donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Hagelbui in Suriname in heetste periode van het jaar

VIDEO: Hagelbui in Suriname in heetste periode van het jaar

-

Does Travel - naar Suriname

Het was het gesprek van de dag op social media in Suriname: tijdens harde regen donderdagmiddag is er ook hagel uit de hemel gevallen. En dat te midden van een hittegolf die het land al dagen teistert.

De zeldzame gebeurtenis deed zich voor te Hollandse kamp in de buurt van Zanderij.

Diverse bewoners hebben gesproken met de redactie om dit ongebruikelijke meteorologische verschijnsel te bevestigen. Velen deelden ook video’s en foto’s op sociale media om het bewijs te leveren en hun verbazing te uiten over deze verrassende gebeurtenis.

Het onverwachte en ongewone weerfenomeen van hagel tijdens de heetste periode van het jaar leidde op social media tot veel gespreksstof.

Het is geen unicum, want ook in voorgaande jaren zijn er op sommige plaatsen hagelbuien geweest, zoals in 2014 toen burgers in de wijken Uitvlugt, Flora en Nieuwweergevonden plotseling geconfronteerd werden met een hagelbui.

Filmpje van gisteren:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Nou, het is wel uniek bij 30 plus graden.

    Morgen is er een solar eclipse, partieel te zien in (zuid)suri. Zoek op solar eclips 2023.
    Ik denk rond 14:00

    Dus mense niet bang zijn, is geen einde vd wereld omdat robg daar is. 🤟


    Maak melding
  2. Het mooie van de grap; heel Suriname, van Albina, Paramaribo tot aan Nickerie toe liep leeg omdat alle mensen de hitte trotseerden en zich richting Zanderij begaven om ook een glimp op te vangen van de hagelstenen.
    Helaas, bij aankomst hadden de Paranen alle hagelstenen opgegeten.


    Maak melding
  3. Suriname heeft zoals genoegzaam bekend is, een overvloed aan zeer laaggeschoolden en ongeletterde personen…….voorbeelden hiervan zijn trouwens dagelijks ten overvloede terug te vinden op dit zelfde forum……..overigens is een groot deel van deze mislukkelingen, tegenwoordig ook woonachtig aan de Noordzee met name in de welbekende Nederlandse achterstandswijken……… volgens velen van deze zogenaamde Surinaamse “ALWETENDEN” (ik noem bewust zelfs de namen Sandra en Debby niet…😂😂…), is deze hagelbui in SU, het directe gevolg van BONOE en OBIA en is daarom geheel toe te schrijven aan “TAKROE SANIE”,…….vraagje:…….ZIJN DE SURINAAMSE DOMMEN EIGENLIJK NIET ZALIG?..😂😂😂😂😂…..


    Maak melding
  4. Vrijdag de 13e vandaag , Bouta jarig.Robg in Suriname.
    Ijshagels vallen uit de hemel.
    De zondvloed is begonnen.
    De zondvloed zal pas eindigen als de ndp helemaal van de aardbodem is verdwenen aldus het volk van Suriname.


    Maak melding
  5. Het bovenstaande is nu precies wat ik in mijn reactie bedoelde😂😂😂……zoveel Surinaamse “wijsheid”…😂😂😂………


    Maak melding
  6. Xavier ´d Lorean, ik als ongeschoolde zou graag van een hooggeschoolde sabi-man als jij, willen vernemen wat de verklaring is voor deze hagelbui in Suriname. Je doet alsof je geleerd bent. Bewijs het een keer door met een wetenschappelijke verklaring te komen voor deze hagelbui in Suriname.


    Maak melding
  7. en weer heeft hansje pansje tant fransje een reactie op het artikel.
    Jonge, jonge heb je niets te doen? Ga het ergens anders doen. Ga naar het plein en ga daar aan je balle krasse. Ye bent een behoorlijke siekie mang

    Henkes,
    Ik heb er TOTAAL geen verklaring voor. Het enige dat ik kan bedenken is dat het een aantal grote, zeer grote ijsbrokken waren die door de warmte dusdanig zijn gesmolten tot dit niveau
    Klimaatverandering waar velen niet aan willen, merkwaardig genoeg


    Maak melding
  8. Mor, ik wil de wetenschappelijke verklaring van mr. Einstein Xavier ´d Lorean weten, hij vindt toch dat veel Surinamers ongeschoold en achterlijk zijn. daarom wil ik van deze hooggeschoolde Xavier ´d Lorean weten wat de verklaring is, volgens hem. Je kan iedereen ongeschoold noemen, maar je moet dan wel bewijzen dat jijzelf geschoold bent.


    Maak melding
  9. Kijk die “fostrongdjoeka” met die ijssteentjes in de hand terwijl dit gewoon vochtafval uit een vliegtuig dat de landing ging inzetten is. Nee het hoefde imo niet in Su te landen maar op een buur vliegveld. Ze lozen voor de landing vocht en overbodige kerosine. Xaviera waarom zit je steeds op die gepolijste stoel? Maakt het je gelukkiger dan toen jij nog tussen ze woonde?


    Maak melding
  10. Hier in Nederland zijn boeren en andere telers mn de fruittelers doodsbang voor hagelbuien. Want 1 hagelbui kan de hele oogst schaden. Weet iemand ook hoe dit in de tropen is?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES