zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameRachied Doekhie: "Staatsraadsleden NDP tonen hypocriet gedrag"

Rachied Doekhie: “Staatsraadsleden NDP tonen hypocriet gedrag”

-

Does Travel - naar Suriname

Dat regeringsfunctionarissen zichzelf ten koste van het volk zegenen met enorme salarisverhogingen, is volgens de politicus Rachied Doekhie geen uitvinding van de regering Santokhi-Brunswijk. Soortgelijke taferelen hebben zich volgens de gewezen parlementariër uit het district Nickerie ook voorgedaan tijdens het tienjarig bewind van de NDP. Hij proeft daarom een stukje hypocriet gedrag bij de NDP-Staatraadsleden die zich nu als helden gedragen, omdat zij tegen de forse koopkrachtversterking hebben gestemd.

“En dan kijk ik naar de NDP, want tijdens de vorige regering hebben zulke taferelen zich ook voorgedaan. Toen hebben ze de verhogingen eerst na een zogenaamde bevriezing toch doorgedrukt met enorme twk’s. Dan kom je vandaag in de Staatraad tegenstemmen en schreeuwen dat het niet goed is. Het is gewoon hypocriet gedrag”, benadrukt Doekhie in gesprek met Waterkant.Net.

De drie leden van de NDP die in 2020 in de Staatsraad 2020-2025 werden geïnstalleerd zijn Rossellie Cotino, Caroline Heilbron en Amzad Abdoel.

Doekhie verwijst naar de 25% loonsverhoging die ambtenaren in 2017 kregen en vanwege de wettelijke verbondenheid ook doorwerkten op schadeloosstellingen van leden van het parlement en de regering. Het was Bouterse die na een storm van kritiek mondeling besloot om deze verhoging voor regeringsleden te bevriezen en hiermee solidariteit te tonen aan het volk.

Tot een ieders verbazing werd deze zogenaamde bevriezing kort voor de verkiezingen van 2020 ontdooit en werden de ministers, vicepresident, president en raadsadviseurs alsnog geaccommodeerd met deze 25% loonsverhoging en enorme twk’s die terugwerkten tot januari 2017. Zo kreeg onder andere de toenmalige vicepresident Ashwin Adhin een twk van meer dan een half miljoen SRD en een representatie van bijkans SRD 130.000.

Toenmalige president Desi Bouterse zelf kreeg een twk van SRD 580.000 en een twk voor representatie van SRD 190.000.

Dat de aangekondigde 50% koopkrachtversterking afgelopen week is aangehouden, is volgens Doekhie een goed teken. “Maar deze regering heeft het ook bont gemaakt. Terwijl je schreeuwt dat wij onze buikriemen strakker moeten trekken, zit je bijna alles gratis te gebruiken. Je neemt je doggy bag ook mee naar huis. Het is dus barbaars en onbeschoft”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. ha ha doeki , jij bent een nar van bouterse , een paar dagen geleden hemelde je de ndp in de hemel , en nu zeg jij dat de ndp duivels is , als jij een kerel bent zeg dan tegen jou baas bouterse dat de duivel hem komt halen


    gemodereerd
  2. Dankjewel Doekhie voor deze info. En zie je weer hoe hypocriet mensen kunnen zijn. Klagen over de 50% verhoging terwijl je in het verleden ook flink tekeer bent gegaan met gelden van het volk


    gemodereerd
  3. Rachied Doekhie …. een echte …… streek!!!!!!

    Je bent vanaf het ontstaan van de Nationale Dieven Partij
    prominent lid geweest. Nu geef je ze een dolk steek op het droge !!!!!!!!!!

    Waarom heb je niet eerder … reeds toen … duidelijk gemaakt waar die NDP Boevenbende … waar je zelf ook deel van uitmaakte … bezig waren.

    Nu neem je wraak omdat je niet heb kunnen mee genieten uit de pot van S.Nicolaas.

    Rachied Doekhie … JOE LADYI … dat zeg ik als rasechte NPS’er … let wel … {DE} Nationale Partij Suriname.


    gemodereerd
  4. Ja, iedere politucus wil in het machtscentrum komen om maar te graaien, met een strafblad of eenmoordenaar maakt niks uit, daarom vind Sampi het niet leuk want ieder weet dat een sampi jaren terug een roofmoordenaar was en gelulkig doodgeschoten is door politie. En als de wet profielbeschrijving dna/ministers/vice-/pres wordt aangenomen is dat alvast in de goede richting voor herstel. Maar de 1e foute boel was dat ze bouta als pres hebben gekroont en daarna brunsi, vandaar dat zelfs de jeugd in die richting is opgegroeid. Zodra beide mannen niet zijn gestraft zal de jeugd hun voorbeeld volgen en dat zal nog jaren duren, dat het zo blijft.


    gemodereerd
  5. De partij heet niet voor niets( NDP, )(Nationale Dieven Partij.) Het zijn dieven,
    en nu beschuldigen ze de huidige regering!

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  6. De koning van Nickerie heeft gesproken!

    Ze wisten dat ze de verkiezingen zouden verliezen, daarom hebben ze vanuit rancune, tactiek vd verschroeide aarde, zichzelf rijkelijk bedeeld én de monie-karta vd sociaal zwakkeren geblokkeerd(bij de spsb).
    Alles in opdracht vd wolf himself.

    En nog steeds is het kwartje niet gevallen!

    Ooh ja, én de bonden hebben dit geaccordeerd. Valse zoogdieren.


    gemodereerd
  7. Deze hypocriete blaaskaak had zo’n grote mond moeten hebben toen die gehele paarse maffia kliek (waaronder hij zelf), een inmiddels veroordeelde massamoordenaar en drugscrimineel Amnestie verleende. Meer babbels dan hersencellen en fatsoen normen en waarden.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES