zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStoring en gevolgschade in thermische centrale EBS; voorzichtigheid geboden bij energieverbruik

Storing en gevolgschade in thermische centrale EBS; voorzichtigheid geboden bij energieverbruik

-

Does Travel - naar Suriname

De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft burgers opgeroepen om zorgvuldig om te gaan met het elektriciteitsverbruik en waar nodig het verbruik aan te passen. Dit omdat de opwekcapaciteit in het EPAR gebied (Paramaribo, Para, Wanica, Saramacca en Commewijne) is afgenomen.

Deze afname van de capaciteit is het gevolg van een storing en de opgetreden gevolgschade in de thermische centrale van de EBS.

“Elke additionele storing van een opwekunit (vooral met een grote capaciteit) zal een grote impact op de levering hebben, doordat het systeem in een kritieke situatie zal komen te verkeren met als gevolg dat de stroomtoevoer in meerdere gebieden zal uitvallen als gevolg van frequentie loadshedding”, meldt het Surinaamse energiebedrijf.

Frequentie loadshedding is het beveiligingssysteem dat ervoor zorgdraagt dat bij tekorten in het voorzieningssysteem deze in ‘beperkte vorm’ intact blijft.

De afname van het opwekvermogen, gecombineerd met de voortdurende extreme hitte, waarbij het energieverbruik in beduidende mate toeneemt, heeft tot gevolg dat het voorzieningssysteem op bepaalde momenten ook in deze kritieke situatie komt te verkeren.

Technici van de EBS zijn druk doende de schade te herstellen. Het hiervoor benodigde materiaal moet echter in het buitenland geproduceerd worden. De geschatte duur voor de reparatie is ongeveer 2 maanden.

In de tussentijd vraagt de EBS aan haar klanten en overige verbruikers om zuinig om te gaan met de beschikbare capaciteit.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Straks hoor je de vorige regering hft niets gedaan, maar deze klootzakken zitten al bijna 4 jaar.
    Toen met overstroming had jullie domme pres gezegd, we besparen het water en kunnen meer stroom opwekken. Waar opslaan??
    Eindstand, Brokopondo vr 3 mnd verzopen.
    Hij gast kavels openstoten en licht en water komt er. Bestaande woningen kunnen ze niet voorzien van licht en water.
    Hoe gaan mensen met deze hitte bezuinigen?? Waarom betalen mensen zo veel en wat gebeurt er met dat geld??


    Maak melding
  2. Je kan zeggen wat je wil maar EBS is wel echt een zielig bedrijf.. ze kunnen niet eens normaal stroom leveren. De SwM is ook een zeer triest verhaal. Ipv dat internet stroom water beter wordt voor de bevolking, zie je de onkunde van de mensen die daar iets moeten doen. De kennis ontbreekt zwaar


    Maak melding
  3. EBS heeft inderdaad te kampen met een slecht management en raad van bestuur.

    De hoge temperaturen zorgen ervoor dat de ellende bloot komt te liggen, tevens jaren gebrekkig onderhoud, resulteert in een overbelasting van het netwerk.

    Terechte oproep om spaarzaam om te gaan met energie.
    Sommigen hebben in elke kamer een 7×24 uur, draaiende airco.
    Ik heb mij altijd verbaasd over mensen die in Suriname onder een dekbed slapen met hoogpolig tapijt op de vloer.
    Baja.


    Maak melding
  4. Uit pure moedeloosheid, volsta ik deze keer met slechts een “copy/paste” van mijn eigen reactie op een ander artikel eerder vandaag…..
    Ook dit EBS-verhaal sluit vrijwel naadloos aan bij mijn eerdere reactie vandaag…….namelijk: de onkunde, de enorme corruptie, visieloos, gebrek aan pragmatistisch denken en handelen, gebrek aan liefde voor het land en nog heel veel meer tekortkomingen bij het overgrote deel van de Surinamers……..ook in dit geval geldt wat mij betreft, dat alleen aan de hand van de BLANKE MAN en/of de BLANKE VROUW, er in de toekomst MOGELIJK nog iets positiefs valt “te maken” van Suriname……

    Xavier ´d Lorean 20 oktober 2023 Bij 13:23
    Het zoveelste voorbeeld wanneer je Surinaamse apen een “scheermes” in hun klauwen geeft……..het resultaat is steevast hetzelfde n.l……DISASTER op DISASTER…!!!……ze konden het in het verleden niet, ze kunnen het vanaf 1975 niet en zullen ook in de toekomst, nooit iets positiefs kunnen bereiken zonder permanent te worden vastgehouden door de BLANKE HAND…!!!……je kunt het hiermee eens zijn of niet…..de feiten bevestigen deze conclusie iedere keer weer opnieuw……..

    Ter verduidelijking voor de alhier altijd volop aanwezige “intelligentia”:

    ……..alleen aan de hand van de BLANKE MAN of BLANKE VROUW, valt er in de toekomst mogelijk nog iets “te maken” van Suriname……

    Dit voorval is slechts een metafoor voor alles waar de Surinamers (over het algemeen!) sedert de verkregen onafhankelijkheid in 1975, zelf de controle over hebben……vrijwel alles gaat daadwerkelijk fout/verkeerd en eindigt niet zelden in een ramp!……..

    Ik kijk trouwens belangstellend uit naar de scheldkanonnades zoals het de doorsnee Suri betaamt, bij gebrek aan steekhoudende tegenargumenten………

    Ga ook hier maar gerust los op mijn zienswijze betreffende het bovenstaande….!!!!!…..😂😂😂…….


    gemodereerd
  5. mensen de schuld ligt bij de ebs zelf , en regering op regering wordt er gerotzooid met het staatsbedrijf , en de ondeskundigen blijven zitten en daarom weten die lui van de ebs nooit geen oplossingen om bepaalde storingen te voorkomen , , de meteropnemers zijn de enigen die hun werk goed doen
    het wordt nu eens tijd dat alle staatsbedrijven geprivatiseerd worden , maar dat zal hier nog jaren duren , want regering op regering plaatsen hun mensen daar , dus het volk betaald het gelach


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES