maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAutomobilist die op de weg kruipende man doodreed weer op vrije voeten

Automobilist die op de weg kruipende man doodreed weer op vrije voeten

-

Does Travel - naar Suriname

De automobilist die op 11 oktober jongstleden een man doodreed, die op het wegdek van de Washingtonstraat aan het kruipen was, is door het Openbaar Ministerie in Suriname in vrijheid gesteld.

Dit bevestigt zijn advocaat Maureen Nibte tegenover de redactie van Waterkant.Net.

Volgens de raadsvrouw heeft haar cliënt Joey P. (29) toegegeven het slachtoffer dodelijk te hebben aangereden, toen deze rond middernacht over de openbare weg te Beniespark kroop.

De verdachte heeft het slachtoffer uiteraard niet daar verwacht en heeft hij hem dan ook laat opgemerkt zegt Nibte.

“Immers, geen enkele weggebruiker of automobilist verwacht dat er iemand over de weg gaat kruipen, ook niet op dat tijdstip. Zelfs de politie heeft aangegeven dat zij vaker meldingen heeft gehad dat het slachtoffer over de weg kroop; dat dus het slachtoffer op enig moment zou worden aangereden was helaas dus een kwestie van tijd”, merkte de advocaat op.

De verdachte bezit over een geldig rijbewijs en zou dan ook niet in verzekering worden gesteld, indien hij zich tijdig bij de politie had gemeld. Hij heeft dit echter voor het eerst meegemaakt en was dan ook helemaal overstuur.

Bij het wegrijden is hij dan ook een paar keer onderweg gestopt om ‘zijn hoofd te houden’ en bij te komen van de schok. Door weg te rijden heeft hij zich onnodig in de problemen gewerkt.

De verdachte is bovendien nimmer met Justitie in aanraking gekomen. Op basis van de aangehaalde argumenten verzocht Nibte het Surinaamse Openbaar Ministerie om haar cliënt onmiddellijk in vrijheid te willen stellen.

Het OM kon zich terugvinden in het relaas van de raadsvrouw en stelde de verdachte dinsdag in vrijheid.

Het slachtoffer M.F. overleed volgens de politie in het ziekenhuis. Zijn ontzielde lichaam werd in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES