zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieInbreker neergeschoten, ander van dak gevallen bij poging winkelinbraak

Inbreker neergeschoten, ander van dak gevallen bij poging winkelinbraak

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft in de nacht van maandag op dinsdag 24 oktober, de 30-jarige C.L. en de 38-jarige C.R. aangehouden, toen ze met twee anderen probeerden in te breken in een winkel aan de Godoweg en op heterdaad betrapt werden.

Volgens de benadeelde was hij in diepe rust toen de mannen bezig waren het dievenijzer van zijn zaak door te knippen met een geavanceerd cutter. De handelingen werden waargenomen door een alerte buurtbewoner, die meteen de Surinaamse politie alarmeerde.

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) ging op de melding af en trof de vier mannen aan. Bij het zien van de wetsdienaren namen de mannen de benen. Twee van de mannen zagen hun kans schoon om aan hun aanhouding te ontsnappen.

C.L. is tijdens zijn vlucht beschoten en geraakt in zijn rechterbeen en linkerheup. De andere verdachte is tijdens zijn vlucht van een dak gevallen en heeft daarbij een verwonding aan het hoofd opgelopen (foto onder).

De inbrekers werden per ontboden ambulance onder politiebewaking naar het ziekenhuis afgevoerd. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie worden ze in verzekering gesteld.

Bij een van de verdachte werd een vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Voor de winkel zijn breekwerktuigen aangetroffen en door de politie in beslag genomen.

Het vermoeden bestaat dat de daders door een Toyota Vitz ter plaatse zijn afgezet. Een vijfde verdachte was op straat en stond waarschijnlijk op de uitkijk, blijkt uit camerabeelden. De politie van Nieuwe Haven was ter plaatse voor onderzoek.

Aan de aanhouding van de overige verdachten wordt hard gewerkt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Mooi voor het geboefte.RBT moest hun vingers eraf knippen met het geavanceerd knipgereedschap..het is te erg geworden met dit tuig die niemand ontzien


    gemodereerd
  2. Chinezen zijn hard werken volk, ze voeren geen acties en vragen geen gratis pakketen. De rovers/gratis volk kunnen de voorbeeld nemen van de hardwerkende chinezen. Suriname zou tweede Dubai kunnen zijn als het volk alleen uit hardwerkende volk ( chinezen, hindustanen en javanen) zou bestaan.


    Maak melding
  3. @ Wilco

    ”Blauwkoppen of lontu éde”.
    @ Baka Bana.
    Niet reageren op @ Debby, zij spoort niet!
    @ moen
    Ik denk dat dit allemaal, in Nederland is geschreven!
    @ Hunvrey
    Nee niet doodschieten, gewoon elke dag een scheut
    ”Gramoxone geven” laten ze wegteren”
    ”Mooie reactie,s van alle forummers kasse”.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES