maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameVp Brunswijk zal zich niet laten muilkorven door president: "Touch a man...

Vp Brunswijk zal zich niet laten muilkorven door president: “Touch a man disi, dan yo si wan sani!”

-

Does Travel - naar Suriname

Als het aan de vicepresident van Suriname tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk ligt, dan zal hij niemand meer toestaan om hem de mond te snoeren. Want terwijl aan hem gevraagd wordt om rekening te houden met zijn uitspraken op politieke podia en zijn kritiek over de coalitie in de media, gaan politieke toppers uit de VHP wel door met kritiek op hem en de ABOP.

“Ifi wan san de fu taki, mi e taki en vrij. Unu ne frede nobody! Unu ne frede nobody! Unu ne frede nobody!”, zei Brunswijk vrijdagavond tijdens een Meet and Greet The People vergadering van de ABOP te Pontbuiten.

De tweede man van het land benadrukte dat hij als oprechte persoon van marron-komaf een zekere mate van respect heeft voor anderen. Alleen moeten mensen daar geen misbruik van maken. Hij is in ieder geval niet bang voor wat men zegt, zolang zij hem niet aanraken. “I kan taki san yu wani, maar i no man fasi mi. Touch a man disi, dan yo si wan sani!”, aldus de politicus.

Het was president Chan Santokhi die Brunswijk in mei dit jaar adviseerde om niet naar de pers te stappen, maar eerst naar de president als er ontevredenheid mocht zijn over zaken binnen de coalitie. Op de partijvergadering vrijdag benadrukte Brunswijk dat het staatshoofd hem niet moet muilkorven wanneer hij kritiek wil leveren op zaken die niet goed verlopen.

“I no man hori mi mofo dat mi no musu taki wan sani. Ifi san ne go bun ini a regering, mi o taki a ne go bun. Dat fi teki en fa yu wani”, aldus de ABOP-topman. Brunswijk noemde onder andere de namen van de VHP-toppers Asiskumar Gajadien en Mahinder Jogi die misbruik maken van het opgelegde verbod aan hem door president Santokhi.

Maar, stelt hij, wie een kuil voor hem graaft zal er zelf in vallen. Hij benadrukte hierbij ook dat hij tot leider gemaakt is door God. Vandaar dat niemand moet durven om hem uit te testen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
  1. Zulke uitlatingen horen niet in een politieke ” Arena” en vooral
    niet door een VP tevens ( Koning hahahahahaha.) Dit is een uit –
    spraak van een malloot en een hersenloze! Mensen dat gebrek hebben
    aan woorden, uitten vaak hun daden in geweld om dat te compenseren!
    Idi Amin, was er een voorbeeld van dit allemaal !!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  2. Het is dan weer zover…….deze super driftige domkop flikt het weer……dit ongeleide projectiel beschikt zelfs niet over de meest basale fatsoensnormen waarover ieder individu dient te beschikken en zeker iemand in de functie van vp…….ook al heeft hij geen flauwe notie (zoals hij overigens zelf heeft beweerd) wat zijn eigenlijke taken zijn binnen de huidige regering…….


    Maak melding
  3. brunswijk een muilkorf zal goed bij je passen , want dan kun je niet meer happen , jij blijft net zo goed een dommie


    gemodereerd
  4. Ik zou zeggen probeer eens een stap buiten Suriname te zetten aks jij zo een held bent. Frankrijk zal jou koning of niet gewoon laten wegrotten. Als je niet bang bent zet dan een stap richting buitenland. Doewet ! Doewet !


    gemodereerd
  5. Als oprechte persoon? Mi gado. Een crimineel/ drugdealer/ bankrover die dat zegt. Deze man is net als Bouterse de grootste onoprechte klootzakken die dit mooie land naar de afgrond hebben gebracht.
    Maar neks no fout zolang er maar met geld en auto’s wordt rond gestrooid en het principele volk neemt het oprecht aan, dan gaat het oprecht goedkomen met Su. Wij benne benieuwd? Failed State.


    Maak melding
  6. Wat voor ongeschoolde praktijken zijn dat. Deze man moet regeren in zijn dorpje over zijn onderdanen, maar hij is niet geschikt om dit land te leiden. Maar ja, jullie hebben hem macht gegeven en zitten met de gebakken peren. Ook Chan is onbetrouwbaar dus twee onbetrouwbare gasten leiden Suriname naar de afgrond. Het komt nooit meer goed met dit land. Mind my words.


    Maak melding
  7. Elke crimineel in Suriname, die een coup pleegt of een paar zetels heeft gewonnen door een oneerlijk kiesstelsel, denkt dat hij uitverkoren is door God. Gelukkig dat diezelfde God ervoor gaat zorgen dat deze megalomanen ooit eens hun laatste adem uitblazen, zodat we voorgoed van hen verlost zullen zijn, totdat ook.wij het hoekje omgaan natuurlijk. Ik snap niet, dat er mensen rondlopen, die denken dat ze onaantastbaar en onmisbaar zijn.


    Maak melding
  8. Niets!
    Je kan er niets van zeggen.
    Chan heeft RB tot VP gemaakt.
    Wat dacht hij? Dat hij Ronny zou kunnen veranderen?
    Wishfull thinking.

    Alles voor macht.
    Deal with it! Chan!!!


    Maak melding
  9. cornelis , jij bedoelt de regering bouterse , dat was een grote rotzooi , jij houdt nog steeds van die massamoordenaar


    gemodereerd
  10. !!Henkes!! Ik snap niet, dat er mensen rondlopen, die denken dat ze onaantastbaar en onmisbaar zijn. De reetlikkers gaan op hem stemmen!! En het zijn, zijn soorten ook!! wat er dan ook gebeurd!! niet voor niets hebben zijn soorten hem gekozen tot hun Koning!! Zij gaan er in zwemmen!! In hun eigen shit bedoel ik!! En dan de gladharigen de schuld geven!! Alles wordt nu door Chan vastgelegd en bekrachtigd. in 2028 wordt e.e.a. geproduceerd neem ik aan als alles goed gaat. Je zult zien wie de naam en faam gaat dragen!! Ik denk eerder dat alles wordt stopgezet door de meewerkende landen!!!! Geen 1 land zal met dit soort figuren in zee gaan!!


    gemodereerd
  11. Als je een te klein IQ hebt en een te groot ego dan word je boos als iemand je het terechte advies geeft om je mond te houden.
    We gaan nog de nodige scheldpartijen horen waarin over en weer de meest onzinnige bagger wordt geproduceerd.


    Maak melding
  12. @ Bokito: Touch a man disi, dan yo si wan sani. Wat een niveau! Ik denk niet dat er iemand rondloopt die zijn handen vuil zou willen maken, excellentie. Hij is door God gemaakt tot leider (hij bedoelt lijder, want zijn lijdensweg ligt in het verschiet). Als hij zoveel macht heeft, waarom gaat hij niet over de grens? Guyana, Frans Guyana, etc. Zóóó stom is hij ook weer niet.


    Maak melding
  13. @WAT…Je hebt dezelfde IQ als van de vp..Zulke kromme beredeneringen kom j zelden tegen. Kan j niet inzien dat de regering Boiterse als die v Chan n grote puinzooi was of is???


    Maak melding
  14. mik bravo play in eigi poku en dansi na in tapu.

    Hij vindt dat hij de koning is ve stam en niemand hem een wet of recht kan en mag voorhouden en voor hem mag bepalen.

    Van wie en van welke landen kennen wij zulke “leiders”?

    Triest voor woorden en de schaamte voor bij.


    Maak melding
  15. Ik hoop dat de nieuwe kieswet zo snel mogelijk wordt behandeld en aangenomen in het Parlement. En dat de nieuwe wet om mensen met strafblad geen belangrijke functies mogen bekleden ook met spoed mag worden behandeld. En dan is zijn rol uitgespeeld!


    Maak melding
  16. Sáááng datti, weer zoveel reacties op (over) iemand (lees VP), waarvan men tig keren tot de conclusie is gekomen dat hij ruw (a-sociale vaardigheden)-en niet voldoende geschoold is. Ik vraag mij af wie nu zo gek is om steeds over zijn politieke uitspraken te vallen.
    Brunswijk heeft politiek gesproken gelijk, waarom zou jij je door je politieke tegenstander in de luren laten leggen, als leider zou je dan niet deugen. Dat hij gebruik maakt van krachtige woorden is normaal. Zijn achterban moet hij bespelen (op zwepen) en dat doe je dan op een slappe manier met zoete woordjes.

    Trouwens, waar blijf de VHP leider met zijn toespraken, durft hij niet in het openbaar te treden zoals Brunswijk, of doet hij het in de achterkamertjes op een geniepige manier.

    Btw, zijn we vergeten wie hem, Brunswijk, met “trots” tot de eerste marron gemaakt heeft die de hoge politieke functies als DNA voorzitter en nu als VP mocht bestijgen.
    Wie was hier de “grote” politieke koehandelaar, wie heeft lopen sollen met onze waarden en normen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES