zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenNatuurPresident Santokhi pleit voor concrete acties inzake klimaatfinanciering

President Santokhi pleit voor concrete acties inzake klimaatfinanciering

-

Does Travel - naar Suriname

Er is volgens president Chandrikapersad Santokhi concrete actie nodig van de internationale gemeenschap om subsidies inzake klimaatfinanciering rechtstreeks aan de meest kwetsbare landen te verstrekken. Het staatshoofd sprak op woensdag 18 oktober tijdens de eerste Cananda-Caricom Summit in Ottawa, waar staatshoofden en regeringsleiders van de Caribische regio zich samen met premier Justin Trudeau buigen over een strategisch partnerschap voor een veerkrachtige toekomst.

President Santokhi noemt klimaatverandering een actuele realiteit die elk deel van de planeet treft, vooral het Caribisch gebied, en een reële bedreiging vormt. Hij merkt op dat er diverse bijeenkomsten zijn geweest en documenten aangenomen inzake de impact van klimaatverandering en -financiering.

“Het verkrijgen van voldoende klimaatfinanciering, die tegemoetkomt aan de specifieke behoeften van onze mensen, is echter een reëel probleem geweest. Het merendeel van deze groep landen is tot nu toe niet succesvol geweest”, aldus het staatshoofd.

Hij zegt dat ook Suriname geconfronteerd raakt met de gevolgen van klimaatcrisis veroorzaakt door ontwikkelde landen. De president noemt onder meer wateroverlast, kusterosie en droogte. De financiële middelen die hiertegen worden ingezet, komen uit de reguliere begrotingen die feitelijk bestemd zijn voor sectoren ter ontwikkeling van het land.

Santokhi pleit daarom voor het nakomen van de beloften voor klimaatfinanciering. “We hebben concrete actie nodig van de internationale gemeenschap om subsidies rechtstreeks aan de meest kwetsbare landen te verstrekken.”

Het staatshoofd zegt ook dat alle inspanningen gebundeld moeten worden voor het compenseren van landen met hoge bebossing – zoals Suriname, Guyana en Belize – aangezien deze landen voor de hele wereld hebben gefunctioneerd als koolstofputten, zonder enige compensatie.” President Santokhi memoreerde de toegezegde financiële steun van Canada om klimaatverandering aan te pakken. “Wij kijken uit naar de implementatie”, voegde hij eraan toe.

Tegelijkertijd pleit de president voor gelijke kansen aan nieuwe energieproducenten in de regio om hulpbronnen te genereren alsook en lokale en regionale duurzame economische groei te ondersteunen. “Goedkope en veilige energievoorziening vergroot het verdienvermogen van de Caribische regio.”

Santokhi zegt verder dat schuldverlichting, schuldsanering en financiële inclusie van cruciaal belang zijn om de landen in staat te stellen te werken aan duurzame ontwikkeling.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
  1. Beste President, zorg nu eerst eens dat de bossen worden gezuiverd van houtkap en kwik dan kan je over geld praten waar je denkt recht op te hebben, als je nu eens zorgt voor concrete actie’s dan wordt je serieus genomen op het internationale speelveld.


    Maak melding
  2. Wanneer deze grapjas in het buitenland zn mond gaat openen denken de andere leiders gelijk, deze gaat alweer bedelen.
    Ding sma e werie fu a begie.
    Voor wateroverlast moet je beginnen met je afwatering.
    Je land schoonmaken.
    Chan wilt geld van Su sparen en gast bedelen. Denkt deze man dat buitenland hem niet door heeft.


    Maak melding
  3. A mang takie.Amang kevaarlijk nanga a smoel.Het is allemaal bla, bla,bla. Allemaal inhoudsloze wollige taal. De zoveelste dienstreis voor pres en de zoveelste snoepreis voor de firstlady. Niets concreets heeft hij gepresenteerd. Laten we de maanden aftellen tot de dag waarop de VHP en Abop weggestemd gaan worden.Brunswijk denkt dat hij nog kans maakt door geld rond te verdelen.Dit gaat Brunswijk niet helpen.VHP en Abop hebben het land naarcde afgrond gebracht. Het volk gaat hen afstraffen.


    Maak melding
  4. De redactie van Waterkant heeft het nieuwsbericht over Santokhi niet eens goed opgesteld.Hierdoor kunnen we niet opmaken om welke concrete plannen het gaat.Deze gasten nemen letterlijk alles over wat door de propagandistische persdienst van de pres wordt uitgegeven. Bij de president gaat het om paisa binnen te halen en niet om het oplossen van de concrete noden van mensen in het achterland. Het past in hun aanpak om in één lijn te zijn met het VHP beleid namelijk, de president ophemelen tot grote hoogten, ook al is de president fout bezig.De val naar beneden zal voor Santokhi en zijn VHP hard en pijnlijk zijn.


    Maak melding
  5. Rob jongen, je geeft in laatste reactie duidelijk aan dat je er HELEMAAL niets van hebt begrepen. Het gaat niet om een land of een deel van het land. Het is een mondiaal probleem.
    Dit probleem stopt niet bij de grenzen van het rijke westen. Gelukkig heeft de huidige regering, met al hun feilen dit wel begrepen.
    Je moet dus ruimer denken. Ik weet dat dit lastig is, maar proberen kan geen kwaad


    Maak melding
  6. De heer Santokhi heeft wel degelijk een punt. Kijk hoe Bolsonaro Brazilie heeft verkocht. Hij dacht net als de ndp met als exponenten bouterse en boe boe boe boefdraad alleen aan geld. Geld voor een klein select groepje dat wel natuurlijk . Hoe walgelijk
    Het rijke Westen heeft een groot mondiaal probleem veroorzaakt, maar doet er zelf weinig aan om dit probleem aan te pakken. wat ze wel willen is dat oa Zuid Amerika het probleem aanpakt.
    Suriname kan helpen, helpen waarbij de gehele wereld er voordeel van heeft. Dit kost wel wat natuurlijk en daar, ja daar wordt om gevraagd.
    Ik begrijp en verwacht niet anders dat anderen, dit niet inzien. Wellicht wel inzien, maar naar derden toe dit nooit zullen uitspreken, omdat het niet in hun ndp straatje past. Hoe walgelijk

    In 2025 en daarna in 2030 zijn er verkiezingen.
    We kunnen er gewoon van uit gaan dat er geen rekening gehouden hoeft te worden met ndp. Hoezo, vraagt een simpele geest zich af. Nou omdat in 2025 het volk nog niet is vergeten dankzij wie deze shit waarin we zitten is ontstaan, omdat de ndp boefdraad weigert aan te geven en daarmee weigert de schuldige te laten berechten of ten minste zijn verhaal te laten komen vertellen. Nee vluchten. Daarmee aangeven dat je onschuldig bent. Sure . Boefdraad en Bouterse vernietigen de partij. Misschien is dat zelf de bedoeling. Als ik er niet meer bij ben dan jullie ook niet. Dit is een bekend verschijnsel Een ander punt is de machtsstrijd binnen deze partij. Een strijd die nog niet gestreden is en waarschijnlijk zal uitmonden in een gruwelijke strijd als Bouterse wordt veroordeeld. Dan zullen ze vechten wie de eerste man/vrouw mag zijn, waarbij beschuldigingen over en weer als een etterende zweer de partij de das om doen

    Hierboven las ik iemand de maanden wil gaan tellen tot de verkiezingen. Gelukkig spreekt hij over maanden en niet dagen.
    tot 2025 zijn het 2 jaren, 24 maanden afhankelijk van de maand van de verkiezingen.
    Reëler is om uit te gaan van 2030, dat zijn 7 jaren, 84 maanden en 2373 dagen (gemiddeld 6 tot 7 jaar). Tegen die tijd zijn de ndp-volgelingen letterlijk en figuurlijk uitgeteld.
    Als je kijkt naar de reacties alhier dan zie je dat het aantal mensen dat reageert een stuk of 6 is. Veel meer? Nee hoor, er zijn figuren met meerdere accounts. Hou je hiermee rekening dan is het aantal ndp volgelingen op de hand van een timmerman te tellen.

    @ Henkes, het bovenstaande geldt NIET voor jou. Ik denk dat jij de enige bent die neutraal in de zaak staat en ook daadwerkelijk in Suriname woont.
    Jij beoordeelt wat in het artikel staat met je kennis en daarna geef je je mening. Top
    Anderen, zoals Hans lezen geen artikelen en reageren alleen op anderen.
    Dan heb je nog een jochie, vrouwtje of binair persoon. Deze presteert het om onder een andere naam te reageren en zichzelf een compliment te geven. Hoe ziek ben je dan wel niet. Meer bezig met anderen hier dan waar het om ging en waar het om gaat. Best treurig
    Bovendien begint hij steeds meer te vervellen. Van meet af aan was hij niet bezig met de politiek of de algemene toestand in Suriname, maar hij was meer bezig met op een sneaky manier 🐍🐍 met andere bezoekers van Waterkant te communiceren. Deze gast heeft TOTAAL niet door waar het om gaat. Hij richt zijn pijl en boog op de grond in plaats op het doel. Zielig


    Maak melding
  7. Mor, die Santokhi van jou is inhoudelijk heel zwak met zijn beweringen.Hij praat in algemeenheden. Hetgeen hij zegt is al algemeen bekend. Deze informatie kan je van het internet halen.Hij had ook de Surinaamse ambassadeur kunnen afvaardigen naar deze meeting van algemeengeden.Wat voor concreets heeft hij daar op tafel gedeponeerd?Nada,nada,nada… Het is deze Santokhi die opdracht gaf aan zijn minister van Bibis om niet mee te gaan met een verbod om het Amazone oerwoud te beschermen tegen exploitatie. Lee mofo Santokhi praat met een dubbele tong.


    Maak melding
  8. Het onderzoek naar kwik en giftige gassen heeft de president gedropt naar één jaar.
    Abop wilde 5 jr.

    De president is in Caricom-verband in Canada. Onderling wordt besproken wie het woord mag voeren (pleidooi mag houden) en dat is Suri!


    Maak melding
  9. Wanneer was het weer voor het laatst dat er een Surinaamse President internationaal een podium had? Het enige waardoor Suriname internationaal bekend om stond was dat het land een narco staat was. Denk daar maar eens aan.


    Maak melding
  10. Het is echt droevig te zien hoe veel arme landen in de val van de rijke landen trappen.
    Dit klimaatgedoe is een hersenspinsel van de rijke landen om over de bossen en de natural resources van de arme landen te kunnen beschikken. Neem je het aangeboden geld van ze aan, dan ben je de zeggenschap over je bossen en natuurlijke hulpbronnen kwijt.
    Landen met veel schulden trappen veelvuldig in deze val.


    Maak melding
  11. Neem je het aangeboden geld van ze aan, dan ben je de zeggenschap over je bossen en natuurlijke hulpbronnen kwijt.

    Ronald je weet toch dat de rijke landen juist willen dat de arme landen de bomen NIET omkappen.
    De arme landen stellen dat ze het geld van de boomkap nodig hebben. Als de rijke landen de zuurstof van de wereld willen behouden dan moeten ze de arem landen compenseren voor het NIET kappen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES