zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidWaarschuwing voor ernstige hitte en risico op zonnesteek in Suriname

Waarschuwing voor ernstige hitte en risico op zonnesteek in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid van Suriname heeft een dringende waarschuwing uitgegeven in verband met de aanhoudende hitte die het land momenteel treft. Met gevoelstemperaturen die oplopen tot wel 40 graden, lopen bewoners het risico op ernstige hittegerelateerde gezondheidsproblemen, waaronder zonnesteek.

Deze uitzonderlijke hitteperiode heeft geleid tot zorgen binnen de gemeenschap en heeft de noodzaak benadrukt om voorzorgsmaatregelen te nemen om de gezondheid te beschermen.

Het Surinaamse ministerie adviseert de bevolking om een zonnesteek serieus te nemen en onmiddellijk medische hulp in te schakelen, zelfs als de persoon lijkt te verbeteren nadat ze zijn afgekoeld. Het kan enige tijd duren voordat de volledige omvang van de schade duidelijk wordt.

Hier zijn de stappen die je moet nemen als je vermoedt dat iemand een zonnesteek heeft:

  1. Bel onmiddellijk medische hulp: Een zonnesteek kan levensbedreigend zijn
  2. Verplaats naar een koele plek: Breng de persoon naar een schaduwrijke, koele plaats om verdere blootstelling aan de zon te voorkomen.
  3. Koel de persoon af: Probeer de lichaamstemperatuur van de persoon snel te verlagen door de volgende methoden te gebruiken:
    * Gebruik koel water of een koude, natte doek om de huid te koelen.
    * Ventilatoren of airconditioning kunnen ook helpen om de lichaamstemperatuur te verlagen.
    * Als mogelijk, plaats de persoon in een koel bad of douche.
  4. Hydrateer: Geef de persoon water om te drinken als ze bij bewustzijn zijn en in staat zijn om te slikken. Vermijd alcohol en cafeïnehoudende dranken, omdat deze dehydratatie kunnen verergeren.
  5. Blijf alert: Houd de persoon in de gaten en let op veranderingen in hun toestand. Als ze bewustzijnsverlies, verwardheid, braken of ernstige symptomen vertonen, moet je bijzonder alert zijn.

Volgens de Meteorologische Dienst Suriname blijkt er voorlopig lijkt geen verandering te komen in het weerpatroon. Het blijft overwegend droog en de gevoelstemperatuur ligt hoger dan de verwachte maximale temperatuur, van 38 ÌŠC.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Vraagje kan je een zonnesteek oplopen als na je de hele dag in een hangmat ligt ?????
    Zo nee mag ik dan verder gaan met mijn lekkere koele djogo.
    Vraag van Een Surinamer.


    Maak melding
  2. Hoe moeten de mensen doen die buiten werken?? Vooral bouwvakkers.
    Toch zag ik a d highway de mensen vissen verkopen gewoon op plank. Geen ijs. Dat is ook duur geworden


    Maak melding
  3. Onzin, geen enkele Surinamer is zo gek om zich zo te gedragen dat hij een zonnesteek krijgt wanneer het te warm wordt gedurende de dag. In Suriname kregen alleen millitairen, die weigerden mee te doen met Bouterse, tijdens de binnenlandse oorlog massaal een zonnesteek. Na de binnenlandse oorlog verdween het zonnesteekvirus als sneeuw voor de zon weer uit Suriname.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES