maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenNatuur6 km lange Bombaykanaal handmatig schoongemaakt

6 km lange Bombaykanaal handmatig schoongemaakt

-

Does Travel - naar Suriname

In een samenwerking tussen het commissariaat van Saramacca en het Onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van LVV, is het 6 km lange Bombaykanaal op de grens tussen de ressorten Calcutta en Tijgerkreek, handmatig schoongemaakt. De medewerkers van LVV kregen technische begeleidng van de medewerkers van het commissariaat.

Deze werkmethode die in verschillende gebieden im het district Saramacca wordt toegepast, leidt tot enorme besparingen op de aanhuur van graafmachines.

Door het ministerie van Openbare Werken is uitgerekend dat het onderhouden van kanalen met graafmachines SRD 150 per strekkende meter kost terwijl het handmatig onderhouden slechts SRD 35 per meter bedraagt. Dit levert de staat een besparing op van SRD 115 per meter.

Voortaan zullen drie werknemers permanent belast worden om het kanaal het heel jaar door schoon te maken. De landbouwgebieden Tijgerkreek-West en een deel van Calcutta ontwateren via het Bombaykanaal in de Saramaccarivier.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
  1. …..”Door het ministerie van Openbare Werken is uitgerekend dat het onderhouden van kanalen met graafmachines SRD 150 per strekkende meter kost terwijl het handmatig onderhouden slechts SRD 35 per meter bedraagt. Dit levert de staat een besparing op van SRD 115 per meter.”…..

    Je broek zakt er werkelijk en spontaan vanaf…….het ministerie heeft uitgerekend dat er SRD 115 per meter wordt bespaard..!!!!!
    Realiseren deze zogenaamde “slimme” uitrekenaars van OW zich wel, dat de FACTOR TIJD ook in de berekening dient te worden betrokken?……..zijn deze Surinaamse beleidsmakers/bepalers werkelijk zo oliedom om niet te kunnen snappen, dat het handmatig ophalen van het kanaal qua tijd, waarschijnlijk minimaal 10 x méér tijd vergt dan machinaal?????…..ieder normaal persoon met een héél klein beetje verstand in zijn/haar bovenkamer zou dit toch moeten snappen?????

    Komt het ooit wel goed met de huidige Surinaamse “wijsneuzen”…..???????????……..


    Maak melding
  2. Het bovenstaande is om de beruchte Surinaamse KORTZICHTIGHEID aan te kaarten, die al zo vaak leidt tot tunnelvisie……….m.a.w.: je slechts blindstaren op alleen de geldelijke besparing…………….


    Maak melding
  3. Professor, alles beterweter @ XDL als ik naar het groepje kijk zijn het weer gladharigen die het kunstje geflikt hebben ,zit het je daarom dwars en is het weer niet goed? ??? .Als dit geen politieke stunt is en behouden blijft heeft het op den duur toch ook zijn voordelen voor de staat maar ook de bewoners en landbouwpercelen. Niet te vergeten de werkgelegenheid voor mensen in Saramacca.


    Maak melding
  4. @Xavier Lorean😩 hou op met je zieke indoctrinatie je schrijft straks heel de blad alles vol. Waarom zit je je zo ziek te frustreren man get a LIFE! Net als the Queen op wkn allemaal altijd zeer zieke indoctrinatie van jullie en vele andere reactiegevers te lezen dat Surinamers internet hebben Mang mang zeer ziek ga anders de Surinaamse politiek in dan met zoveel frustratie zitten zo zielige figuren zijn jullie op wkn. Oja @Xavier ik woon niet in een gekke achterstands wijk in Rotterdam maar blonde en rot geile kwijlende Hollanders zijn net als jullie zeer dol op indoctrinatie daarom wordt alles slechte naam gegeven overal, en in een hokje neergezet als overlast gevend aso etc maar door hun eigen schuld maar niemand gaat het geloven mensen geloven blauwe ogen eerder.


    Maak melding
  5. Deze onbeshofte minister moet dan zelf in die kreek, kanaal of goot gaan. Als je voor ht schoonmaken van een rotonde meer dan 30 man zet, hoeveel waren er hier?? Een machine maakt alles schoon, met de hand kan je de dichtgeslibte drap niet weghalen. De Staat hft winst, nee je zak. Kijk naar de trensen nu, bijna geen water. Met de hand ga je graven?? Minister je bent een gestoorde i………… wat de machine in 1 dag doet doen de mensen handmatig 3 weken. Time is money


    Maak melding
  6. Surinaamse gevangenissen zitten vol met rovers, waarom maakt de overheid niet gebruik van hun om Suriname schoon te houden. Laat de rovers ook iets positieve voor het land. Het zal de overheid miljoenen kosten besparen. Nederland kent ook taak


    Maak melding
  7. Xavier, wijlen een vriend van mij, was niet hooggeschoold. net als D. Sardjoe en net als Sardjoe (van Rudisa) was hij een geslaagd zakenman. Hij (mijn vriend) zei eens tegen mij; ik heb niet veel gestudeerd, ik weet alleen dat wanneer ik iets voor een dubbeltje gekocht heb, ik goed bezig ben, wanneer ik het voor een kwartje verkoop. Al de hooggeleerde drs. Zus en drs. Zo, weten te veel, zij houden rekening met dit en met dat, ze letten b.v. op de tijd dat het kost om de klus te klaren, ze wachten eerst af wie de komende verkiezingen gaat winnen en of Israêl Hamas verslaat, voordat zij een poot uitsteken op Saramacca. Intussen had/heeft mijn ongeschoolde vriend zijn kwartje al verdiend en hebben ‘geleerden’ als Xavier nog niets gedaan. Hooggeschoold zijn is goed, maar soms is het, wanneer het om figuren als Xavier ‘d Loreon gaat eerder een ‘hebi’ dan een zegen.


    Maak melding
  8. De minister weet exact wat hij doet.

    Mocht het werk gedaan worden door de ‘last minute’ werknemers (in ruil voor een ndp-stem), dan vind ik het een prima oplossing.
    Geen geld voor dure huur van graafmachines, dan maar gebruik maken vd thuiszittende werknemers.


    Maak melding
  9. Moet je die Esmerald weer eens horen.Die reageert als een papegaai.Het is allemaal van hetzelfde. Smakeloze wijn in nieuwe vaten douwen. Totaal niet origineel..Al langer bekend dat zij geen ruggengraat heeft.De minister wilt slim overkomen.Zoals iemand het aangaf speelt time management geen rol bij deze minister.Werk dat in twee dagen gedaan kan worden zal in weken f in één maand gedaan worden.Het is allemaal VHP werkverschaffing. Daarnaast neemt men begroeing weg uit de breedte van het kanaal.Over het diep uitgraven van het kanaal denkt de minister en zijn selfmade adviseur Esmerald niet.Het mede diep uitgraven van het kanaal vergroot naast de doorstroming ook de wateropname capaciteit van het kanaal.Er kunnen miljoenen liters extra water mede opgevangen worden door het kanaal. M.a.w. de wateropslagcapaciteit neemt hierdoor met tientallen miljoenen liters toe…..


    Maak melding
  10. Erughhh boeiende vakantie heb jij zeg @robg.

    Zoveel te doen in Suriname en wat doe jij, bij 38 gr hangen op wkn achter een computer. Dat riekt naar paniek! Jij bent angstig en bang.

    Slim Suriname weet exact wat ik bedoel en dat is het enige wat telt.

    Toedels.


    Maak melding
  11. De minister heeft een punt. Menskracht is vaak stukken goedkoper dan allerlei dure software, servers, it-personeel, it-infrastructuur etc die worden ingezet voor veel nodeloze automatisering.
    Ik hoop dat iedereen door heeft dat hoe meer technologie er komt, des temeer kosten op je afkomt.
    Enkele voorbeelden: je moest vòòr de automatisering niet betalen voor een OV-kaart, een bankpas, een dure glasvezel internet abonnement etc.
    Hoe meer technologie dus, des temeer kosten. Daarom moet er een halt komen aan al die technologie die door onze strot wordt geduwd. Onze gestel is gemaakt om handenarbeid te verrichten, met gebruik van ons verstand. De hele dag achter een PC zitten veroorzaakt obesitas en andere langdurige ziekten.
    Dus, weer meer fysiek werk ipv al die schadelijke straling uitzendende machines en apparaten.


    Maak melding
  12. Ths Chain Gang !! Ja, de gedetineerden en de zwervers kunnen een bijdrage aan de Surinaamse samenleving leveren door ze in te zetten voor openbarewerken. Dat is pas een besparing!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES