woensdag, mei 15, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Suriname spreekt tijdens SDG Summit Verenigde Naties

President Suriname spreekt tijdens SDG Summit Verenigde Naties

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Santokhi heeft maandag de aanwezigen op de Sustainable Development Goals (SDG) Summit 2023 in New York toegesproken. Op de Summit komen politieke kopstukken maandag 18 en dinsdag 19 september bijeen om te praten over de voortgang van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen zoals opgesteld door de Verenigde Naties in 2015.

Het staatshoofd beklemtoonde daarbij dat Suriname zich, ondanks uitdagingen zowel mondiaal als nationaal, blijft inzetten voor de geest achter de overeengekomen SDG’s.

De president kwam afgelopen zondag aan in New York,waar hij zal deelnemen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Daarnaast zal een omvangrijk schema, bestaande uit bilaterale vergaderingen en handels- en investeringsbeperkingen worden afgewerkt.

De presidentiële delegatie reisde vanuit Havana, Cuba, alwaar een succesvolle G77+China Summit werd afgesloten met een gezamenlijke verklaring. Direct na aankomst heeft de president een presentatie gehouden over investeringen in Suriname voor een groep van ruim 60 zakenlieden van Surinaamse afkomst in New York.

De summit staat aan het begin van een veelomvattende agenda van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Op deze vergadering van de VN zal er voornamelijk over de uitvoering van Agenda 2030 en de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) gesproken worden. President Santokhi zal zich in zijn toespraak voor de algemene VN-vergadering vooral richten op klimaatverandering, met name op het vinden van nieuwe financieringsmechanismen en nieuwe aspecten daarvan behandelen.

Ook zal het staatshoofd deelnemen aan een meeting over de situatie in Haïti. Deze meeting staat onder leiding van de Canadese Premier Justin Trudeau.

Voorts staan gesprekken met de president van Servië en Zuid-Korea op de agenda. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), zal bilaterale ontmoetingen hebben met collega’s van onder andere Guyana, Panama, Bhutan, Zuid-Korea, Saudi-Arabië, Polen en Nederland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Hebben jullie gezien waar de achterlijkheid van de zoon vandaan komt?? Focus op je eigen land. Je volk pinaart.
    Denkt deze man dat de ambassade’s voor spek en bonen in Su zitten???
    Je kijkt naar Haïti dan pinaart 85% van de Sur bevolking, je vernield land en millieu, alle gerespecteerde hoogopgeleide mensen vertrekken uit het corrupt land. Ze zien je als joker.
    Had schooltassen gekocht voor de kinderen met het verspild geld. Had de bejaarden voeding en fruit gegeven, had scholen onderhoudsbeurt gegeven.
    Okt gft Su weer duizende kinderen die niet naar school kunnen.
    Deze pres is ziek


    Maak melding
  2. @Debby ik weet niet of je kinderen hebt maar trots zullen ze niet zijn, alles wil jij maar krijgen en hebben, jou reacties zijn net een bedeltour, ga aan de slag en maak ze trots en laat nu die bedelmentaliteit varen.


    Maak melding
  3. Als Caricom-voorzitter is de pres verplicht om steun te zoeken voor Haïti.
    Waarom?
    De Haïtianen hebben het zwaar in eigen land, dus je probeert ze gezamenlijk ter plekke te helpen om te voorkomen dat ze bijvoorbeeld als vluchteling in Suriname belanden. Het is de taak vd voorzitter om op te komen voor alle leden vd Caricom.

    Hulp ter plekke voorkomt een massale vlucht. De Caraïbische landen kunnen dit niet aan, ook suri niet, want het is niet alleen Haïti maar ook uit bv Venezuela etc.

    85% suri’s in armoe is alweer een leugen.
    Ben erg benieuwd waar die ‘gerespecteerden’ naartoe vluchten, want hier krijg je geen vergunning, dus je duikt onder, of je bent ex-Hollander met 2 paspoorten.

    Duimzuigerij!


    Maak melding
  4. Debby is gewoon stinkend jaloers dat haar president tralala nooit is uitgenodigd voor dergelijke bijeenkomsten. Hij heeft als president van Suriname nooit een rol van betekenis kunnen spelen. Johnny black en cronto snoivie hielpen ook niet mee….Het is een feit dat het niveau van ndp-ers ver beneden peil is en dat is ook hier op deze site duidelijk te zien.
    Chan weet als geen ander dat herstel, ontwikkeling en welvaart alleen met samenwerking kan komen. En dat komt nooit naar je toe en zal die zelf moeten halen.
    Daarnaast is een bijeenkomst als deze met zoveel vooraanstaande kopstukken de plek om contacten te leggen en oplossingen te vinden.


    Maak melding
  5. @ Boesskowtoe,

    Chan is nog het minste van al de regeringsleiders die deelnemen aan deze conferenties! Hij blaat over het klimaat ( hij moet toch iets kunnen vertellen) maar geeft zelf het verkeerde voorbeeld, door zich vast te klampen aan de olie giganten, die hem weer een rad voor ogen draaien. Door te stellen dat ze hier wel even zullen komen investeren. Dit alles lijkt op verkiezings propaganda, puur om indruk te maken op ik weet niet wie! De FID komt pas eind 2024! Dus niks is nog definitief..! Welke vooruitgang boekt Suriname op het gebied van innovatieve handelingen om het klimaat te ontzien? Het land word vergiftigd door illegale goud exploitanten en jouw held heeft tot de dag van vandaag geen antwoord op! Paramaribo is een van de vuilste steden qua uitstoot.. ga zo maar door…

    “Chan weet als geen ander dat herstel, ontwikkeling en welvaart alleen met samenwerking kan komen”!

    U geeft de man teveel eer.. ! Geen van zijn vele reizen hebben tot nu toe nog wat opgeleverd, indien dat wel zo is.. hoor ik het graag!!

    @ Esmeralda,

    Chan… Caricom voorzitter???? Volgens mij praat u zomaar! Doet u eerst uw huiswerk voordat u met uw stellingen komt!

    Mijn inziens is dit weer een van de vele snoepreisjes, waar hij en zijn kliek gretig gebruik van maken om de first lady, zichzelf en zijn Bibis minister te behagen. De vooruitzichten voor het volk van Suriname, zijn niet beter geworden de afgelopen 3 jr en zolang deze ondeskundige mensen aan het bewind zijn, zal dat ook zo blijven…


    Maak melding
  6. Klaus Schwab van de WEF heeft ze allemaal blij gemaakt dat als je de traditionele brandstoffen niet gebruikt, hij je financieel zal steunen.
    De leiders van de arme landen trappen er echter in.
    Omdat hun bevolking van elke realiteit gespeend is en wil leven als Macron in Frankrijk.
    75% van de spullen die Suriname importeert, zijn niet echt noodzakelijk. Maar de propagandamachines van de multinationals hebben hen wijs gemaakt dat ze die geïmporteerde spullen echt wel nodig hebben.
    Wie heeft nou Cola nodig? Of sigaren of koffie of dure auto’s of dure merkkleding of dure schoenen?
    Als je van alles wil, zal jouw arme land zich in de schulden moeten steken. En ga jij op de lange duur moeten bedelen. Of stelen en roven.
    Wat nu ook steeds meer gebeurt.


    Maak melding
  7. President Chan gaat Trudeau ontmoeten Canadese president beschuldigt India van Moord op een Sikh leider zelfs Indiase regering niet te geloven dat Trudeau zo denkt. De Siks willen altijd al eigen staat in India. Waarom eigenlijk? De Moslim Salafisten in India en midden oosten en Suriname en zelfs uit Turkije en ook veel uit Marokko loeren ook op Indiase deelstaten , moslims deelstaten vele Salafisten loeren uit NL vooral uit Marokko. India mag wel oppassen want als India de slikhs eigen staat geeft gaan de Moslim Salafisten vechten voor een eigen staat. India wil geen burgeroorlog zoals in vele moslim landen sinds jaar en dag Burgeroorlog woedt, India is een wereldmacht.


    Maak melding
  8. Velen die op reageren, houden niet van hun land Su. Velen willen alleen maar gratis geld. Verdienen 2000 sdl en willen 3000 sdl uitgeven voor drank en sporten terwijl als deze mensen gewoon leven, leven kunnen zij met 1500 sdl redden. Chan houdt van Su. Deze man gaat Su redden. Want hij geeft niet al het geld om zomaar te vernietigen maar houdt ook geld voor reparatie van Su. Su heeft veel krotten en die moeten verdwijnen, maar dat kan alleen maar door zuinig uitgeven. Er is maar 1 persoon in Su die economisch denkt in dit mooi land Su. 2e 3e termijn voor Chan.


    Maak melding
  9. @Konsensi: van een land met zo een laag opgeleide bevolking moet je geen innovatie verwachten. Immers, om te kunnen innoveren, moet je eerst ontwikkeling hebben gehad. Ook zelfvoorzienend zijn is voor de meeste (stads)Surinamers een brug te ver. Er is geen weg terug want didibrie heeft 10 jaar geleden de poort opengezet voor China. Alles wat jullie daar consumeren, komt uit China muv de verse producten op de markt.
    Je zou je ook moeten afvragen hoeveel ontwikkeling 10 jaar ndp Suriname heeft gebracht. In mijn beleving is Suriname 20 jaar teruggezet in de tijd inclusief een schuld van 4 miljard us dollar.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES