maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenNatuurBuitenlandse boomdeskundigen adviseren bij verwijderen bomen Palmentuin

Buitenlandse boomdeskundigen adviseren bij verwijderen bomen Palmentuin

-

Does Travel - naar Suriname

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken in Suriname (OW) is belast met het onderhoud van Palmentuin. Vanwege diverse redenen en achterstallige onderhoud over de jaren heen, is er nu een plan opgemaakt door de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) om de Palmentuin aan te pakken. Dit project is geïnitieerd om duurzaam onderhoud te bevorderen.

Op maandag 18 september 2023 is er een aanvang gemaakt met de werkzaamheden. Vanaf dinsdag 19 september begint de opruiming van de omgehakte bomen.

In totaal zullen er 52 oude en verziekte bomen worden verwijderd. Er zijn boomdeskundigen van het buitenland aangetrokken via PURP die de bomen hebben bekeken. Op basis daarvan worden de bomen verwijderd.

“Na opruiming zal er onderhoud en verfraaiing plaatvinden om een beter gezicht aan de tuin te geven en Palmentuin weer tot een mooie wandelpark te maken”, zegt de directeur van OGA, Indersing Gangabisoensingh. Volgens de OGA-directeur is duurzaam onderhoud uitdagend en niet makkelijk te garanderen, maar met een goede samenwerking met alle actoren die belast zijn met onderhoud van de Palmentuin kan het zeker lukken.

Gangabisoensingh bedankt PURP, Inter Development Bank (IDB) en alle andere actoren die hun bijdrage hebben geleverd bij de totstandkoming van dit project. Vanaf oktober zal er een soft opening zijn van Palmentuin, waarna er doorgewerkt zal worden aan de verfraaiing.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Wat een afgang! Suriname heeft of kan geen eigen team samenstellen om de palmentuin te onderhouden. Failstate in optima forma!


    gemodereerd
  2. Wanneer buitenlandse boomdeskundigen komen instrueren hoe je bomen moet kappen, dan is het einde zoek. Zijn surinamers lui of in dit geval zo dom dom.
    Diep triest!!!


    Maak melding
  3. Onderhoud palmentuin.
    Een tuin kan men niet eens onderhouden.
    Is men dan wel instaat een land te onderhouden???
    Antwoord: laat ook buitenlanders het voor ons doen.
    Wijsheid en succes hoop ik voor Suriname.


    gemodereerd
  4. Hoe deskundig moet een mens zijn om te kunnen zien dat een palmboom oud of ziek is? En als Richando, na een cursus van één maand, deskundig diplomaat kon worden, kan elke Surinaamse zwerver, die in de palmentuin op een bankje slaapt, na een cursus van één maand ook top boom deskundige worden. Suriname hoefde helemaal geen buitenlandse boomdeskundigen uit Columbia en Cuba (dacht ik vernomen te hebben) in te vliegen.


    Maak melding
  5. Deze regering ziet in elk ding dat ze doen miljoenen roofgeld. Je had net in ons binnenland een bomenkenner kunnen nemen. Of het een boslandcreool of indiaans was. De bomen waten dan allang vervangen totdat de nieuwe 5 meter hoog stonden in die 3 ½ jaar. Maar deze figuren wilden geld. Wilco je hebt gelijk, er is weer eem 1980 nodig. Met zulke figuren zaten we toen. Rovers. Als er srd 1000 is te besteden en je neemt 100 (wat niet mag)en 900 besteed je aan land en volk dan wil ik je nog laten. Deze vervloektelingen vreten 980 en besteden 20 vr het land en volk.
    Deze regering is slechtste die er ooit is geweest. Al ons hoog kader is vertrokken dank zijn chan en co. Ze deugen voor niets.
    Kijk onafhankelijkheidsplein. Savannazand gt het gras drogen. Laten Bikharie en zn FL het weer opruimen.


    Maak melding
  6. Wanneer buitenlandse boomdeskundigen komen instrueren hoe je bomen moet kappen, dan is het einde zoek. Zijn surinamers lui of in dit geval zo dom dom.
    Diep triest!!!
    =======================
    Dat vraag ik mij ook af, zijn wij zo dom dom dat wij niet eens weten wat een boomdeskundige doet. Maar goed, we kunnen wel alle fake news zoeken en vinden, meer hebben we niet nodig.


    Maak melding
  7. Had die bomen toch rustig laten uitsterven. Tegenwoordig hebben wezens geen recht meer om een natuurlijke dood te ondergaan. Dat noemt men dan ontwikkeling.


    Maak melding
  8. Zieke bomen tasten andere bomen aan ,ze moeten weggehaald worden.
    Alles wordt hier verwaarloosd overal waar je kijkt.
    Hoe triest is dat van zo’n prachtig land als Suriname.


    Maak melding
  9. al die aanhangers van bouterse , het is jullie baas zijn schuld , dat palmentuin verwaarloost is , hij pleegde geen onderhoud en hij zal zeker geen buitenlandse boomdeskundigen ( boomchiruren) erbij halen , want jullie baas moest niets hebben van het buitenland , en logisch want hij kon ook nergens heen , en hij deed ook niets aan scholing , want dan hadden we nu wel boomchirurgen gehad , , blijf maar zeuren daar in holland , jullie komen toch niet hier om in de palmen tuin te wandelen , want daar worden jullie moe van , trouwens daar in amsterdam is toch de palmentuin prinseneiland dichtbij het westerpark , wel verweg van zuid-oost


    gemodereerd
  10. Henkes soms is het beter om niets te schrijven, want je geeft nu blijk dat je er HELEMAAL niets van snapt. Tegen de tijd dat jij en ik kunnen zien dat een boom ziek is is die boom al nagenoeg dood en hetzelfde zal soortgelijke bomen overkomen. Een deskundige daarentegen kan dit veel eerder zien en met oplossingen komen
    je lijkt in je reactie wel op politici of mensen zoals hellings die even snel op de ADEK les willen gaan geven. ZOOOOOOOOOveel domheid


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES