk. word er struisvogelpolitiek gespeeld en geen woord gerept over Moks-Aleisi, de min. van spek en bonen.
    @passant: als je als land instaat bent om beleid te maken, heb je je ontwikkeling zelf in de hand. Je geeft het buitenland de schuld dat Su zich niet heeft kunnen ontwikkelen en kruipt in de welbekende slachtofferrol.
    Het is een feit, Suriname heeft het door wanbeleid en mismanagement aan zichzelf te danken dat het na 48 jaar onafhankelijkheid, nog steeds haar eigen broek niet kan ophouden. Er is nooit een lange termijn visie geweest die door alle partijen werd gedeeld en tot uitvoering gebracht door meerdere regeringen. Allemaal door gebrek aan eenheid en de grote verdeeldheid. Het etnisch denken en lieden op posities zetten die geen kaas hebben gegeten van de materie, maakt het land kapot.
    I rest my case…


    Maak melding
  11. Boesskowtoe 27 oktober 2023 Bij 08:13
    “Er is verslag uitgebracht aan de president, maar heeft de min. van Justpol geen rol hierin?
    Het zoveelste brevet van onvermogen. Ook hier op wtk. word er struisvogelpolitiek gespeeld en geen woord gerept over Moks-Aleisi, de min. van spek en bonen”.@@@
    Neen de minister van Justpol heeft geen zitting in het Command Center, het Command Center valt onder de pres. Het staat duidelijk in het artikel, “ Het Command Center wordt gevormd door verschillende veiligheidseenheden”. Het CC is niet de Veiligheidsraad van Suriname. Dus niks “Het zoveelste brevet van onvermogen”. Boesskowtoe, hou jouw onderbuik gevoelens (vooroordeel) in bedwang, dan hoef je geen domme dingen rond te roepen. Trouwens ik vraag mij af als je het artikel goed gelezen hebt. Misschien moet je Sjinnie bellen.


    Maak melding
  12. @Pony: Fyi, het command center valt onder KPS. En wie is daar volgens jou de hoogste baas…Chan? NEE, dat is Moks-Aleisi!
    Maar omdat deze domoor niks voor elkaar krijgt, heeft de president gesteld dat er verslag aan hem moet worden uitgebracht. En trouwens, voor dat je anderen ervan beticht een artikel niet goed te hebben gelezen, onderbuikgevoelens te hebben of domme dingen te roepen, moet je eerst goed je huiswerk maken. Kwestie van verdieping in de materie en geen jip en janneke.


    Maak melding
  13. Boesskowtoe, het CC is ondergebracht bij het KPS, opgezet door Santokhi toen hij nog de scepter zwaaide op Justpol. Maar daar ging het niet over. Jouw reactie was “ Er is verslag uitgebracht aan de president, maar heeft de min. van Justpol geen rol hierin?”
    Het ging om de rol van jouw Moks-Aleisi!. Deze Moks-Aleisi! heeft nooit een rol hierin gespeeld, vanaf zijn aantreden is het pres Santokhi geweest die de supervisie heeft gevoerd bij deze dienst. Mijn bron zegt dat het CC direct rapporteert aan de pres. Dus niks “Het zoveelste brevet van onvermogen” van jouw Moks-Alesi.
    Fyi, over de andere ministers kun je stellen dat ook zij voor spek en bonen op hun ministerie zitten, zelfs hun voorzitter, de VP, heeft niks in te brengen. Jip en Janneke.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES