maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGajadien over branden vuilstortplaats: "Onmenselijk dat de mensen in zo een rooksituatie...

Gajadien over branden vuilstortplaats: “Onmenselijk dat de mensen in zo een rooksituatie moeten leven”

-

Does Travel - naar Suriname

Regeringsautoriteiten moeten volgens Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, met de meeste spoed ingrijpen bij de illegale branden op de vuilstortplaats Ornamibo in Suriname.

“Het is onmenselijk voor de mensen in de omgeving van Houttuin, Gobajolaan, Vredenburg Serie A en B. Onmenselijk dat de mensen in zo een rooksituatie moeten leven en geen drinkwatervoorziening hebben. Jaar in en jaar uit. De mensen hebben ook geen wateraansluiting. Ze zijn aangewezen op tanks met regenwater, terwijl er allerlei giftige stoffen vanuit zo een stortplaats de lucht ingaan. Het is mensonterend”, zei de politicus vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA).

Volgens de VHP’er heeft onderzoek uitgewezen dat de meeste bewoners in de buurten rondom de vuilstortplaats last hebben van astma en andere longaandoeningen. “Alleen vanwege het feit dat wij als Staat nalatig zijn geweest”, benadrukte Gajadien.

Hij voegde eraan toe dat er momenteel wederom sprake is van brand op de vuilstortplaats met als resultaat een enorme rookontwikkeling. Niet alleen rapers maken zich schuldig aan deze branden, maar ook aannemers.

“Ik wil geen beschuldiging richting welke aannemer dan ook op dit ogenblik doen uitgaan, maar voor de vuilverwerking is het soms makkelijker als dat zaakje in de fik gaat. Om dat dan beter te verwerken”, stelde Gajadien. Vooral in de droge tijd is dit een jaarlijks terugkerend probleem.

De VHP’er roept de regering, waaronder de waarnemend president en de ministers van Openbare Werken en Natuurlijke Hulpbronnen, daarom op om onmiddellijke acties te ondernemen om de mensen uit deze situatie te helpen. “Dit is nijpend”, aldus Gajadien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Als mensen in rook opgaan te weg naar zee dat is ook rook en die deeltjes komen ook in de omgeving terecht in regen drinkwater want weg naar zee heeft dit zelfde water probleem. Mensen leven van de regenwater al dan gezuiverd of niet. Mensen moeten drinkwater zuiveren voor opdrinken. Het is geen rook van vulkaan uitbarsting dan zou het heel erg zijn lijkt een klein beetje op.


    Maak melding
  2. @Sandra,

    Beweer jij dat de mensen die gecremeerd worden, giftige lichamen hebben? Dan wat zou gebeuren als ze begraven werden? Dan water, grond en milieu vervuiling. Dus doek al die begraafplaatsen maar op.


    Maak melding
  3. @Bhaktjondhar🐱 je begrijp het niet goed, maar de rook kan giftig zijn. Waarom al de begraafplaatsen opdoeken, ik weet dat als jij dood gaat dan ga je jezelf goed
    laten verassen. Van mij mag je hoor! De mens woont op aarde en geeft zich terug aan moeder Aarde door te begraven . Soms kan het niet op een andere manier. Dagelijks overlijden veel mensen op deze wereld naast geboortes. Van ieder mens is een stukje aarde dood of levend.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES