zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurMoeder Ronnie Brunswijk gekroond tot Queen Mother

Moeder Ronnie Brunswijk gekroond tot Queen Mother

-

Does Travel - naar Suriname

Het koninklijk bezoek van de Royals uit verschillende delen uit Africa aan Suriname, is donderdag feestelijk afgesloten te Moengotapu, in het district Marowijne. Bij deze feestelijke aangelegenheid waren er verschillende hoogtepunten.

Het belangrijkste hoogtepunt was de bekroning van de moeder van de koning der Afro-Surinaamse nalatenschap, Agnes Brunswijk, tot Queen Mother. Deze bekroning werd verricht door de koninginnen Oyenike Okundaye van Yoruba (Nigeria) en Vickylextra Okang- Sowah van de Omanye Royal kingdom Ghana.

De Queen Mother werd door de Royals geprezen voor het feit dat ze zo een zoon ter wereld heeft gebracht en hem de nodige tools heeft gegeven voor de man die hij vandaag is geworden in de maatschappij. Ook de belangrijke rol welke Ronnie vervult binnen de Afro-Surinaamse cultuur werd geprezen.

Ook de 90-jarige Julius Garvey, oprichter van het Marcus Garvey instituut, werd gekroond tot de Chief van het kabinet van de koning der Afro-Surinaamse nalatenschap Ronnie Brunswijk. Hij heeft de taak koning Brunswijk de volledige ondersteuning te geven in zijn ambtsbeoefening.

Garvey die uit Jamaica komt, heeft na zijn bekroning duidelijk gemaakt dat de Surinamers nakomelingen zijn van de tot slaaf gemaakten die op zeer gruwelijke wijze uit Jamaica gehaald zijn. Jamaicanen en Surinamers zijn volgens hem dus één.

Een ander hoogtepunt die zeker niet weg gelaten mag worden is het plaatsen van de handtekening van koning Brunswijk op de belangrijke scroll, waarop tot nu toe alle koningen van Africa reeds hun handtekening hebben geplaatst. De aanwezige koningen die nog niet getekend hadden, kregen na Brunswijk de gelegenheid hiertoe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. Deze koning en zijn queen mother doen.mij denken aan het verhaal.van vrouwtje Ulebuut en mannetje Tinterlanteen;

    Van de Visser en zijn Vrouw (Piggelmee).
    (Ook bekend als ‘Vrouwtje Ulebuut en Mannetje Tinterlanteen’)
    ‘Van de visser en zijn vrouw’ is een sprookje uit Kinder- und Hausmärchen (KHM19), opgetekend door de gebroeders Grimm.
    Een arme visser woont met zijn vrouw in een omgekeerde bloempot aan de zee. Op een dag vangt de visser een vis die vertelt een betoverde prins te zijn. De vis vraagt de visser hem weer vrij te laten in ruil voor een wens. Op aandringen van zijn vrouw wenst hij dat ze in een fatsoenlijk hutje kunnen wonen. De wens wordt vervuld; als de visser thuiskomt, zit zijn vrouw in een huisje dat compleet is ingericht. Maar de vrouw is al snel niet meer tevreden; ze vindt dat de vis ook wel een groot kasteel had kunnen geven. Ook deze wens wordt vervuld. De man is tevreden, maar zijn vrouw is dat niet. Zij wil, nu zij in een kasteel woont, koningin worden. Later wil zij zelfs keizerin worden en nog later de paus. Nog is de vrouw niet tevreden: ze wil zelf God worden en zo de macht hebben om de zon en maan te laten verschijnen. De man brengt de wens van zijn vrouw aan het visje over. Wanneer hij naar huis terugkeert zit zijn vrouw deze keer opnieuw in de pot waar ze eerst in woonden, als straf voor haar hoogmoed. Ze zijn weer net zo arm als in het begin.

    Hetzelfde.gaat uiteindelijk ook.met aan hoogmoedswaanzin lijdende koning Kawtere en zijn queen.mother gebeuren.


    Maak melding
  2. Drugsdealer en zn entourage worden gehuldohd door hun knechten en pajong waaiers. Deze komedie gaat internationaal …voor su een onmetelijke beschamende klucht v historische betekenis


    Maak melding
  3. Wanneer worden zijn vrouwen of ten minste 1 hooguit 5 gekroond tot koningin(en)? Want men zegt dat achter een sterke man een sterke vrouw staat(maar dan alleen in ontwikkelde landen en bij ontwikkelde mensen).
    Ik vertrouw dit toneelstuk niet en vraag me af wat erachter schuilt. Moeten de burgers met Afrikaanse roots op termijn ook een x deel van hun bezit of inkomen verplicht aan de koning afdragen?
    Ik ken het register van de bijbel niet maar ergens zegt J : Geef aan de koning wat de koning toekomt en aan God wat God toekomt.
    Maar hoe zit het dan dan? 1/10e aan de koning,1/10e aan God en 1/10e aan de staat Suriname.


    Maak melding
  4. In een tijd van zeer grote ellende die is veroorzaakt door de VHP, lijkt het me ook verstandig dat het Surinaams volk ge-entertained mag worden. Het is mijn inziens daarom ook een grote eer voor de moeder van Ronnie om gelauwerd te worden.Zijbheeft er recht op. Nu is zij net als haar zoon een bekende Surinamer geworden.Proficiat mevrouw Brunswijk.


    Maak melding
  5. In een tijd van zeer grote economische en social ellende die is veroorzaakt door de VHP, lijkt het me ook verstandig dat het Surinaams volk ge-entertained mag worden. Het is mijn inziens daarom ook een grote eer voor de moeder van Ronnie om gelauwerd te worden.Zijbheeft er recht op. Nu is zij net als haar zoon een bekende Surinamer geworden.Proficiat mevrouw Brunswijk.


    Maak melding
  6. Hahahahahahahahahahaha. Dit is toch werkelijk om je een kriek te lachen.
    Wat gaat volgen, moeten we voortaan buigen als zijn schijnheiligheid eraan komt?


    Maak melding
  7. Het enige waar ik aan kan denken: wie betaalt voor dit toneelstukje?
    Als het Ronny is, dan vind ik het een heel kwalijke zaak.
    Want het is geld van het volk!
    En in demonstratie bepaald het volk.
    Maar jammergenoeg niet in Su.
    Ik kan er niet om lachen.
    Suriname is geen Afrika. Hier kennen wij geen Koninkrijken.
    Chan houdt weer zijn mond.


    Maak melding
  8. Debby,

    wanneer volgt jouw huldiging😂😂😂……je zou perfect passen in deze oerdomme en tenenkrommende opvoering van je reinste megalomanie…….


    Maak melding
  9. In welk geschiedenisboek staat de link met Jamaica.

    Nu weten we waarom zijn kabinet zoveel geld nodig had. Hopelijk snapt zijn achterban dit ook.

    Zuid Afrika is booming,
    daar heb je dit soort middeleeuwse praktijken niet, staat ontwikkeling en modernisering in de weg.


    Maak melding
  10. Ronnie leuk voor jullie maar ga kijken hoe de VHPers ons land leeg roven. Je houdt je bezig met alles behalve zaken van het land.
    Al de schandalen met de gebouwen die half of afgekeurd zullen eindigen en waarvoor het Sur volk moet betalen.
    Chan en co verrijken zichzelf ten koste van het Sur volk. Daar moet je op gazn letten.


    Maak melding
  11. ….Een tijdje geleden mocht de heer Santhoki ook heel bollywood in su laten komen, dus waarom ook ik zelfs de vp niet dan?

    Wat jullie kunnen ,kan ik ook…

    Zo de andere kleuren verder ,en daarin zit er Faja lobi bloem,

    Dus no heart feelings , bijwijze van, we zijn toch allen 1 gezin in suriname,

    Het land Suriname betekend 1 nation,

    Samen gezin en eenheids vorm die gele ster op onze rood groen wit vlag
    Sranan na wan zegi kondre eingelijk,

    Maar niet ieder denk zo mee, aan de ander kant ligt het bij de moni tori, dat vind ik wel jammee datca moni kasi word wreed geplunderd ,

    Eerlijk spel no de , geen eenheid dus,

    Bless naar de queen en de king son of Sranan modo boi alwayz

    Lobi oen jere , hoop Gado de na wi fesi esi !!


    Maak melding
  12. Brunsie zijn moeder heeft zijn in etappes opgevoed, tijde van bankroven, het binnenland platschieten en vervuilen,coke handelen, moorden etc heeft Queen mother het heel zwaar gehad. Heeft hard gewerkt en zie nu.
    Het afrikaniseren zal Su veel opleveren……..soso shit.


    Maak melding
  13. Het wordt mij een beetje te gortig.
    @ Deja vu
    De volgende (prins) wordt waarschijnlijk degene die door Miranda “Bokito” wordt genoemd.🤣🤣🤣


    Maak melding
  14. Bettie wat heeft Su om te roven dan. Alles is al door jou fam. Bouterse leeg geroofd.als ik jou commentaren elke keer leest blijkt duidelijk dat je een racist bent. Dan zeg je dat de Hollanders racisten zijn. Wat ben je toch dom


    Maak melding
  15. Soso mars rommel.
    Wanneer brengt mama brunswijk een bezoek aan den haag of willem alexander?Landvernietiger massamoordenaar brunswijk de hind van chan santokhi rover koning.
    .


    gemodereerd
  16. Is su het land van brunswijk🤡💩 dat dit alles mag gebeuren..hij is toch gewoon vp van su tot 2025 en nu behoort zijn hele fam tot een koning rotzooi
    En dat de president en de leden vd DNA Assemble NIETS zeggen ..
    Ze laten het allemaal toe…woeei toch🤬😈😡moet niet gekker worden in dit land
    En trouwens in welke geschiedenis boek stond geschreven dat de slaven uit jamaica kwamen???


    gemodereerd
  17. Oyenike Okundaye van Yoruba (Nigeria) en Vickylextra Okang- Sowah van de Omanye Royal kingdom Ghana zijn geen koninginnen. Asjeblieft googelen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES