maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenNatuurJachtseizoen leguanen voor de rest van het jaar gesloten

Jachtseizoen leguanen voor de rest van het jaar gesloten

-

Does Travel - naar Suriname

Van 1 september tot en met 31 december is volgens de Jachtwet in Suriname het seizoen voor de jacht op leguanen gesloten.

Het jagen, verhandelen, hebben, houden, kopen en verkopen van â€˜boomkip’ is verboden in deze periode. Mensen die zich toch hieraan schuldig maken in deze periode, zullen worden beboet. Het open seizoen is van begin januari tot eind augustus.

Voor Surinaamse jongeren is het vangen van leguanen en de verkoop ervan een aardige verdienste. Jaarlijks wordt er geconstateerd dat de Jachtwet toch niet wordt nageleefd.

Surinaamse dierenactivisten zijn het er echter niet mee eens dat het jachtseizoen in augustus open is. Juist in deze periode lopen de leguanen namelijk met eieren in hun buik rond. Ze pleiten er al jaren voor dat het jachtseizoen herzien moet worden, anders sterven de dieren uit.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. zo iedere dierenbeul is verzadigd , hopelijk hebben de leguanen veel gif opgenomen zodat die liefhebbers het einde van het jaar niet meer meemaken , ja de eieren zitten vol gif , de begrafenisondernemers gaan een goede tijd tegemoet


    gemodereerd
  2. De mensen kunnen geen kip kopen dan is jachtseizoen gesloten??
    Dus we gaan leguanen sparen en de mensen mogen doodgaan??


    gemodereerd
  3. dieren beulen jullie durven geen ratten te pakken he , maar de chinezen zijn er dol op , en paarse ratten zijn hun voorkeur , nou jullie kunnen scoren , maar wel zonder rattengif


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES