maandag, mei 6, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident wil niets horen over werkissues zoon Richano: "Als er persoonlijke issues...

President wil niets horen over werkissues zoon Richano: “Als er persoonlijke issues zijn, dan moet hij bij mij komen”

-

Does Travel - naar Suriname

President Chan Santokhi stelt dat zijn zoon Richano Santokh een ambtenaar is in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BIBIS) en onder het gezag valt van de consul-generaal in Miami. Het staatshoofd benadrukte dinsdag tijdens een persconferentie dat zijn zoon zich daarom pas tot hem moet wenden, wanneer er persoonlijke issues zijn en hij hem als vader nodig heeft.

“Als er persoonlijke issues zijn, dan moet hij bij mij komen”, aldus het staatshoofd. Voor werkissues moet Richano terecht bij minister Albert Ramdin of de consul-generaal.

De presidentszoon is vorige maand wederom onderwerp van gesprek op sociale media geweest vanwege gelekte Whatsapp-berichten tussen hem en CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie. De president zei dat hij tot nu geen gesprek met zijn zoon heeft gehad, maar dat Richano zich als employee zal moeten houden aan de richtlijnen en werkopdrachten van de consul-generaal.

Minister Albert Ramdin stoorde zich vooral aan de eerdere onthulling van parlementariër Edward Belfort, waarbij die beweerde dat de zoon van de president maandelijks een salaris van 11.500 US dollars ontvangt. De bewindsman benadrukte dat personen die in de diplomatieke en consulaire dienst zijn, vallen onder het structuur van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Zo is Richano Santokhi in dienst genomen nadat hij stage heeft gelopen. Hij is consulair medewerker op het Consulaat in Miami en het bedrag dat hij krijgt is conform de wet op de Buitenlandse Dienst. Het is ver, ver, ver beneden het bedrag dat genoemd wordt. Het is asociaal en eigenlijk ook illegaal om dingen uit te kraaien in de pers die absoluut niet waar zijn. Men kan het verifiëren. Dus ook assembleeleden mogen ons bellen en vragen wat er precies aan de hand is”, aldus de minister.

In Miami is er ook een chef de poste en die is het aanspreekpunt. Iedereen op het Consulaat is verplicht om via die persoon uitspraken te doen. En als er corrigerend opgetreden moet worden, dan zijn er mogelijkheden daarvoor in de dienst.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. Waarom storen de president en de minister zich aan ‘leugens’ en ‘verhaaltjes’ die over Richando worden verteld? Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind en als die hoge bomen bewust wind met een nepotistisch luchtje zaaien, moeten ze niet vreemd opkijken wanneer ze storm oogsten.


    Maak melding
  2. De alom bekende krabbenmentaliteit in de ruimste zin van het woord.
    Het kan sommigen niet bekoren dat Suriname met deze President alle chaos en ellende achter zich laat en op de goede weg is tot herstel.


    Maak melding
  3. De zoon en dochter zijn copie van vader. Waar praat hij over??
    Toen deze man de koop van een woning van een grote drugsbaas schoof in de schoenen van zijn kinderen hun moeder wist ik al dat hij een slechte man is. Hij kan niets tegen zn zoon zeggen want de vuile was komt dan nr buiten.
    Lemmetjeboom gft geen sinaasappels.


    Maak melding
  4. Chan heeft lang gewacht met zijn reactie omtrent Richano! Er komen in ieder geval geen represailles en zijn zoon blijft dus gewoon aanzItten, ondanks er is gebleken dat deze zoon, alle fatsoensnormen heeft geschonden, leugens verteld in de media over zijn bevoegdheden als zoon van de president. Kortom, Chan zegt dus niets met zijn reactie… ! Hij blijft zijn familie en vrienden om zich heen accommoderen. Terwijl de mensen met de know how, het land dreigen te verlaten…


    Maak melding
  5. Look who is talking. Gelukkig maar dat het eind in zicht is. In 2025 wordt deze regering weggestemd.Aan 5 jaar zware ellende , corruptie, leugen en bedrog, friends & family heeft het volk haar portie gehad. Genoeg is genoeg. Mensen zijn het leven moe aan het worden onder deze mislukte regering van stuk voor stuk incompetente figuren die beweren dat zij alleen het land kunnen besturen.Het volk probeert massaal het land te ontvluchten.


    Maak melding
  6. rob krijg je geen buikpijnboi? zoveel onderbuik gevoelens bij je. ga naar het toilet.💩💩💩
    ik heb nog nooit iets van je kunnen lezen waarmee we iets kunnen inbrengen tegen Chantokhi en Koning Brunswijk. alleen maar het volk zegt dit en zegt dat, daarmee koop je nog geen rol toiletpapier. Zo worden we nooit serieus genomen, maar worden we wel uitgelachen
    0.0


    Maak melding
  7. Heeft jullie wetenschappelijk bureau al uitgezocht waarom jullie in 2020 hebben verloren @Robg.

    Wat ik zeker weet; dit komt niet door de “slimstemmers”, want de ndp-achterban is alles, maar dan ook alles behalve slim, ghégheghe.

    De “slim-trekkers” die de oproep hebben gedaan, komen niet vd ndp. Idem dito hun volgers.
    Dus…….blijf je maar verkneukelen om gebakken lucht.

    Trouwens die jongen is volwassen genoeg om zijn eigen werk-problemen op te lossen. Papa is alleen beschikbaar voor privé zaken.


    Maak melding
  8. Als Belfort heeft gelogen door zo’n astronomisch hoog salaris voor Richiano te noemen, zouden Richiano, minister Ramdin en president Santokhi Belfort wegens laster moeten aanklagen bij het ministerie van justitie en politie, waardoor Belfort (Tigri Barba) een flinke boete opgelegd kan krijgen door een rechter, waardoor Tigri Barba het voortaan uit zijn hoofd zal laten zijn tigri bal te gaan schuren tegen deze drie hoge bomen. Doen zij dat niet, dan ga ik sterk geloven dat Belfort niet gelogen heeft.


    Maak melding
  9. Esmerald 4 oktober 2023 Bij 15:59
    Heeft jullie wetenschappelijk bureau al uitgezocht waarom jullie in 2020 hebben verloren @Robg.
    ================================

    Hahaha…sorry hoor, maar over welk “wetenschappelijk bureau” heb je het nu eigenlijk?
    Het is één grote criminele bende bij elkaar….
    Ze zeggen dat ze “dinges” verkeerd hebben gedaan en dat ze “fouten” hebben gemaakt, maar niet welke.


    Maak melding
  10. @Esmerald, de NDP heeft haar huiswerk gedaan.Men weet welke omstandigheden de uitslag van de verkiezingen hebben bepaald. Ik ga er ook vanuit dat jij wel op de hoogte bent van het feit dat jouw regering Santokhi in 2025 wordt wegstemd. Het feest gaat losbarsten als de incompete regering met de staart tussen de benen zal vertrekken.Een oneerlijke regering kan niet door vieze partijpolitiek het land goed besturen. Je krijgt alleen maar wantoestanden. De slimstemmers die voor deze regering hebben gekozen zwijgen in alle talen. Ze zijn zo laf door niet voor uit te komen dat zij op Santokhi hebben gestemd. Santokhi heeft ze het oerwoud ingestuurd.Een paar van hen zijn ook door Chandrika en zijn bende goed gefaciliteerd.


    Maak melding
  11. @Henkes, denk je dat zijne exellentie, de drugsverslaafde Richano Santokhi, in een achterbuurt van Miami woont. Hij zal wel in de achterbuurten komen om te scoren, maar hij is door pappie gestopt in een dure appartement in de Diamondstraat van Miami. De woorden van deze leugen regering kan je niet serieus nemen.


    Maak melding
  12. En deze plesident doet tog hetzelfde als de vorige wat hun kinderen betreft? De vorige zijn kleinzoon spande de kroon en is 6 feet…. en pappielief bromt nog steeds in de VS.


    Maak melding
  13. “Het feest gaat losbarsten” als jou partijlijder met lange ei wordt opgesloten.
    Nog 31-4=27 nachtjes slapen.
    BOEM, zeepbel uitgespat in duizenden nano-deeltjes.

    Daarna volgt de rest vd criminele ndp bende.
    De veroorzaker van alle ellende!


    Maak melding
  14. beste TobG

    Het valt mij ook niet mee wat deze regering tot nu toe laat zien. De schulden deals gaan traag en zijn niet geworden of worden nog (China) wat ik er van verwachte.

    Dat er na jaren economische kaalslag en een deal met de haaien van Oppenheimer en de wereld permanent rondvliegen voor niet gerealiseerde deals was het niet verwonderlijk dat Suriname bij de eerste betaling aan Oppenheimer voor de Brokopondo deal technisch failliet was.

    Toen kwam een regering Santohki Brunswijk in zonder geld. Dat was weg gemaakt door allerlei mensen die nu in de Bajes zitten plus Boefdraad die verdwenen is.

    Als je dan een regering moet vormen met een partij die 9 zetels heeft op basis van 25.000 stemmen en een partij die 3 zetels heeft met 33.000 stemmen en de partij met 9 zetels heeft een machtdenker van de oude school als leider. Terwijl die leider een coach heeft van een nog oudere school dan zal u duidelijk zijn dat Santhoki en zijn Minister van Buitenlandse zaken en de Minister van Financieen (samen de echte regering) het uitermate moeilijk hadden om eerst Ronny en zijn matties bezig te houden terwijl het hele kabinet van de president was leeg gedragen en Boefdraad er met de hardschijf van Financiën van door was.

    Ondanks dat het tegenvalt ontstaat er balans en doet alles pijn en zijn er nog schandalen maar de pijn en de schandalen worden minder en de reparatie van het kiesstelsel zit er aan te komen want het is de enige manier om nog iets van de NDP over te laten (dus zij stemmen voor, de VHP stemt voor en de NPS stemt ook voor en wordt daarmee direct groter dan ABOP en een gezond alternatief om terug te kunnen groeien naar haar oude positie.

    RobG baas B berust in zijn lot buiten beeld. Eind november is die show ook voorbij en zullen we zien wie de NDP overeind gaat houden “de aardappelen en uien inkoper” of iemand anders. We zullen zien wie de grootste boef kan spellen en met de meest grote zekerheid mensen baantje kan beloven en gelooft te worden.

    TobG, de VHP gaat wat verliezen, maar de NDP ook. Het evenredig kiesstelsel zal Bronto weer praatjes geven en veen Bonje met Brunswijk over hoe de plaatsen op de gezamenlijke lijst komen te staan of niet vlak voor de verkiezingen toch weer twee partijen want met een evenredig kiesstelsel is er niet zoveel winst om samen te doen.

    Vergeet vooral Pokie niet.

    TobG Het wordt rustiger en volgend jaar nog rustiger en 25 mei 2025 wordt de stelling met de VHP en een goede partner kunnen wij weer gaan sparen en kunnen we aan een toekomst werken en bestaat de kans dat er een deukje getrapt wordt in het clientisme en hebben we kans dat als er serieus Oliegeld naar Suriname komt het niet direct verjubbelt wordt maar dat er iets geleerd is van 45 jaar Bouterse gedoe


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES