maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameMangre: "Met die 108 miljoen SRD zouden we nu lokalen à la...

Mangre: “Met die 108 miljoen SRD zouden we nu lokalen à la Dubai moeten hebben”

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Reshma Mangre onthulde vrijdag in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA) dat er geen openbare aanbesteding is gehouden voor de 108 miljoen Surinaamse dollars welke in 2022 voor de bouw van scholen en aanschaf van schoolmeubilair was vrijgemaakt.

“Het schetst mijn verbazing dat bij de start van dit nieuwe schooljaar er een tekort is aan meubilair. 50 miljoen SRD is gegaan naar één aannemer, 58 miljoen naar een andere aannemer. Friends & family zijn bevoordeeld zonder een openbare aanbesteding. Met die 108 miljoen SRD zouden we lokalen à la Dubai moeten hebben; met airconditioning en misschien drive-thru lokalen”, zei Mangre in het parlement.

De politica die ook voorzitter is van de onderwijsbonden BvL/ALS wilde van MINOWC-minister Henry Ori weten hoeveel scholen uiteindelijk zijn bijgebouwd met deze 108 miljoen SRD en hoeveel meubilair er is aangeschaft. Ori heeft in mei dit jaar de ministerspost op het MINOWC overgenomen van zijn voorganger Marie Levens van de NPS.

NDP-parlementariër Melvin Bouva merkte op dat er niet gesold moet worden met middelen die voor het onderwijs zijn bestemd. Hij stelde dat er ook een aanbesteding is gehouden voor schooltassen, waar er vier inschrijvers zijn geweest. “A schrijft in 4.7 miljoen SRD, B 9.8 miljoen SRD, C en D elk voor 11 miljoen SRD. En het werk gaat naar de hoogste inschrijver voor 11 miljoen SRD. Zelfde pakket, zelfde alles naar friends & family. Ik wil duidelijkheid hierover”, aldus Bouva.

Mangre benadrukte ook dat terwijl de moraalridder in het parlement wordt uitgehangen, er ook parlementariërs zijn die zich bezig houden met onderhoudswerkzaamheden van schoolterreinen. Zo is één parlementariër belast met onderhoud van 30 scholen. “Scholen worden schoongemaakt en terreinen worden onderhouden. Ik vraag onderzoek hiernaar, want dit kan niet. Als we zeggen dat er beperkte middelen zijn voor onderwijs, dan vraag ik me af waar het geld naar toe gaat. Nu pas weten waar het geld naar toe gaat. Is dat geen conflict of interest? Hoeveel wordt er betaald uit het budget?”, aldus Mangre.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar vond dat Mangre concreet de naam van de betrokken parlementariër moet noemen, omdat anders alle 51 leden hun namen in diskrediet worden gebracht. Mangre stelde dat het beter is als de minister hierop ingaat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Ik vind dat Reshma Mangre de naam van de parlementariër moet noemen anders is dit niets anders dan STEMMINGMAKERIJ.

    KOM OP MANGRE: Wie IS DEZE PARLEMENTARIËR??


    Maak melding
  2. Het is niet mals wat er momenteel zich afspeelt in Suriname. Het is op zijn zachts gezegd een hele grote corrupte beerput wat vhp van het land heeft gemaakt. Voor al die mensen die zich afvroegen waar Hoefdraad is, hij lacht nu in zijn vuistje.

    De volgende regering zal rigoureus schoon schip moeten maken met de vhp bende. Ze zullen eerst per direct de PG moeten ontslaan, het OM en rechterlijke macht moet ontdaan worden van alle vhp pionnen en zullen vervangen moeten worden door Rechtgeaarde Surinamers. Daarna moet men alles en nogmaals alles doorlichten en bestraffen waar nodig. Persoonlijk denk ik dat de VHP per wet verboden moet worden als zijnde een criminele organisatie.


    Maak melding
  3. Triest als je ff naar az moet en merkt dat er een tekort is aan basale middelen.
    Je gaat naar bejaardentehuis en ziet dat ouderen tekort hebben aan bijna alles wat ze nodig hebben. Je kan zo door gaan….Triest triest. Hele DNA zit vol met koeparies die de bevolking leeg zuigen. Rigoureus schoonmaken, niet alleen takken maar alle wortels verwijderen op 1 hoop en vebranden……


    Maak melding
  4. Nou, nou, nou…..en dit alles uit de koker van een rechtgeaarde VHP´ster…….hoewel ik zeker ook vind, dat Reshma Mangre verplicht is om namen te noemen, er is wat mij betreft geen enkele reden om aan haar aantijgingen te twijfelen……tot nu toe zijn er geen redenen om aan haar integriteit te twijfelen……..

    Het wordt hoogtijd dat de totale beerput uit de huidige kabinetsperiode, voor een ieder open gaat……..dat Chan zijn ministers en overige beleidsbepalers nooit in de hand heeft gehad, was reeds langere tijd bekend…….de teleurstelling over het falende beleid van Santokhi en consorten bij brede delen van de bevolking, is begrijpelijk……laat daarom wat dit betreft, de betreffende koppen dus gerust rollen…….de vraag rijst echter hoe betrouwbaar en integer de huidige rechterlijke macht (OM) in het land functioneert……….over het functioneren of beter gezegd het DISFUNCTIONEREN van DNA o.a. vanwege hun gemiddelde bedroevend lage geletterdheid, zal ik maar zwijgen……..Montesquieu zal zich wel menig maal omdraaien in zijn graf wanneer hij kennis zou nemen van de situatie in Suriname wat dit betreft………

    Suriname gaat kapot aan nepotisme, corruptie en nog heel veel meer negatieve gedragingen en gewoonten van zowel de beleidsmakers maar ook van de bevolking zelf en is derhalve een verloren land!


    Maak melding
  5. Volgende regering !
    beerput!
    Een suri blijft een suri, welk moment valt mijn deel!!!!!!
    Maak niets uit welke regering!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ik ben ook een suri


    Maak melding
  6. Mangre , vrasg je je nu pas af waar de schoollokalen en stoelen en banken zijn?? Toen NPS in de regering zat vroeg je niets. VHPers kunnen GEEN discussie voeren, kunnen alleen verwijzen naar anderen. Plein hft schoknmaak projekt gehad van de vorige regerung. Als hij geld ontvangt en het werk wordt niet gedaan dan moet je praten.
    Jij krijgt zeker srd half of 1 miljoen van de gelden van je boeven markt projekt.
    Wert je wat een zinkplaat kost met BTW?? Arme mensen wiens dak lekt en mensen die al jaren bouwen weten het ook. Jouw waardeloze regering hft dat bewerkstelligd en en volk betaald.
    Nu moeten wr ook betaldn dat je pres met zn vrienden de dames van lichte zeden gaat halen.


    Maak melding
  7. Iemand riep dat alleen n bepaalde bevolkingsgroep ontwikkeling en welvaart kan brengen. Dit organisme was vergeten bij te zeggen ontwikkeling en welvaart voor fam en friends. Monie als gado aanbidders.


    Maak melding
  8. Wow, nps toch.

    Alweer is levens, die vrouw in die soepjurk, betrokken bij dubieuze zaken. Blamage voor de nps. Schandalig dit. Wie zijn die twee ondernemers?

    Schoonmaak en onderhoud was ndp.
    Onderzoek zal uitwijzen wie het dna-lid is.

    Oooh!
    Volgens debby heeft plein dit project “gekregen” van de ndp.
    Conclusie: al die tijd werken de ndp en nps samen, tenminste op crimineel gebied.
    Bigie sjeng!

    Trouwens, ik vind het raar dat er jaarlijks meubilair moet worden aangeschaft, wat een onzin. Wie verwoest of jat het meubilair.

    Voorstel wet: ministers en dna-leden die corrupt zijn, ontslaan en wachtgeld stopzetten. Ook van pokie, je past precies bij die nps-bende. Nu nog een soepjurk aanschaffen.
    Duidelijk dat de mofina partijen hun achterban misbruiken voor stemmen.

    Opschieten met het vaststellen van kapitaal bestuurders en hun nevenactiviteiten.


    Maak melding
  9. Vreemd dat sommigen al precies weten waar de schoen wringt. Nps en Ndp worden erbij gehaald. Terwijl we al vanaf het aantreden van deze regering, worden geconfronteerd met leugens. Een macho President en VP, die elk een eigen programma afwerken! Totaal geen ontwikkeling brengen en tot nu toe, alleen maar anderen de schuld geven van hun eigen falen. Een minister van Bibis, die feitelijk in het buitenland woont en heel veel geld van de burger verslind om maar van hot naar her te reizen.

    Dit wat Mevr. Mangre nu naar buiten brengt is haar wraak, omdat er vanuit de Ndp fractie, stevig kritiek is geuit omtrent haar markt van 6 miljoen. Dit is de politiek in Suriname. Men heeft letterlijk K met het volk en het land….

    De beerput is groot, transparantie 0, anderen bekladden 10…! Chan speelt bigi Boi internationaal, maaarrrrrrr.. in eigen land..! ???? Hij zal straks waarschijnlijk het spoor van Hoefdraad volgen, want anders verdwijnt hij en zijn mede sympathisanten in het gevang….


    Maak melding
  10. Als Mangre en Bouva, de schoolvoedselpakketten opvreter, geen concrete namen noemen, dan ‘disi na soso wan bigi show ini a’ poppenkast, met Bouva en Mangre als Jan Klaassen en Katrien.


    Maak melding
  11. Tijdens ndp , het Brood-en maaltijden project. Toen ook door bouva en consorten uitgevoerd, altijd 2x gelden gedeclareerd terwijl er voor de helft voeding is geleverd, etc.etc.teveel om op te noemen. MEN VERGEET DAT??? Door ndp vanaf na 80 zijn we zovér gezakt, alles leeggeroofd zodat de huidige regering moet draaien zonder geld. Dan hoe? Alle komende regeringen die nog moeten komen zal hun best doen om ook te plunderen want ze gaan niet de bak in. Geloof me, er is een pakt gesloten van toen de leonsberg akkoord en de telefoon coup. Alle coupplegers met rust laten want die hebben het land geroofd en steenrijk geworden, moeten met rust gelaten worden zodat de democratie herleeft mag worden door de oude politieke partijen met ndp erbij. Dus SU wordt nooit meer goed. Kijk maar naar de dagelijkse berovingen en het spreekt voor zichzelf


    Maak melding
  12. Mangre noem man en paard. Waar zijn de bewijzen, wie zijn de twee ondernemers.

    Fraude ontdekken is echter niet gemakkelijk, een fraude is immers bij uitstek bedoeld om niet ontdekt te worden. En als je dan mogelijk iets hebt ontdekt, is het vaak nog niet zo eenvoudig om dat voor het voetlicht te krijgen. De betrokkene zelf zal er immers alles aan doen om te voorkomen dat het bekend wordt. Maar als volksvertegenwoordiger heb je het recht en de mogelijkheid om dit tot de bodem uit te (laten) zoeken.
    Je maakt niet elke dag mee dat je een mogelijke fraude op het spoor komt, maar nu heb je er een en aan jouw was te zien een soort eureka stemming en dat is een uitgelezen moment om je beroep van volksvertegenwoordiger en controleur van de regering helemaal waar te maken. Je rug recht te houden en door te vragen, te consulteren en de Anti-corruptie Commissie hierbij te betrekken. Dit zijn de momenten die ertoe doen en dan moet je er als volksvertegenwoordiger staan. Laat het volk zien dat je ballen hebt.
    Mangre, je zit al ruim drie jaar in DNA, je kan een beroep doen op een meerderheid van ruim dertig DNA-zetels, dus moet je instaat zijn deze case hard te maken.
    Of………, is jouw blablablabla enkel bedoelt om je louche zaakje van zes miljoen met de pres af te schermen. Jip en Janneke.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES