dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSamenwerking met Dominicaanse Republiek goed voor welvaart Suriname

Samenwerking met Dominicaanse Republiek goed voor welvaart Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De samenwerking met de Dominicaanse Republiek biedt grote mogelijkheden voor de welvaart van Suriname. Dat zei president Santokhi afgelopen week op het Nationaal Congres van de Dominicaanse Republiek.

Suriname heeft zich gecommitteerd aan het verder uitwerken van de vele mogelijkheden uit de relatie met de Dominicaanse Republiek. Om die reden is in de marge van dit bezoek een document ondertekend voor samenwerking op het gebied van luchtdiensten.

“Het is voor ons tijd om het grote potentieel van Suriname om te zetten in het creëren van welvaart, en we gaan ook door met het versnellen van de ontwikkeling van het toerisme en de dienstensector”, aldus het Surinaamse staatshoofd. President Santokhi ziet de Dominicaanse Republiek als een belangrijke partner met betrekking tot de nodige technologie hiervoor. 

Suriname en de Dominicaanse Republiek zullen elkaar vooral versterken, in hun eigen en gezamenlijke bijdrage, aan de totstandkoming van de Internationale Rechtsorde en aan de vreedzame beslechting van internationale geschillen. Daarnaast is de wederzijdse samenwerking van belang gezien beide landen kwetsbaar zijn voor de effecten van klimaatverandering.

“Wij dragen het minst bij, maar worden onevenredig het meest getroffen. Het is daarom nodig gezamenlijk, zowel regionaal als internationaal, acties te ondernemen en de gedeelde standpunten te bespreken. Suriname bevestigt zijn betrokkenheid bij deze duurzame partnerschap met de Dominicaanse Republiek en haar bevolking. Het land zal zijn buitenlands beleid en zijn doelstelling voortzetten, in het kader van de Zuid-Zuid- en Noord-Zuid-samenwerking.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    Samenwerking met Dominicaanse Republiek goed voor welvaart Suriname.

    6-10-2023: (dominicantoday.com)
    Suriname biedt de Dominicaanse Republiek de mogelijkheid om in olie te investeren.

    Santo Domingo.- President Luis Abinader van de Dominicaanse Republiek ondertekende een memorandum van overeenstemming met zijn Surinaamse tegenhanger, Chandrikapersad Santokhi, dat de mogelijkheid opent voor Dominicaanse kapitaal om te investeren in de olie-exploitatie in Suriname.
    Deze stap volgt op soortgelijke overeenkomsten die in augustus met Guyana zijn ondertekend.

    Suriname offers Dominican Republic opportunity to invest in oil.
    Het volledig artikel mag u zelf verder lezen via (dominicantoday.com) van 6-10-2023.


    Maak melding
  2. “De samenwerking met de Dominicaanse Republiek biedt grote mogelijkheden voor de welvaart van Suriname. Dat zei president Santokhi afgelopen week op het Nationaal Congres van de Dominicaanse Republiek.”
    Aldus de verklaring.

    De eentonigheid van deze inmiddels behoorlijk afgezaagde melodie, is het enige dat deze uiterst waardeloze “regeringsleider” bij gebrek aan intelligentie, visie, daadkracht en nog héél veel meer andere onontbeerlijke competenties voor de functie als president, bij elke soortgelijke gelegenheid weet uit te kramen…….bla…bla…bla…bla…bla….bla…bla…bla…om vervolgens na het zoveelste snoepreisje, met zijn volgevreten pens terug te kruipen in zijn mand wachtend op het volgende snoepreisje…….

    Juist van deze president met zijn Hindoestaanse achtergrond en dus zuid-Aziatische etniciteit, hadden grote delen van het volk in zowel Suriname maar ook ver daar buiten, héél veel positiefs verwacht van zijn daden…….het is namelijk niet alleen in Suriname bekend maar ook over de hele wereld, dat personen behorend tot deze etniciteit, vrijwel altijd hardwerkend en daadkrachtig zijn en vaak van IETS dat in de beginfase niets of weinig voorstelt, tot een verbazingwekkend groot succes kunnen maken……niet zo verwonderlijk derhalve, dat veel succesvolle nazaten (zowel vrouwen als mannen) van deze etniciteit, tegenwoordig tot de jonge en frisse CEO´s behoren van menige top-multinational over de hele wereld……..

    Van de andere grote bevolkingsgroep qua etniciteit in Suriname daar en tegen, viel en valt er helemaal niets te verwachten aan DAADKRACHT visie, intelligentie en vooral integriteit, getuige de huidige labiele situatie in nagenoeg elke sector van het land………hoewel vaker ontkent, is de huidige situatie in het land, de onweerlegbare resultante van 48 jaar vrijwel onafgebroken falend en corrupt gevoerd bestuur en beleid……….het is tevens niet zo verwonderlijk, dat Suriname na haar onafhankelijkheid gedurende de afgelopen 48 jaar, voor het overgrote deel werd geleid door een negroïde president…!…..
    In geen enkel land op deze wereld dat geleid werd of wordt door een president van negroïde afkomst, is er sprake van sociaal-maatschappelijke en/of economische vooruitgang…….het tegendeel is in dergelijke landen echter de realiteit van de dag, bende/oorlogen, oorlogen onderling onder de bevolkingsgroepen, bendes, criminaliteit, anarchie, honger, corruptie….kortom dagelijkse kommer en kwel en ellende op ellende…….
    Het is daarom heel begrijpelijk en verklaarbaar, waarom het overgrote deel van het Surinaamse volk, héél diep is verbijsterd en teleurgesteld in de tot dusverre getoonde “daadkracht” van de regering Santokhi…….het enige waar Santokhi momenteel nog op schijnt te wachten, zijn de voorspelde in het verschiet liggende miljarden US olie- en gas dollars……..


    Maak melding
  3. Op naar t volgende onproduktieve en nitteloze snoepreisje Chan fam en friends. Ga toch je echte werk doen waarvoor je dik wordt beloond…mislukkeling.


    Maak melding
  4. Een referendum houden in 2025 voor een partitie van Suriname !!!
    Want met een bepaalde bevolkingsgroep een land opbouwen gaat nooit lukken.
    Kijk maar goed om je heen? Nergens op deze planeet is deze groep in staat om welvaart te brengen !!!!
    Zelf hebben ze vóór de onafhankelijkheid gestemd in 1975, en toch zijn ze gevlucht richting Noordzee. Hebben ze geen vertrouwen in eigen soort ??????
    Vertrouw op eigen kunnen, me marsh nohhhhh


    Maak melding
  5. Een bepaalde bevolkingsgroep komt telkens na n snoepreisje vertellen dat t goed is voor de welvaart van Su. Het land zou dan heel welvarend intussen moeten zijn gezien al die vele buitenlandse uitstapjes met fam en friends.
    Grote belazerij. Verraders.


    Maak melding
  6. Een enkele idioot hier meent mij te moeten attenderen op mijn grote ongelijk……helaas mist deze minkukel de daarbij benodigde (taalkundige)vaardigheden, kwaliteiten alsook het niveau, om mij op een volwassen wijze van enig repliek te kunnen dienen op mijn vermelde zienswijze……. het resultaat hiervan is zoals het de meeste laaggeletterde Surinamers nu eenmaal betaamt bij gebrek aan steekhoudende argumentatie en taalvaardigheid, is overgaan op schelden en/of pogen om te beledigen……

    Arme minkukel, je bent voor mij echt niet de moeite waard om mijn kostbare tijd verder aan jou te besteden aangezien je in de realiteit, van veel betere huize moet komen om met mij in discussie te willen treden….


    Maak melding
  7. Sjaviee, ben je in je wiek geschoten, heb ik een gevoelige snaar geraakt, mi boi, met al jouw “hogeschool” gedoe zijn jouw epistels hier over kondremangs misselijkmakend, het is om te braken, je lijkt meneer Braak (Hooplot) wel. Zowel goed en/of slecht voor mijn stoelgang.
 Ik blijf erbij, eigen lof stinkt, blijkt alweer uit jouw kleinzielige reactie. Ik stel vast dat jij niet in staat bent tot inkeer (dit is geen schelden). Grenzeloos in eigen waan. 
Met al jouw hogeschool blijk je niet over voldoende argumenten te beschikken dan alleen maar op beschamende wijze te spreken over kondremangs, ook op onze pres, omdat die jouw eigen waan niet bevestigt.
    Shaviee, ik zou liever laaggeletterd willen zijn of in jouw woorden een minkukel (of zelfs een idioot), dan dat ik mij verkneukeld over mijn kondremangs die het geluk niet hebben om in een rijk en welvarende omgeving te vertoeven en die niet op mij lijken. Jij schijnt het niet op een rijtje te hebben, getuige jouw zelf gekozen positie om kondre mangs in zeer negatieve bewoordingen neer te zetten,
    Bovendien, is het grappig 🤣 dat je mijn reactie helemaal hebt begrepen en dat je tegelijkertijd aangeeft dat mijn niveau de jouwe niet is. Dus je bent toch in staat mijn slecht geschreven stukjes te lezen, bravo.
Sjaviee, taalvaardigheid heeft nog steeds niet geleid tot een beter en integer individu, het is enkel slechts een middel, je gaat er ook niet van met een beter gevoel naar de “WC”.
    Over mijn “niveau” maak ik mij nooit druk, hoef jij ook niet te doen, ik loop niet met mijn neus in de lucht, walg ook niet van anderen. Dit maakt mij niet tot een beter mens, maar ik ben er zeker van dat mi nô é tingi, mi nô é pori mi omgeving.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES