zondag, mei 5, 2024
HomeUitgelichtVandaag is Internationale Dag van het Dier

Vandaag is Internationale Dag van het Dier

-

Does Travel - naar Suriname

Jaarlijks op 4 oktober wordt met Dierendag (ook: Werelddierendag/World Animal Day/Internationale Dag van het Dier) overal ter wereld stilgestaan bij de rechten van de dieren in onze samenleving.

Dierendag is door de internationale verenigingen van dierenbescherming ingesteld als wereldthemadag om het publiek bewust te maken van het idee dat dieren rechten hebben en beschermd moeten worden. Het verschijnsel themadag of dag in het teken van een bepaald idee bestond in 1929 nog relatief kort. Het was een nieuw middel om te wijzen op de ondergeschikte positie van bepaalde groepen en op veronachtzaamde vraagstukken in de samenleving.

Dierendag sloot als betrekkelijke nieuweling in de reeks aan bij (inter)nationale dagen als de Dag van de Arbeid (1890), Internationale Vrouwendag (1910), Moederdag (ca. 1914) en Boomplantdag (1919).

Lokale media van alle landen besteden op Dierendag extra aandacht aan de activiteitenprogramma’s over dieren. De groepen die men op deze dag wil bereiken, zijn niet veranderd. Van meet af aan zijn kinderen de belangrijkste groep waartoe men zich richt om hen een gevoel voor dieren en de natuur bij te brengen.

Van oudsher ook speelt de school een primaire rol bij de organisatie van activiteiten. Leerlingen van basisscholen doen bijvoorbeeld mee aan tekenwedstrijden. Naast de school is ook de kerk altijd betrokken geweest. (Beleven)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Dierendag in Suriname zou op 1 april gevierd moeten worden. Waar zijn b.v. de verdwenen blauwe Braziliaanse ara’s gebleven? Als ze niet in een kookpot terecht zijn gekomen, dan zijn ze in ieder geval, samen met de leeuwaapjes, in een heel grote doofpot beland.


    Maak melding
  2. Als bestrijder van ongedierte vraag ik me af, of de internationale viering van deze dag ook van toepassing is op ongedierte zoals HENKES, OOF en ander nutteloos tweebenig onderkruipsels….?!……in het positieve geval mogen jullie allemaal vandaag elkaar een hele grote en vooral hele dikke veer in jullie gore r*** steken……..:)……


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES