zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname en Frankrijk ondertekenen samenwerkingsverklaring op gebied van Volksgezondheid

Suriname en Frankrijk ondertekenen samenwerkingsverklaring op gebied van Volksgezondheid

-

Does Travel - naar Suriname

In Parijs heeft deze week de ondertekening plaatsgehad van een samenwerkingsdocument, door de twee ministers van Volksgezondheid van Suriname, Amar Ramadhin, en die van Frankrijk, Agnès Firmin Le Bodo. De ondertekening is het gevolg van een eerdere intentieverklaring die in januari dit jaar tussen Suriname en Frankrijk was getekend over de samenwerking tussen het Marwina ziekenhuis Suriname en het CHOG hospitaal in Frans Guyana.

Na de ondertekening van deze intentieverklaring zijn er serieuze gesprekken gevoerd tussen de Surinaamse en Franse autoriteiten, om de samenwerking op het gebied van de volksgezondheid te verbreden en te verbeteren.

Minister Ramadhin, die momenteel op werkbezoek is in Parijs, liet weten dat de samenwerking op verschillende gebieden zal plaatsvinden.
Met name het terugdringen van Malaria is een van de belangrijke aandachtsgebieden van samenwerking. Ook de aanpak van de schadelijke gevolgen van kwikgebruik bij goudwinning en het elimineren van het kwikgebruik zal onmiddellijke aandacht genieten.

Frankrijk wil ook met Suriname samenwerken om uitgebreid onderzoek te doen naar verschillende tropische infectieziektes, waaronder dengue. Een ander punt dat is opgenomen in de samenwerking is dat er mogelijkheden worden uitgezocht voor studentenuitwisselings programma’s, waarbij medische studenten van Suriname en Frankrijk in beide landen de gelegenheid geboden zullen worden om trainingen te volgen. Om kennis uit te wisselen is het goed dat beide landen gebruik kunnen maken van elkaars diensten.

De ondertekening is een historisch moment voor beide ministeries van volksgezondheid in Suriname. Voor de volledige uitvoering van de overeenkomst zullen binnenkort deskundigen van beide ministeries bijeenkomen om zaken uit te werken.

Met betrekking tot de volledige operationalisering van het Marwina ziekenhuis, heeft minister Amar Ramadhin ook een onderhoud gehad met de leiding van de Franse AFD bank. Dit in het kader van de financiering van het project van het Marwina Ziekenhuis. Naar aanleiding van de schuldherschikking die Suriname heeft getekend, is er wederom ruimte voor het continueren van de financiering van het Marwina Ziekenhuis. Er is afgesproken dat deskundigen van de bank in november dit jaar naar Suriname afreizen om met het team van Volksgezondheid de finale afspraken te bespreken.

Naast het bezoek aan de AFD heeft de bewindsman ook een bezoek gebracht aan het Pasteur Instituut. Dit instituut geniet wereldwijd bekendheid en expertise over medisch wetenschappelijke onderzoeken in verschillende aspecten. Hun specialisatie is op microbiologie, virussen, bacteriologie en vaccinonderzoek. Dit instituut is sinds 1887 toonaangevend in de wereld op het gebied van medisch wetenschappelijk onderzoek.

Tijdens het bezoek aan het Pasteur instituut is overeengekomen dat binnenkort het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid het Pasteur Instituut in Cayenne zal benaderen voor samenwerkingsmogelijkheden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Hou t volk niet voor de gek. Hoogste priotiteit was dit zoveelste snoepreisje organiseren. Deze zogenaamde dienaren v t volk zijn constant aan t reizen. Op kosten v t volk. Parasieten.


    Maak melding
  2. Da’s fantastisch!

    Vanwege het drugsdelict v bouta heeft zijn regering zich nooit ingelaten met de Fransen.
    Het enige wat elias de kledingverkoper heeft gedaan is dure studies betalen voor zijn familie.

    Nu krijg je concrete afspraken op het gebied van de gezondheidszorg en heel erg belangrijk
    justitiële afspraken.


    Maak melding
  3. Het Marwina ziekenhuis is leeggedragen door deze zelfde Ramadhin zn mensen.
    Hft iemand ergens voorlichting over dengue gezien?? Grofvuil ophalen om broedplaatsen te verminderen?? Waar zijn die luilakken van BOG? Zie je ze ergens in buurten en erven????
    Ga alvast je land opruimen.


    Maak melding
  4. Slappe vent deze minister, zijn enige wapenfeit tot nu toe, was de superlange lockdown periode van tijdens Covid. Daar was ie in zijn element mee. Lockdown weekenden. En als meneer ergens een feestje of een groep mensen samen zag, tijdens zijn controle rondes, dan werd de avondklok bijgesteld naar beneden. Geen cent van zijn ministerie werd in de vaccins gestopt! Alle vaccins waar Suriname over beschikte, waren afkomstig van donaties! Nadat, hoorde je eigenlijk niets meer van hem. Hij was niet meer bij machte om God te spelen en daarmee werd steeds duidelijker, dat hij en zijn Vhp kornuiten, het eigen belang boven de gezondheid van het volk stelden!

    Ik wens hem succes tijdens zijn dienstreis en hopelijk weet hij, waar hij mee bezig is! Deze regering is namelijk gek op Europa en heeft het geloof dat ze ons gaan redden!. Sari tori…….


    Maak melding
  5. Het Marwina Ziekenhuis is een mooi laagbouw ziekenhuis.Jammer dat het.personeel wegtrekt. De regering heeft dit ziekenhuis niet die aandacht gegeven dievhet zou moeten krijgen.De zeer goed gekwalificeerde Cubaanse artsen hebben ze weggestuurd waardoor de kwaliteit van de dienstverlening nasr een dieptepunt is gezakt.


    gemodereerd
  6. ha ha minister pengel en na een paar jaar werd hij er uit gekieperd en toen kwam elias , nou mensen deze twee kenden niet het verschil tussen een aspirine en een paracetamol , nou dat zegt toch al genoeg


    gemodereerd
  7. aspirine komt van sam pie
    para ceta mol komt van para
    heb ik et goed. Ik ben ndp topper,
    ze houden allemaal hun go nu


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES